Šta je novo?

EON Smart Box (2024)

Režim rada (OTT, Hybrid, Combo) se svakako odnosi samo na fabričku Eon TV app koju ti ni ne koristiš.
Da razumem, ali koliko shvatam iz price ovde kod EoN TV app sa rezimom rada Hybrid moguce je iskoristiti/skenirati Dvb-c kanale u EON app.
OVa google app je zastarela ne razvija se vise.. a sve vise kanala mi ne radi.
Jel moguce promenti EON fabricku app, azurirati il vec nekako promeniti rezim?

Poslednja izmena:
Ne, to se pođešava na strani provajdera. I nije problem verzija Eon aplikacije već način na koji je ista aktivirana i da li ima / nema "u sistemu" dodat provisioning za otključavanje SBB-ovog DVB-C signala od strane tog primerka boksa.

Eon app pušta samo SBB-ov DVB-C signal... koji je "zaključan" / skremblovan... a ti u Live Channels očigledno da gledaš nešto što nije inače ne bi radilo ni u njoj.

Hvala za info, mogao sam pretpostaviti da je do provisioninga na strani providera.

Imam SBBoc DVB-C signal, EON app pokazuje da je signal 0 i opcija skeniranja je dostupna ali kad se pusti istog trenutka kaze da je zavrsio skeniranje i naravno nema nijedan kanal.
S dryge strane Live channel app skenira SBB DVB-C kanale sve do jednog i mogu gledati ih...ali se desava unazad vec neko vreme da poneki kanal jednostavno prestane da radi sa greskom koju sam pominjao.
Npr od pre neki dan ne radi RTS1 a uredno je radio mesecima, od pre tipa 2 meseca ne radi RTS2 i Rtv1 i Prva...
probao preskenirati, menjati hdmi kabl, menjati rezolucije na boxu..nista

koji box je trenutno najbolji za korisnike u mrezi/coax? trebalo bi uskoro da potpisem ugovor pa da vidim sta da im trazim. Za premium nalog nude 3 boxa,mesh, i 12 m po dinar.

Poštovani,
Korisnik sam EON PREMIUM paketa oko mesec dana i imam samo jedan (1) EON SMART BOX.Pa me zanima da li postoji neka mogućnost da uzmem još barem jedan (1) EON SMART BOX bez plaćanja priključne takse koja iznosi 6900,00 dinara.Svaki dat savet bi mi dobro došao.
Hvala!

Hvala za info, mogao sam pretpostaviti da je do provisioninga na strani providera.

Imam SBBoc DVB-C signal, EON app pokazuje da je signal 0 i opcija skeniranja je dostupna ali kad se pusti istog trenutka kaze da je zavrsio skeniranje i naravno nema nijedan kanal.
S dryge strane Live channel app skenira SBB DVB-C kanale sve do jednog i mogu gledati ih...ali se desava unazad vec neko vreme da poneki kanal jednostavno prestane da radi sa greskom koju sam pominjao.
Npr od pre neki dan ne radi RTS1 a uredno je radio mesecima, od pre tipa 2 meseca ne radi RTS2 i Rtv1 i Prva...
probao preskenirati, menjati hdmi kabl, menjati rezolucije na boxu..nista
Koja je to aplikacija Live channel ?

Kakvo je trenutno stanje sa novim EON boxovima? Da li imaju neku verziju u ponudi da live program radi preko coax-a (dvbc)?

Trenutno imam EON Premium i KSTB6020 BOX ali pri kraju je zivotnog veka. Od juce ne reaguje, proradi na kratko ali uz konstantno seckanje i opet se sam od sebe ugasi, ni jedna lampica ne sija, i tako u krug. Sa ovim je poceo pre mesec dana ali u manjoj meri. Do sada nisam imao vecih problema, a imam ga od kada su uveli EON pakete ali izgleda je doslo vreme za zamenu.

Je l i kod vas problem sa sinhronizacijom slike i zvuka prilikom prenosa teniskih meceva? Ne svih, al cini mi se vecine.

@daca96 Taj problem postoji godinama u nazad. Pre par dana je na SK 2 zvuk bio oko 12 sekundi!!!! ispred slike. A isti meč na SK 8 recimo je bio ok sync. Najčešće bude oko 350ms delay.

Sramotan nivo amaterizma, bezobrazluka i k*rcobolje od strane United Cloud tima programera.

Nakon 2 nedelje gledanja OI sam se odvikao od takvih amaterskih momenata i kad sam se vratio na gledanje SK kanala to sa zvukom me još više nervira a i "kvalitet" slike Eon stream-a SK kanala je sve gori i gori.

@daca96 Taj problem postoji godinama u nazad. Pre par dana je na SK 2 zvuk bio oko 12 sekundi!!!! ispred slike. A isti meč na SK 8 recimo je bio ok sync. Najčešće bude oko 350ms delay.

Sramotan nivo amaterizma, bezobrazluka i k*rcobolje od strane United Cloud tima programera.

Nakon 2 nedelje gledanja OI sam se odvikao od takvih amaterskih momenata i kad sam se vratio na gledanje SK kanala to sa zvukom me još više nervira a i "kvalitet" slike Eon stream-a SK kanala je sve gori i gori.
Ovo je stvarno strasno, nemam volju da gledam.

Briga njih da li ćeš da gledaš ili ne, sve dok plaćaš račune oni su zadovoljni.

Na EON-u sam od samog starta , nikad nisam imao bolji TV a slika nikad losija. Kupuio sam novi HDMI kabal 2.1 , nikako da provucem kroz zid da vidim ima li boljitka. Vidjao sam arene na iris-u kod prijatelja, i imam utisak da mnogo bolje izgledaju. Oni 4k kanali, nesto isprane boje, bas tanko. RTS ocajno izgledao za vreme olimpijskih, dosta sam stvari gledao preko MAX aplikacije, mnogo bolja slika.

Poslednja izmena:
Prelistah i ovu temu ali nisam siguran da sam skapirao tj, dosao do odgovra na sledece pitanje pa se izvinjavam unapred ako se ponavljam 🙁
Ovaj SBB-ov SDSTB02 ima Wi-Fi, ali mora preko koaksijalca da se poveze? (ne kapiram zasto, ali tako kazu i tako su ga povezali)
Ne kapiram za sta mu onda sluze Wi-Fi i LAN port ako mora da ide na koaksijalac?

Da probam sto jednostavnije
Taj box sa coax ce sa original Eon apk raditi sa DVB-C tj. signal nece koristiti internet i nema kasnjenja
Sa wifi ( ili na lan ) ako prikacis box ces imati vracanje unazad i VOD sa Eon apk a tako ce box dobiti internet pa onda mozes i druge apps da koristis tj. da taj Eon box koristis kao Android box
Ako hoces na tom boxu da koristis Eon apk samo preko interneta tj. bez coaxa ( sa tom original je malo "smarajuce " jer svako menjanje kanala bi morao da veacas par sekundi unazad da bi dobio sliku , ili da instaliras skinutu Eon apk sa promenjenim package id i da iskoristis Eon smart slot sa svog SBB naloga

Hvala, jasno
Samo ne znam kako ovo da izvedem? " instaliras skinutu Eon apk sa promenjenim package id i da iskoristis Eon smart slot sa svog SBB naloga"

Box vec ima intsaliranu EON aplikaciju i koliko vidim nemam nigde ociju da odradim uninstall te "fabricke" pa da skinem ponovo sa Playstor-a ili da instaliram apk sa flasha?

Poslednja izmena:
Moj savet ostavi original Eon apk i mozes uvek da se vratis na nju ( zakacis coax i dovedes internet ili wifi ili lan na box i dobijes ono sto je za mene dobitna kombinacija , ne ulazimo zasto ti neces tako ) , ovde je vec kaceno ili na temi za Eon smart aktivacija codom jednostavno instaliraj tu " zar mora 3.9" evo i linka da ne bude trazio ne mogu da nadjem 😁😂
( posto nisam bas siguran da ces se bakcati sa package id ko sto nisu ni drugi 😁😂 ) i ona ce se ponasati kao dual apk ( jednostavno ce uporedo raditi pored te original Eon apk i nece jedna drugoj smetati ) aktiviraj svoj Eon smart slot codom i to je to imaces kombinacije da gde god se nalazi taj box moci ces da ga na koji god hoces nacin i koristis
I da jos jednom naglasim preko DVB-C ( coax ) nema kasnjenja , sa Eon preko interneta ide kasnjenje oko 30-tak sec. ali tamo gde imas samo internet a ne i sbb-ov coax tada to vec nije ni bitno
I da napisem ponovo i pojasnim "zar mora 3.9 " je Eon smart apk sa samo promenjenim package id da bi mogla da se instalira pored original Eon apk i DA aktivira se samo na Sbb nalogu preko OTT coda inace ne vidim svrhu postojanje iste sem u ovom slucaju

Poslednja izmena:
Је ли то еон ТВ апликација? Пошто помињеш код.

@MaxBgd
Hvala puno
Cela ova gimnastika je jer hocu da izbegnem da stemujem zid i provlacim koaksijalac :)

sa Eon preko interneta ide kasnjenje oko 30-tak sec
smanjeno je kašnjenje barem upola, možda i do 5 sekundi u nekim slučajevima. bilo je reči o tome u nekoj od tema za EON aplikacije u sobi "online servisi"

Nisi to to lepo izmerio 😂😂😂
Kojih bre 5s, ni teoretski ne može da bude ispod 15s je jedna HLS playlista im sadrži po 3 video fragmenta gde svaki traje 4.8s. ( 3x 4.8s = 14.4s). Ranije su im ti video fragmenti imali dužinu 6s.

Nisi to to lepo izmerio 😂😂😂
Kojih bre 5s, ni teoretski ne može da bude ispod 15s je jedna HLS playlista im sadrži po 3 video fragmenta gde svaki traje 4.8s. ( 3x 4.8s = 14.4s). Ranije su im ti video fragmenti imali dužinu 6s.
Slazem se, kasni nekih 20 sekundi minimum cini mi se.

Da li je još neko primetio da rezolucija na RTS1 drastično padne za vreme prenosa utakmice uživo? Večeras je bilo negledljivo, slika muljava i kao da su igrači imali senku. Ne pratim sport nešto preterano ali isto se dogodilo i za vreme OI kada su prenosili neki meč naših košarkaša. Malopre vratim utakmicu unazad i sve izgleda normalno. Podešavanja slike i zvuka: Video enkodovanje - ABR; Kvalitet video zapisa - Najviši dostupan; Optimizacija video zapisa - Nije uključena. Display Mode - 1080p50hz. Koliko znam Sport Klub i Eurosport kanali nemaju takvu "devijaciju".

Imam Eon Premium nalog i pokusao kod mame i tate na njihovom Eon Box-u (imaju neki trio mini paket) da aktiviram putem OTP koda svoj nalog ali nece ? Nisam pratio dugo temu, gde gresim 😁

Na njihovom boxu vrv radi fabricka Eon apk sa njihovim nalogom ( ili je presto nalog sta god nisi objanjavao ) , ako hoces da bude premium sa tvojim nalogom zbog hbo i drugih kanala sto nema na njihovom mini trio imas Eon apk sedam postova iznad ( postavio sam Eon apk i objasnio ) i moci ces da imas uporedo i fabricku i tu drugu Eon apk kao dual , ako ti je to potrebno po meni to ti jedno od resenja jer najprostije da na fabrickoj apk umesto njihovog aktiviras sa svojim nalogom to nece moci

Moj savet ostavi original Eon apk i mozes uvek da se vratis na nju ( zakacis coax i dovedes internet ili wifi ili lan na box i dobijes ono sto je za mene dobitna kombinacija , ne ulazimo zasto ti neces tako ) , ovde je vec kaceno ili na temi za Eon smart aktivacija codom jednostavno instaliraj tu " zar mora 3.9" evo i linka da ne bude trazio ne mogu da nadjem 😁😂
( posto nisam bas siguran da ces se bakcati sa package id ko sto nisu ni drugi 😁😂 ) i ona ce se ponasati kao dual apk ( jednostavno ce uporedo raditi pored te original Eon apk i nece jedna drugoj smetati ) aktiviraj svoj Eon smart slot codom i to je to imaces kombinacije da gde god se nalazi taj box moci ces da ga na koji god hoces nacin i koristis
I da jos jednom naglasim preko DVB-C ( coax ) nema kasnjenja , sa Eon preko interneta ide kasnjenje oko 30-tak sec. ali tamo gde imas samo internet a ne i sbb-ov coax tada to vec nije ni bitno
I da napisem ponovo i pojasnim "zar mora 3.9 " je Eon smart apk sa samo promenjenim package id da bi mogla da se instalira pored original Eon apk i DA aktivira se samo na Sbb nalogu preko OTT coda inace ne vidim svrhu postojanje iste sem u ovom slucaju
Probao instalirati apk na boxu dobijam error "There was problem parsing package"

Jel ova Eon apk radi preko svakog neta, sto se tice SBB kanala?

Ne ponasa se kao i svaka druga Eon apk skinuta sa neta ili playstora moze samo sa onog interneta gde je i dozvolio sbb ili ti sa neta gde nije zabranio
Sad proverio skinuo je sa Mega i instalirao na telefon tako da vrv se kod tebe desila greska dok si skidao fajl ili dok si prebacivao na box , ja kolko vidim i dalje je sve u redu pa ajde i da ponovim to je Eon smart apk predvidjena za uredjaje sa Android TV ( Eon boxove koji imaju fabricku Eon apk ali je istekao nalog ili sta god ) za druge boxeve i uredjaje ne vidim potrebu za ovom jer se normalno moze instalirati sa playstora ili sa drugog mesta gde ima i najnovije verzije i mislim da se vise necu oglasavati zbog ove apk i zbog sebe i zbog drugih
A i zbog ovih ( post ispod ) 🤣😂🤣
zato sam se i brze bolje bacio da proverim da li radi 😁😂😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno