Koji bre server? 😂😂😂
Kako si prvobitno nejasno napisao komentar u kom spominješ AdGuard meni je prvo tumačenje bilo da možda hostuješ sam svoj "ads blocking DNS server" (= lokalno u svom LAN) koristeći "AdGuard Home" program a da si u AdGuard Home za "upstream DNS server" stavio da umesto Google / Cloudflare / štagod da koristi ControlD DNS servere... a da uređaji u LAN-u gađaju DNS zahteve na taj LAN DNS server.
Pa sam te pitao jel to radiš.
Pošto si onda pojasnio svoj setup i da ti se problem svodi na 'AndroidTV nema PrivateDNS opciju' lepo ti napisah 2 komande sa kojima bi trebalo da na AndroidTV može da se uključi PrivateDNS i zada koji server / koji DoT domen da koristi, bez obzira što u Settings app ne postoji UI opcija za to (kao što ima na Android za telefone).
Evo sad sam čak i velikodušno izdvojio 3 minuta svog vremena da to testiram u praksi : dakle, na Eon boxu sa AndroidTV 9.0 sam potvrdio da PrivateDNS radi kao i to da te tako sa ADB ubačene vrednosti
preživljavaju i reboot / restart boxa.
Podešavanja odradio sa mobilnim telefonom
Ja sam testirao dodavanje CloudFlare DNS za PrivateDNS:
Znači, jednom potrebno tako podesiti (ti koji si pismeniji a ne lik od 70 godina) PrivateDNS i kraj priče, radi. Bez dodatnih aplikacija.
Da li to radi još uvek na AndroidTV 11, 12... će morati da testira neko drugi. Na AndroidTV 9 radi, "samo" su sakrili UI opciju da za PrivateDNS. Navede ADB shell komande rade istu stvar koju odradi i taj sakriveni UI: samo upiše 2 podešavanja u Settings DB fajl.