Šta je novo?

Englesko-Srpski Recnik Na CD-u

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Predlozite mi neki dobar recnik sem Morton-Benson recnika jer ga vec imam.

Zar postoji bilo sta, sto moze da parira MBensonu..?:D

Zasto ne bi postojalo, nije MB tako savrsen da ne treba da se trazi alternativa.

Verovao ili ne, nema nista bolje od Morton-Bensona.
A nije mi jasno zbog cega ti ne odgovara MB?

recnik

Nisam siguran da li ima na cd-a ali ako mozes negde da nadjes Longmanov englesko-engleski recnik mislim da bi ti resio problem. Toliko su ga detaljno uradili da ne predstavlja nikakav problem da se snadjes.

Treba mi za rodjaka koji je u USA i zamolio me je da mu pronadjem jos neki recnik. U medjuvremenu sam nasao Merriam Webster's recnik. Ako neko slucajno ima Longmanov recnik na CD-u neka se javi - necu mu nista majke mi! ;)

Postoji jedan domaci recnik, prosle godine sam ga za druga kupio u Platou, legalno izdanje, mislimda se zove "Kontakt" neka firma iz Novog Sada ga pravi, nije ni nesto mnogo skup (oko 20 DEM),
sasvim solidan sa mislim 300 000 reci i mogucnoscu prosirenja i samostalnog, a i preko istoimene firme, moze da prevodi i delove teksta i jos nekoliko dodatnih opcija prevodjenja. Moze da se instalira na 2 racunara, a ako hoces na treci moras sa nekog od prethodnih da ga uninstaliras (no to se verovatno moze i resiti drugacije).

George je napisao(la):
Moze da se instalira na 2 racunara, a ako hoces na treci moras sa nekog od prethodnih da ga uninstaliras (no to se verovatno moze i resiti drugacije).

Pa da ali necu javno da iznosim resenje da se ne zamerim ljudima koji su napravili taj recnik, na kraju krajeva i ja sam ga kupio od njih :)

U svakom slucaju veoma koristan recnik.

Ovaj Merriam Webster's recnik je dobar a ima i voice pronaunciation option sto rodjaku i treba.

MiniDict

Rulz!

dobio sam ga na nekoj mp3 kompilaciji koju sam orderovao..... sasvim solidan sa vecinu korisnika. Iako nisam imao prilike da koristim MB i sl. kazem da je ovaj MiniDict sasvim dovoljan za 70% ljudi.
BTW, jel MBenson na 1 cd-u ili na vise?

Ako se ne varam i recnik "Kontakt" ima voice-samo sto nije snimljen glas nego je kompjuterski (ne znam sto su to uradili posto je CD dosta prazan).

Ako se varam neka me RasetaM ispravi posto ga ima, a moj recnik je daleko,daleko...

George je napisao(la):
Ako se ne varam i recnik "Kontakt" ima voice-samo sto nije snimljen glas nego je kompjuterski (ne znam sto su to uradili posto je CD dosta prazan).

Ako se varam neka me RasetaM ispravi posto ga ima, a moj recnik je daleko,daleko...

Pa ni moj nije bas blizu, konfiskovao mi ga otac pitacu njega da proveri pa cu javiti, mada mislim da ima nesto samo jako slabo uradjeno!

George je napisao(la):
Postoji jedan domaci recnik, prosle godine sam ga za druga kupio u Platou, legalno izdanje, mislimda se zove "Kontakt" neka firma iz Novog Sada ga pravi, nije ni nesto mnogo skup (oko 20 DEM),
sasvim solidan sa mislim 300 000 reci i mogucnoscu prosirenja i samostalnog, a i preko istoimene firme, moze da prevodi i delove teksta i jos nekoliko dodatnih opcija prevodjenja. Moze da se instalira na 2 racunara, a ako hoces na treci moras sa nekog od prethodnih da ga uninstaliras (no to se verovatno moze i resiti drugacije).

Sta je u stanju da prevodi? Eng-Sr Sr-Eng i koliko reci?

Recnik je dvosmernog karaktera,a za ostale detalje nisam siguran posto sam ga samo na kratko isprobao pre vise od godinu dana, ali ako ima zainteresovanih mogu da proverim preko druga u Platou posto je to legalno izdanje i jos uvek ga prodaju, mozda izvucem Manual ili Web sajt.

U medjuvremenu, proverih, ima na krstarica.co.yu taj recnik Englesko-nemacko-srpski i obrnuto, za nekih 1500djindji i nesto jeftinije varijante pojedinacno...

Vrh Dno