Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Код мене на виндовсовом браузеру већ 2 месеца замрзава, кочи, смара поприлично. Исто и на Фајерфоксу. Није проблем ни у процесору нити у меморији.
 
  • Like
Reagovanja: kVu
Ja sa uključenim VPNom preko Edge-a nemam tih problema.
 
@Swiper Mi Box S je u pitanju.
@Altru Sorry, pomislio sam da je do neta prolem. Iste simptome sam imao dok sam koristio Supernovin CBN ruter.
 
Код мене на виндовсовом браузеру већ 2 месеца замрзава, кочи, смара поприлично. Исто и на Фајерфоксу. Није проблем ни у процесору нити у меморији.

isti slucaj. SBB-ov net, jedan komp preko kabla, drugi preko wifi. Koci, glavi, zamrzava slika. Bas je frustrirajuce, ne mozes da pustis kanal i da se udaljis od kompa znajuci da ces moci da odgledas film do kraja. Mora bar dva tri puta da zabode, pa da mrdas slajder levo desno da ga vratis gde je bio. Ne pomaze nikakvo podesavanje kvaliteta.
 
Пробао сам и са Хром-ом, исто. На Андроиду нема тих проблема. Лаптоп је на 2,4ГХз а мобилни на 5. Нисам још пријавио, али већ иритира. Ево, јављају се и неки који имају проблем са апликацијом за поједине телевизоре, почетак проблема се подудара. И сад, шта је, ко ће знати. На који начин да видим који је кодек и да ли то уопште има везе? Можемо ли нешто да променимо?
 
Kod mene isto zakoči preko brauzera. Otkoči se sama, za pola minuta ili minut. Isto već mesec dana. Probao sam da isključim antivirus dok gledam, menjao kvalitet slike, ali ništa nije pomoglo.
 
izgleda jedan apdejt popravi stvar a onda sledeći opet pokvari...i tako u krug...
 
Ja na windowsu i na desktopu i na laptopu gledam eon preko apliacije koju sam skinuo sa mikrosoft stora i radi ok. Ne gledam ne znam koliko često ali nije bilo problema kada koristim pa možda da probate tako
 
Šta se dešava sa eonom? Imam najači paket i opet kada pokušavam da vratim nešto unazad, slika i ton se ne poklapaju? Ovo traje već jako dugo, bude ok nekoliko dana pa onda opet problem. Restartovao sam ruter, sve sam restartovao što može da se restartuje i opet isto.
 
Imam EON na telefonu, i strimovao bih program povremeno na TV preko Google chromecast HD, ali ne uspevam. Kad prebacim tel na wifi mrezu radi strimovanja jednostavo ne funkcionise. Da li postoji neki program kojim se to prevazilazi?
 
Ima li resenje, aplikacoija koja samo duplira ekran na tv bez obzira na ostalo?
 
Šta se dešava sa eonom? Imam najači paket i opet kada pokušavam da vratim nešto unazad, slika i ton se ne poklapaju? Ovo traje već jako dugo, bude ok nekoliko dana pa onda opet problem. Restartovao sam ruter, sve sam restartovao što može da se restartuje i opet isto.
Preko čega gledaš?
Koji kanali vam ne rade,konkretno?
 
Da li još nekom bukvalno "umire" aplikacija na iOS? Svaka jača utakmica prekida, zabode i zamrzne se slika. Moram po 10 puta ići nazad i opet na play. Probao preko ZLOriona(wifi), SuperZlobe(wifi) i 4G. Sreća pa ne baguje kad "bacim" sliku na TV.
 
Dobar dan svima, gledam eon preko laptopa i na sk kanalima se dešava da se slika zamrzne.Nakon što refrešujem stranicu,prenos ponovo radi ali se opet zamrzne posle nekog vremena.Ovo se dešava konkretno kada Partizan igra košarku.Zanima me da li se to dešava zbog preopterećenja ili je kod mene negde problem?
Hvala unapred na odgovoru.
 
Prešao sa eon na Total TV dali neku promociju 15 meseci po 800din i promoter prilikom prodaje rekao da će moći da se doda i na TVu kao i do sada. Kad sam pozvao korisničku podršku rekli su mi da može samo 3 android uredjaja ne može i 1 smart TV.
Taj smart tv je bio u stvari android box na kom sam instalirao smart tv aplikaciju i aktivirao preko koda. Sada te opcije nema.
A mobilna aplikacija je neupotrebljiva sa običnim daljinskim koji ide uz box.

Da li ima neka opcija koja je prihvatljiva u mom slučaju?
hvala
 
Jedino da instaliraš mobilnu aplikaciju na box, ali za njeno korištenje je potreban i miš
 
...obicna ili modovana, zavisi koju varijantu Androida imas na boxu.
 
Dobar VPN i EON nalog van mreže i radi super :)
Da li je neophodan VPN ukoliko bezbednost odnosno zastita transfera nije od znacaja?
U razgovoru sa supprotom od jednog VPN provajdera dobio sam informaciju da je dovoljno DNS "prepodesiti" da bi se prevazisla lokacijska blokada.
 
Jak support.
Nije to blok domena na nivou DNS servera (tipa kako domaći provajderi blokiraju pristup bet365 sajtu) već Eon serveri proveravaju IP adresu sa koje im stiže zahtev.
 
Jedino da instaliraš mobilnu aplikaciju na box, ali za njeno korištenje je potreban i miš
To sam i uradio al na svakih sat vreme izbaci neku poruku kao loša mreža pa mora da se uzme miš i klikne a miš visi onako iznad tva još gužva bude ne znaš dal da sipaš pivo il da klikaš mišem. Baš loše rešenje plus nemogućnost korišćenja daljinskog. Iskreno razočaran sam što ne može bar jedan tv ništa ih ne košta gledam pa gledam dal na boxu preko mobilne ili preko tv aplikacije. A promoter se vadi da mi nije rekao a trebao sam da ga snimam kad mi je rekao mogu do 3 uredjaja čak i tv da aktiviram kao i do sada na offline. Cena je ok samo da može bar jedan tv normalno.

Ako ne može da li kupiti air miš ili običan bežični. Ali svakako nije isto i jednostavno kao sa običnim daljinskim
 
Godinama se zna da ne može smart eon aplikacija na total TV, ta tri uređaja su npr.komp, telefon, tablet...ako bi dali smart aplikaciju onda niko ne bi uzimao dodatni risiver recimo. Dobra stvar je što svi kanali mogu da se gledaju na mobilnoj aplikaciji iako imaš MTS net jer ne podležu nikakvim ograničenjima.

Uzmi bežični miš ili na android box instaliraj aplikaciju mattv i onda preko daljinskog od androida upravljaš mada je i to zezancija a ne normalno rukovođenje, znači bežični miš ili airmouse...ili jednostavno HDMI kablom prikači laptop ili komp sa TV i koristiš web verziju EON-a i to je to, bolje bilo šta nego ništa.
 
Jak support.
Nije to blok domena na nivou DNS servera (tipa kako domaći provajderi blokiraju pristup bet365 sajtu) već Eon serveri proveravaju IP adresu sa koje im stiže zahtev.
Verovatno nije jak support, ali na taj način, smart DNS, prevazilaze geo blokadu Netflixa.
 
Ne nude svi VPN provajderi uz VPN nalogi i pristup Smart DNS usluzi. A i nisi napisao "Smart DNS" nego DNS tj "prepodesi DNS" ili kako već ... a i to radi u pozadini sa tuneliranjem saobraćaja kroz različite IP adrese.
I pošto se pitaš da li je neophodno baš koristiti (i platiti za) VPN jer eto taj iz support je rekao može promenom DNS da se to sve reši... ja sam zato to tako protumačio kako sam protumačio (da se raspituješ jel može sa DNS i kojim DNS da se rešava, a da je taj iz support pretpostavio da ti je blokiran komplet pristup sajtu / servisu na nivou DNS servera tvog internet provajdera? pa te savetuje da promeniš na neki drugi DNS server).

Netflix i Eon nemaju isti set georestrikcija, i ono što ti rešava Netflix ili BBC iPlayer ili šat god neće da reši sve na Eon (jer nije ni napravljeno, podešeno za zaobilažnje Eon problema) ako kad koristiš SmartDNS server koji za Netflix rutira zahteve kroz US server / US IP adresu isti DNS server koristi i za Eon... onda će ili da ne radi ništa kad pristupa Eon (videće se IP adresa tvoja sa koje pristupaš i gde su blokirani ti "neki" kanali pa zato posežeš za VPN) ili još gore tretiraće se kao da pristupaš Eon iz US i još više kanala će biti blokirano jer za US su blokirani.
 
Da li neko sa MTS mreže ima problema sa protokom prema SBB serverima na EON van SBB mreže? Na SpeedTestu brzina prema SBB mi je 1,5 MBps pa varira. I ponekad se vrati u normalu na 47-48 mbps. (imam VDSL 50/8). Prema ostalim serverima, što domaćim, što stranim brzina je normalna. I na Eon uređaju kada odem u podešavanja, brzina neta, dobijem poruku da EON dobija svega 1,5 Mbps.
 
Poznat problem odavno.Ja sam to pre 4 godine resio tako sto sam smarao mts. Posle mesec dana resili. Cak mi i racune umanjili. Isto sam imao vdsl 50/8
 
Nazad
Vrh Dno