Šta je novo?

EON Smart Box (2024) [nije tema za EON aplikacije]

Има ли још неко проблем са Стремиом на боксу? Друге апликације раде нормално, али Стремио сецка и буквално не може да учита ништа. Питам се да ли је, можда, до интернета јер и на мобилном кад укључим Вај Фај сецка, док на мрежном нету ради без проблема, али како онда друге апликације раде?

Zdravo, ako moze neko da pomogne da resim situaciju kod familije u stanu:
Imaju EON light/duo paket pa su dobili samo D3 uredjaj (PDS2100) i CAM modul.

Zeleli bi da koriste EON. TV nije smart, pa je potreban box.

Da li mogu da im kupim neki od ovih "otkljucanih" eon boxova sa oglasa, pa da koristim eon aplikaciju na njemu? Tu me malo buni sto pise "zamenska" aplikacija, sta to uopste znaci?
Jer ne bih neku modovanu apk da moram da menadzujem posle.

Ako je to ok, da li da kupim KAON, jer WiFi nije opcija, ruter je daleko, a imam koaksijalni i ethernet kabl na mestu?
Ako je odgovor da za KAON, da li bi on uopste radio preko koaksijalnog?

Ako ne KAON , koji drugi box da uzmem? Potrebno mi je da ima brojeve na daljincu i da je jeftiniji, do 4000, tako da ne bih uzimao Mi Box, a i potrebna je samo Full HD rezolucija.
Razmatram SBB-ov SDOTT0202 ili Iris-ov HP4024.

Hvala za svaku pomoc

Kasnjenje mi nije problem ali modovana apk jeste.. Pretpostavljam da onda na svim SBB boxevima mora da ide klonirana aplikacija jer vec postoji "fabricka" na njima.
U tom slucaju mi je bolje uzeti box nekog drugog provajdera?

Najbolje da tražiš od SBB da ti daju Eon box umesto tog D3. Iskoristi priliku ovog sad poskupljenja SBB paketa da "pregovarate" kako da ne odeš kod drugog provajdera...

Najbolje, ali kao sto rekoh nisam ja nosioc ugovora nego starija osoba koja nema volje za takvo natezanje...

Dobio sam novi eon smart box ott u okviru novog ugovora sa SBB-om,... kako da castujem sadzaj sa laptopa na eon uredjaj da bih gledao preko TV-a, npr film ili nesto iz browsera.. ako je to uopste moguce? Hvala unapred.
P.S uredjaj bi trebalo da ima chromecast built -in

Postovani drugari imam jedno pitanje ,imam sbb premium paket i stari box KAON 6020.Kada bih kupio najnoviji eon box i prikljuci umesto starogda li bi normalno radio

Има ли још неко проблем са Стремиом на боксу? Друге апликације раде нормално, али Стремио сецка и буквално не може да учита ништа. Питам се да ли је, можда, до интернета јер и на мобилном кад укључим Вај Фај сецка, док на мрежном нету ради без проблема, али како онда друге апликације раде?
Na kojoj rezoluciji, koliko seedera ima film koji želiš da gledaš, da li si uradio update aplikacije?

Da li ce hteti da zamene box??? i ja bih rado to uradio.

Pa desava se, vredi probati, kazi im da stari baguje, restartuje se non stop i nista neces slagati :). Ja imam isti i takodje premium paket i bukvalno se sve to ponavlja non stop. Realno bi oni trebali posle ne znam koliko godina da menjaju boxove za nove, pre svega sa vise memorije....I ja cu da ih zovem cim budem raspolozen :)

Nije mi bas jasno, sto bi ga kupovao....trazi od SBBa da ti daju novi.
Bilo je natezanja ispravan neispravan da nebih pisao dugo ispravan je i zamenice ga kada se pokvari to je odgovor.Pa sam pomislio da ga kupim i zamenim, ima najnovijih na kupujem prodajem.Normalno stari kaon kako znas i sam nema WIFI i nema svic za boje za 4k iSDR,pa mislim da je najnoviji bolji to je razlog.

Poslednja izmena:
… ako nekom znači - za produženje UO, samo Eon Full OTT paketa van mreže, dobio sam bez puno natezanja dodatni STB… u poslovnici, 30 dana pre isteka UO, konsultovali se sa centralom i ovi odobrili…

Ja ga imam na Eon light od pocetka. Od pre godinu ne placam ni rentu.

Nisam ni ja. Imam dva boxa jos od d3i usluge evo sad ce 10 godina.

Da li je dovoljno dobra brzina Yettel interneta -M paket, oko 300 Mbps? I da li ima Sport klub?

Lista kanala u mrezi i van se razlikuje u tome da nema kanala za odrasle van mreze (bez boxa), ostalo imas. Sa boksom je isto u oba slucaja, ukljucujuci i tih par UHD kanala.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Imam jedan čudan problem sa eon box-om za koji mislim da se neće naći rešenje jer nije čest problem ali hajde da pokusam...

U pitanju je zvuk koji preko optičkog kabla ide na ulaz hifi pojačala.

Kada je TV ugašen, pojacalo pusta zvuk bez problema ali se na svakih par minuta zvuk naglo pojaca na sekundu i odmah vrati na nivo na kome je i bio.
Ukoliko je TV upaljen (smanjen zvuk na tv-u ili pojacan, nije bitno), to se ne desava.

Nadam se da ce se naci neko sa istim ili slicnim problemom, a mozda čak i sa resenjem...jer kada hocu samo da pustim radio stanicu preko eon-a, sada moram da palim i tv (i utisavam ga) i drzim upaljenim da ne bih slusao, na svakih par minuta, kako kao da neko namerno pojaca zvuk na sekund.

Probao sam sa paljenjem i gasenjem hdmi cec, menjanjem svih optical audio type rezima itd...

Inače, pre mesec dana su mi zamenili eon box za SDSTB02, a sa starim se to sa zvukom nikada nije desavalo pa zato i sumnjam na novi box. Stari nemam pojma koji je bio model, drugi model je bio svakako (po izgledu je bio malo veci).

Od juče N1 HR ne radi na EON boxu, EON TV aplikaciji i u browseru, a radi na mobilnoj aplikaciji. Kad se pusti kanal, prikaže se tekući frejm i slika se zamrzne. Isto je i ako se vrati neka emisija unazad. Inače, na hrvatskom EON nalogu koji imam, radi N1 HR bez problema.

Ne znam gde im je elementarna kontrola kvaliteta, da neko prati šta se dešava sa kanalima, a verujem da je u pitanju nešto vrlo banalno što može da se reši za pola minuta.

Kao korisnik SBB usluga od početka rada kompanije, dobio sam mogućnost da u milionitom produžetku ugovora dobijem boks SDSTB02, koji je namenjen mahom korisnicima van mreže i koji ima 5GB skladišne memorije.

Problem se javlja kada dođe do automatskog ažuriranja sistema, jer je na boksu nakon korišćenih aplikacija preostalo oko 1,2GB prostora, pa nema dovoljno za update. I onda se iznova pojavljuje ta poruka o skidanju apdejta, a zatim i o nemogućnosti da se skine jer nema dovoljno skladišnog prostora...

Da li neko zna da li postoji način da se skloni ta opcija automatskog traženja apdejta i prebaci na manuelno?

Ljudi, probajte ovo ko hoće da gleda iz inostranstva.

Morate imati srpski internet, najbolje plaćen net za roming. Neki žnj paket. A1 tarifa proverena.

Na eon aplikaciji za telefon radi ali za box može biti problema.

Potrebno je prvo prikačiti preko box na postojeći wifi internet (neće vam raditi kanali) , nakon toga kreirajte hot spot wifi da vučete internet sa roming tarife. Prebacite box na hotspot i pustite kanal koji želite da gledate i kanal će se učitati, onda udjete u podešavanja i prebaciti se na svoju mrežu.

Ponavljam, ovo radi samo preko eon aplikacije, nisam probao na boxu.

Da li si probao kad to uradiš da malo duže gledaš taj kanal?
Pitam zbog toga što je to moglo ranije ali pre par godina su uveli da se na svakih par minuta proverava koji je net u pitanju tako da bi se kanal opet blokirao na svakih minut ili dva. Ne znam kako je sada, nisam dugo to probao.

Nazad
Vrh Dno