Šta je novo?

EON sa VPN?

Pričam o android TV. Čovek nema ni PC ni išta. I sad bi trebalo i da učiš čoveka od 70 godina kako i da mu donosiš laptop i slično pa da kuca pa da skida adb pa da bla blabla... Tandarabroć. To je još komplikovanije od ovoga instalira podešeni apk koja se podiže u startapu i nema više ništa da pipne.

Suština je da se napravi da radi automatski a da krajnji korisnik nema nervni stres posle od toga

Poslednja izmena:
Znam ja o čemu pričaš. A ti valjda smeš nekom u kuću da dođeš i podesiš jednom šta treba. Ili da donese box? kod tebe na podešavanja 😂

A i imaš sam kod sebe valjda box ili TV sa AndroidTV ili GoogleTV pa ako te uopšte zanima da testiraš da li PrivateDNS funkcioniše ili ne na AndroidTV nakon navedenih komandi. Ako radi imaš jednostavnije rešenje nego to sa AdGuard app i DDNS i ostalim komplikacijama.

Da donesem njegov TV kod mene :);) i da držim kod mene server a zakupio ControlD... Veruj da je ovo najbolje rešenje. Zato sam i naveo, bez servera i pomilovanja.

Imaju i apk za no-ip da prati i menja IP ali onda na ControlD može se otvoriti samo 4 profila uz to na njemu je minimum 60 sekundi + 30 reset rutera kod promene IP što sam i pisao gore iznad.

Poslednja izmena:
Koji bre server? 😂😂😂
Kako si prvobitno nejasno napisao komentar u kom spominješ AdGuard meni je prvo tumačenje bilo da možda hostuješ sam svoj "ads blocking DNS server" (= lokalno u svom LAN) koristeći "AdGuard Home" program a da si u AdGuard Home za "upstream DNS server" stavio da umesto Google / Cloudflare / štagod da koristi ControlD DNS servere... a da uređaji u LAN-u gađaju DNS zahteve na taj LAN DNS server.
Pa sam te pitao jel to radiš.

Pošto si onda pojasnio svoj setup i da ti se problem svodi na 'AndroidTV nema PrivateDNS opciju' lepo ti napisah 2 komande sa kojima bi trebalo da na AndroidTV može da se uključi PrivateDNS i zada koji server / koji DoT domen da koristi, bez obzira što u Settings app ne postoji UI opcija za to (kao što ima na Android za telefone).

Evo sad sam čak i velikodušno izdvojio 3 minuta svog vremena da to testiram u praksi : dakle, na Eon boxu sa AndroidTV 9.0 sam potvrdio da PrivateDNS radi kao i to da te tako sa ADB ubačene vrednosti preživljavaju i reboot / restart boxa.
Podešavanja odradio sa mobilnim telefonom :p

Ja sam testirao dodavanje CloudFlare DNS za PrivateDNS:

1000010529.jpg

CloudFlare_PrivateDNS.png
Znači, jednom potrebno tako podesiti (ti koji si pismeniji a ne lik od 70 godina) PrivateDNS i kraj priče, radi. Bez dodatnih aplikacija.
Da li to radi još uvek na AndroidTV 11, 12... će morati da testira neko drugi. Na AndroidTV 9 radi, "samo" su sakrili UI opciju da za PrivateDNS. Navede ADB shell komande rade istu stvar koju odradi i taj sakriveni UI: samo upiše 2 podešavanja u Settings DB fajl.

Poslednja izmena:
Ne radi na android 11 update februar 2024. Bar kod mene ne radi tako. Probao sa PC adb.

Poslednja izmena:
Kapiram. Zato sam i naveo 2 varijante gore ispred i na prethodnoj strani

Ne radi na android 11 update februar 2024. Bar kod mene ne radi tako. Probao sa PC adb.
Probao na SmartTV-u sa AndroidTV 11 ("RTT2.220103.001/20230521" OS build, znači sa security patch maj 2023. 😂) / Google TV đubre UI i radi PrivateDNS (testirao AdGuard DNS i CloudFlare DNS i na njihovim tester/checker web stranicama potvrdio da koristi njihove servere i DoT protokol, a i taj tvoj ControlD).

Sa te dve komande on radi, detektuje ali kod spajanja na eon ne daje rezultate.
Radio proveru na ADB debug local shell i preko mobilnog.
Kod mene na AndroidTV Hako Pro box nece da prikaže geoblok otključavanje za eon preko adb pokretanja.
Možda ja tu nešto grešim ali ne bi trebalo, jer radio sam i ranije sa adb u vezi team viewer.
Ili da napišeš postupak kako ti radiš i radi li ti eon na te unose. Pozdrav.
Ili si ti radio samo proveru, ajd napiši barem kako tj postupak i sa čim.

Ili da napišeš postupak kako ti radiš i radi li ti eon na te unose. Pozdrav.
Ili si ti radio samo proveru, ajd napiši barem kako tj postupak i sa čim.
Nisam testirao Eon app ima/nema geoblock (nemam "u mreži" Eon nalog) kad je ubačen PrivateDNS / SmartDNS koji odblokira i redirektuje.
"Samo" sam testirao i potvrdio da box tj TV koristi zadati PrivateDNS server i DTS-over-TLS protokol, za 3 spomenuta DNS provajdera.

Hvala na odgovoru. Jednostavno tako kada ga spojim preko ADB eon ni da se pomoli a kamoli da radi, dok kroz adguard sa istim unosom https ili tls secure dns radi.

Ako neko ima ideju ;)

Samsung TV je u pitanju, posto na Samsung ne moze VPN, onda ide sa iphone-a na kome je EON i VPN preko airplay-a... Problem je sto kad se telefon zakljuca, prekida se airplay...

Za sada je u razmatranju Google chromecast, pa na njega EON TV app i VPN, ali ako neko zna neku caku za Samsung TV da mozda probamo tako ;)

Za samsung ti je idealan Control D

sad cu budem ko pao s marsa :) jel control d ide na TV ili se cacka ruter ili kako, ako ima neka tema gde je pojasnjeno, bio bih zahvalan :)

Kad ukucam control d u search izadje mi sve, pa i frizideri ;)

@easyd

ControlD je takozvani "SmartDNS". Dakle upišeš DNS server ili na TV uređaj ili u ruter DHCP podešavanja ako hoćeš da svi uređaji u tvojoj lokalnom mreži koriste ControlD DNS server kao DNS server. Ostalo se pođešava na ControlD sajtu.

@easyd

ControlD je takozvani "SmartDNS". Dakle upišeš DNS server ili na TV uređaj ili u ruter DHCP podešavanja ako hoćeš da svi uređaji u tvojoj lokalnom mreži koriste ControlD DNS server kao DNS server. Ostalo se pođešava na ControlD sajtu.
Fala :) ovo je inace za bratanca koji je u Finskoj, pa ako ispodesava javljam utiske :)

@easyd

Jel mora da se ima javna ip adresa?Ja imam neki smart dns sa getflix.com jel to isto sto i ovo?

@CR77 ControlD DNS jeste takođe "SmartDNS". Ono po čemu se razlikuje od većine drugih SmartDNS je što nudi korisnicima mogućnost da prilagode kuda rutira zahteve ka tim streaming platformama pa da tipa imaš na jednom TV-u da Netflix app prikazuje sadržaj za UK dok istovremeno na drugom TV-u HBO MAX bude sadržaj za US a na mobilnom šta god bude sadržaj za Tursku npr.

Ne treba javna ip adresa?I sve se to radi preko weba to podesavanje,posto na samsung televizorima nisam nasao tu app u store?

Svaki korisnik bilo kom serveru na internetu pristupa preko neke javne adrese 😂
To što je ti možda deliš (ako si iza CG-NAT) sa još XYZ korisnika ne znači da nemaš javnu IP, imaš je.

Na Šljamsung TV-u podešavaš samo DNS server a ostalo u vezi "geoblock" podešavaš na ControlD sajtu.

Da iza nata sam.Jel mogu preko ovog controld da podesim moj xbox da se vidi kao da sam konetkovan iz poljske,da bi me spajao u jednoj igrici na poljski server?Ili za to treba vpn?

može

Nece ti biti zanimljiva latencija, to za striming servise nije vazno, ali za gejming jeste. A i ne moze bas sve da radi preko controld, konkretno saobracaj za koji DNS nije u opticaju, kao sto je p2p.

Šta 5 Gb protoka?Gde si to pročitao?U opisu piše Unlimited data for endless streaming and downloading.

Da li postoji neka verzija nord vpn ili bilo kog vpna koja radi na eon smart boxu? Imam Nord nalog instaliram preko nord vpn ali čim pokušam da se povezem izbaci me sa neta i box mora da se resetuje ?

Nazad
Vrh Dno