Šta je novo?

Enter The Matrix

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Svratio danas do druga i video igru Enter The Matrix. Igra razbija. Engine Max Payne-a ali sa svim forama iz filma. Cuo sam da je samo u preplati (dok jos nije izasla) prodata u 4 miliona primeraka. Sasvim zasluzeno mislim.

Engine nije Max Payne, nego od igre ONI, inace, igra je ok, igriva, ali dosadi brzo, a grafika je kriminalno losa za danasnje uslove...!!! (verovatno da bi radilo na slabijim masinama)

Ako je tu grafika kriminalno losha, onda je vice city S3 Virge :D

Grafika u MAtrixu je sasvim ok, samo nemojte ukljucivati ForceLOD na pocetku i to je to. Modeli likova u igri su veoma detaljni dok je okruzenje siromasno, ali to i jeste osobina ONI engina koji se fokusira da izrenderuje gomilu visoko izdetaljisanih protivnika.

Ako je engine od ONI onda ce verovatno raditi i kod mene (imam notebook sa Intel Extreme grafikom). Probacu veceras.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Grafika u MAtrixu je sasvim ok, samo nemojte ukljucivati ForceLOD na pocetku i to je to. Modeli likova u igri su veoma detaljni dok je okruzenje siromasno, ali to i jeste osobina ONI engina koji se fokusira da izrenderuje gomilu visoko izdetaljisanih protivnika.

Eeee steta... ja bas najvise cenim okruzenje u svim igrama.... neko rece Escape from monkey island" ?? :beat:

Maxy i Muzzy, 3D engine nije iz igre ONI, a nije ni iz Max Paynea. Poshto je igru radio Shine, onda je sasvim logichno da je kompanija koristila sopstveni 3D engine koji je razvila josh za potrebe igre Messiah. Eventulano je engine malo doradjen, ali se i dalje radi o veoma matorom enginu, pa iz tog razloga, igra uopshte nije mnogo zahtevna.

Link za proveru:

http://www.gamersunderground.net/ReviewFilter/Select/GameReview.asp?GameID=857&GameReviewID=2737

ili (kad je igra najavljena 2001.):

http://www.shacknews.com/onearticle.x/12101/

Mazi bre, jel se ti drogiras? Tebi igra kada se svidi iz nekog razloga, onda je sve dobro? A kada ti je smor, onda je sve vezano za nju smor... Takav si i sa ribama :) Znaci, ako kazes da je Morrowind graficki losh, a Matrix dobar, onda stvarno nisi citav...

Bane je napisao(la):
Maxy i Muzzy, 3D engine nije iz igre ONI, a nije ni iz Max Paynea. Poshto je igru radio Shine, onda je sasvim logichno da je kompanija koristila sopstveni 3D engine koji je razvila josh za potrebe igre Messiah. Eventulano je engine malo doradjen, ali se i dalje radi o veoma matorom enginu, pa iz tog razloga, igra uopshte nije mnogo zahtevna.

Link za proveru:

http://www.gamersunderground.net/ReviewFilter/Select/GameReview.asp?GameID=857&GameReviewID=2737

ili (kad je igra najavljena 2001.):

http://www.shacknews.com/onearticle.x/12101/

Izvini Bane, ali i ja sam to rekao u inicijalnom postu gore... (samo nisam dao link, jer sam prepoznao engine, i sto kazes, logicno je da koriste svoj engine)

PS. Force LOD ne menja detaljnost likova...

driver je napisao(la):
Ako je tu grafika kriminalno losha, onda je vice city S3 Virge :D

Vice City je graficki bolji od Matrixa i to dosta... i optimizovaniji. Level dizajn je super, samo sto su teksture dosta manje rezolucije, manje pedantno odradjene u odnosu na GTA III, a nema ni trails efekta...

Grafika je vise nego ocajna, a osnovni razlog je sto je igrica inicijalno pravljena za SONY2, a onda samo portovana za PC. Igrica je prepuna bagova (verzija za PC naravno) i po svemu sto sam procitao po netu, niko se ne uzbudjuje zbog toga - izdali su neki 'patch' koji meni nije sredio nista, a stigao sam do nivoa kada jednostavno padne i vrati se desktop (i kod prijatelja na istom mestu pukne) i nema dalje.

byMaX je napisao(la):
... igriva, ali dosadi brzo...

Cek bre, pa ovo je u kontradikciji jedno sa drugim. Ne moze nista da bude igrivo a da brzo dosadi.
Da je igra krsh potpuno se slazem. Pa jos na 4 diska, pa jos 3 gb instalacije...Jednom recju - blaahh

byMaX je napisao(la):
...

Mazi bre, jel se ti drogiras? Tebi igra kada se svidi iz nekog razloga, onda je sve dobro? A kada ti je smor, onda je sve vezano za nju smor... Takav si i sa ribama :) Znaci, ako kazes da je Morrowind graficki losh, a Matrix dobar, onda stvarno nisi citav...

Nikad nisam rekao da je Morrowind graficki los! Matrix ima OK grafiku i cinimi se da mnooogo sitnicarite. Slazem se jedino da je deo sa voznjom ocaj zivi...

OptiPlex je napisao(la):
...

Cek bre, pa ovo je u kontradikciji jedno sa drugim. Ne moze nista da bude igrivo a da brzo dosadi.
Da je igra krsh potpuno se slazem. Pa jos na 4 diska, pa jos 3 gb instalacije...Jednom recju - blaahh

Vi stalno mislite da pricam kontradiktorno... jel znate vi srpski jezik uopste :)

Igriva... playability je super!
ali brzo dosadi, nije zanimljiva...!!! Kapiras???

...

Nikad nisam rekao da je Morrowind graficki los! Matrix ima OK grafiku i cinimi se da mnooogo sitnicarite. Slazem se jedino da je deo sa voznjom ocaj zivi...

rekao si da je jadan i da bi i GTS trebalo da moze da ga renderuje u realtime-u! :) Matrix ima ok grafiku, ali pod uslovom da je tacno ono sto kazes za poligone , tj. force LOD

Izvinjavam se za prethodni post, jer sam kao seljak ukljucio sve opcije cim sam instalirao igricu. Sa iskljucenim LOD-om je x puta bolja grafika i sada imam sasvim drugo misljenje. Ali ...!!!! i dalje ne mogu da nastavim igricu jer puca. Da li neko ima slican problem?

skini ovo

ftp://ftp.infogrames.net/patches/enterthematrix/MATRIX_ANY-152.EXE

i ovo

http://awpost.com/games/files/dev-em52.rar

i uzivaj

inace okrenuo sam igru i mislim da je ok, istina je da grafika nije nesto specijalno ali zato udarci po meni jesu, bas neke "matrix" fore :)

pozdrav

byMaX je napisao(la):
...
Izvini Bane, ali i ja sam to rekao u inicijalnom postu gore... (samo nisam dao link, jer sam prepoznao engine, i sto kazes, logicno je da koriste svoj engine)

Maxy, daj oladi malo od type; :beat:
Ti si tvrdio da je iz igre ONI :rtfm: , a nije iz igre ONI, vec iz igre Messiah ctp; :wave;

Ma uoopste nelici na Messiah, bre. Ima gomilu karakteristika ONI-a, i kretanje kamere koje je indenticno onda sama osobina engina da se forsiraju detalji karaktera a ne okoline, pa onda m.capture fazoni ... bas sam mogao da se kladim da je to dobro ispeglan ONI.

byMaX je napisao(la):
...

Igriva... playability je super!
ali brzo dosadi, nije zanimljiva...!!! Kapiras???

Deluje cudno, ali ja i dalje ne kapiram :D

Zanimljivost je podskup igrivosti, tako da kad se kaze da je nesto vrlo igrivo to podrazumeva i da je zanimljivo, sto je suprotno od dosadnog...valjda ;)

No da se ne prepiremo bezveze, da se slozimo da je Matrix apsolutni krsh ctp; cheers

byMaX je napisao(la):
...

rekao si da je jadan i da bi i GTS trebalo da moze da ga renderuje u realtime-u! :) Matrix ima ok grafiku, ali pod uslovom da je tacno ono sto kazes za poligone , tj. force LOD
Jeste rek'o je i ja se secam...
Samo u Morowind-u nije problem u GPU vec u CPU resursima...nedovoljno optimizovano ctp;

Sa crack-om za patch, uspeo sam da nastavim... I sto je vise igram, sve mi se vise svidja. Potreban je mali period adaptacije na pokrete, obzirom da u pocetku sve deluje kao da je van vase kontrole. Ali nije tako i ipak mislim da zavredjuje igranje.

I ja takodje smatram da igri treba dati sansu... I jedino sto mene iznervira u igri je borba u uskim i malim zatovrenim prostorima... zato sto je tada teze imati kontrolu, tj. kamera se pomera naglo pa se nista nevidi i otezava borbu. Igru kao sto neko gore rece spasava originalan zvuk i muzika... ( da napomenem za one koji to neznaju... koristen je Matrix [The Score] soundtrack, Don Davis... preporucujem ga svima koji vole ovaj film).
E sad jedno pitanje... sta se radi sa "Hacking" ( u glavnom meniju), malo sam gledo po tome, ali mi nije bas sve najjasnije, i znam da je igra napravljena prvenstveno za konzole... ali ipak...

Bane je napisao(la):
...

Maxy, daj oladi malo od type; :beat:
Ti si tvrdio da je iz igre ONI :rtfm: , a nije iz igre ONI, vec iz igre Messiah ctp; :wave;

Pa znas sta, i Messiah je krsh engine, a ne lici na njega nimalo, vec samo na ONI...

Nazad
Vrh Dno