Šta je novo?

Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
enslaved-20100325110702811.jpg

Jedna od najboljih igara 2010-te dolazi na PC vec 25 Oktobra kao Premium Edition.

http://www.computerandvideogames.com/433360/enslaved-premium-edition-coming-to-pc-and-ps3/

Igra je od danas dostupna na Steamu i kosta samo 20e:

http://store.steampowered.com/app/245280/

Poslednja izmena:
Super,igrao sam 2010 na boxu mogao bih jos jednam na PC,stvarno odlicna igra.

Prvo Ultimate Ninja Storm 3, a sada ovo, ovaj oktobar je izuzetno plodan mesec.

Ljudiii breee... ne verujem da je ova tema ovako napustena... ovo je jedna od najboljih igra koje su izasle u prosloj godini!
poceo sam nedavno da igram i igra je prokleto fenomenalna!
znaci konacno jedna jako zanimljiva prica, odlicni likovi, svet, grafika, boje, igrivost... neki je nazivaju i nastavkom Beyond Good and Evil, ima slicnosti, ali meni se cak jos vise svidja... ova igra je pravi dijamant, i mislim da je bila pravi hit na konzolama, eto je sad vec neko vreme i za PC, svima nepoznata igra, tako da ko nije probao, obavezno nek je skida!
pricu je radio neki relativno poznat reziser, i bas se oseti to kroz pricu, likove i kadriranje, vidi se da je filmski kvalitetno uradjeno... odudara od ostalih, deluje kao svez vazduh... nesto sto ce vam sigurno drzati paznju, samo treba pregurati dosadnih prvih 10 min, posle krece uzivanje!

Danas sam je presao. Nije losa, mada sam razocaran combat-om, doduse nacin na koji su uklopili cover shooter sekcije u akcionu avanturu me je odusevio. Na kraju moze i da se izabere poseban kostim za Monkey-a gde ima neogranicenu municiju, sto omogucava drugaciji pristup borbama i mozda vredi ponovo preci igru zbog toga. Dosta podseca na Darksiders, ali je kao sto sam rekao combat slabiji, a i samo istrazivanje nije toliko izrazeno. Pored toga, slicna su okruzenja(post apokalipticna zemlja), ali su u ovoj igri daleko lepse predstavljena. Trip(vas saputnik) je ono sto ovu igru za mene dize iznad Darksiders-a. Druga polovina kada dodje Pigsy je malo slabija, ali je i dalje jako dobra i Pigsy ima par dobrih fora.

Okruzenja su stvarno jako lepa, verujem da je u vreme izlaska na Xboxu ovo bila jedna od najlepsih igara sto se toga tice.

Zavrsio sam igru, odlicna, od pocetka do kraja... likovi, prica, grafika vrhunski, gameplay solidan, a ide i da navedem par manica... prva, motion blur je bas lose uradjen, mnogo zamucuje sliku i izgleda bas vestacki, gori motion blur nigde nisam video... mada nisam ljubitelj koriscenja te graficke opcije i skoro uvek je iskljucujem, jedino je u Crysis-u 3 dobro i moderno uradjen, da pozelis i da ga ostavis... ali kao sto rekoh, to je sitnica i jedina mana vizualima u igri... druga manica je sto se preko dzojpeda u igri, par puta desi da igra ne moze da dobije komandu, kao sto je recimo izdavanje komande npc-u za pokretanje nekog mehanizma, to malo baguje, ali posle malo zezanja proradi... i treca manica, kamera je uglavnom savrsena, ali desi se prilikom pentranja da nekad nije bas pregledna i da nekad moras na slepo da odredjujes pravac gde ce lik skociti, sto nije problem, zato sto je platformski deo toliko arkadizovan, da ne mozes da zagines, cak i kad bi se trudio... tu manu bi istakao kao nesto vecu, mislim da bi igra bila mnogo prijatnija da je taj platformski deo, resen realnije, tj vise kao simulacija, kao pocetni delovi Tomb Rider-a, to bi zaista bilo vrhunac... no ovako, malo ostavlja gorak ukus, ali ne smeta toliko...

i zadnja mana
spoiler alert - ne svidja mi se bas tolko kraj igre, jer nisu bas previse otkrili ljubavni aspekt izmedju dva glavna lika, a to se naslucuje tokom cele igre... celu igru su pravili sa tim na umu, da na kraju ne bi videli cak ni jedan poljubac... ne znam, mozda su namerno hteli tako nedoreceno da zavrse igru, kraj spojlera
jer moguce da su planirali nastavak, ali plasim se da nece biti nista od njega, jer sad videh da se igra lose prodala, sto me ne cudi, jer vidim da niko nije ni cuo za nju, a nisam ni ja do nedavno, znaci da je bila lose reklamirana, sto je steta, obzirom da je igra pravi biser i zasluzila je komercijalan uspeh... videh da se Namco nadao da ce prodati milion, a prodali su jedva pola od toga...verujem da su je zbog toga i izbacili za PC... steta, zaista steta, bas bi voleo da vidim nastavak ove igre...

dakle one manice koje sam pomenuo, ne kvare uzitak igranja ove fenomenalne igre u svakom smislu, i svi bi je trebali odigrati 8.5/10

Zaboravih da dodam i nekoliko slika:

ac375_News_enslaved_odyssey_to_the_west8000.jpg

enslaved-odyssey-to-the-west-ss-1.jpg

2013-10-01_00102.jpg

68436_orig.jpg

1547917-1505805_192.168.0.103_image60.jpg

Enslaved-Concept-Art.jpg

Poslednja izmena:
Taj trailer je vec postavljen.. u prvom postu.

aha, editovao sam, samo sam slike ostavio...

Vrh Dno