Šta je novo?

Engleski rečnik

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
Dajte neku preporuku za Englesko-Srpski rečnik, koristim Mini Dict 2.2B već godinama pa pretpostavljam da se u međuvremenu pojavilo nešto bolje i sa više reči. Ne bih koristio ništa što zahteva non-stop ubacivanje CD-a. Grafosoft je čini mi se izbacio novu verziju Mini Dict-a ali gde to naći?

jDictionary -> link

Modularni rečnik, pisan u javi. Vredi probati!

Blade Runner je napisao(la):
Dajte neku preporuku za Englesko-Srpski rečnik, koristim Mini Dict 2.2B već godinama pa pretpostavljam da se u međuvremenu pojavilo nešto bolje i sa više reči. Ne bih koristio ništa što zahteva non-stop ubacivanje CD-a. Grafosoft je čini mi se izbacio novu verziju Mini Dict-a ali gde to naći?

Najnoviji Mini Dic (mislim da je bila verzija 3 ili 3.5, tako nesto) sam vidjao kod "slobodnih prodavaca" na CD - ali zvanicna prodaja za pristojnu cenu (nesto oko 5-7 eura ako se ne varam) Vidjao sam ga u Bulevaru u blizini crkve svetog marka i "beoelektronika" pa u pasazu tamo gde ima prodavnica za Mobil1 motorna ulja.

Imas i jedan recnik koji je slican recnik min dictu (free) - sa adrese
http://solair.eunet.yu/~ilicv/free.html

manji je ali moze da posluzi.

Takodje, i Benson moze da ti redi bez CD-ova.

Re: Re: Engleski rečnik

Visente je napisao(la):
Takodje, i Benson moze da ti redi bez CD-ova.
Kako? Imam englesko-srpsku verziju.

Re: Re: Re: Engleski rečnik

jddipqd je napisao(la):
Instalirash VirtualCD ili neki drugi program koji glumi CD ROM-ove , iz njega napravish fajl od CD-a (iz istog programa) i posle ce ti se sve samo kaz'ti

Re: Re: Re: Engleski rečnik

jddipqd je napisao(la):
Ne secam se tacno koja je verzija u pitanju (englesko-srpska ili srpsko-engleska), ali kad se instalira odmah te u startu pita da li hoces da prekopiras ceo recnik na hard ili ces da ga koristis sa cd-a (znaci, instalira se samo programcic bez baze). Medjutim, to moze da se uradi i iz samog programa kasnije. Uglavnom kad se insalira ta varijanta koja to dozvoljava posle ubacis onaj drugi disk i imas mogucnost da i njegovu "bazu" iskopiras i to je to. Posle toga ti vise ne trebaju diskovi, osim ako ne zelis da cujes onaj lepi izgovor (za to vec mora virtual cd).
E sad, verzija Morona koja sigurno to moze je 2.0.
Ako ne mozes da prekopiras bazu na hard (disable-ovana opcija za to), probaj da nadjes srpsko-englesku varijantu.
Inace, ajd onako usput: obe varijante mogu bez problema da stanu na cd od 700MB i nije mi jasno zasto su odradili na dva cd-a ctp;
:wave;

Re: Re: Re: Re: Engleski rečnik

Crni je napisao(la):
Posle toga ti vise ne trebaju diskovi, osim ako ne zelis da cujes onaj lepi izgovor (za to vec mora virtual cd).
Trebaju ti ako nemaš krekovan benson.exe. Prvo je izašla En-Srp verzija i to je jedini originalni CD koji sam kupio u životu. Vrlo brzo sam se pokajao što sam želeo da "pomognem" domaću softversku industriju jer su mi > godinu dana spamovali poštansko sanduče (3D) raznim ponudama nekakvih glupavih izdanja. Među ponudama je bila i za Blensona Srp-En koji dozvoljava kopiranje baze na HDD, ali da ne bi tražio CD potrebna je i nekakva autorizacija od njih, koju nisam mogao dobiti uz En-Srp verziju tako da je rešenje u cracku koji jednostavno menja "da li je CD tu" u "da li nije CD tu" - dakle potrebno je da CD ne bude u drajvu. Ako pravila foruma dozvoljavaju, recite, pa da ga okačim (14.6k).

Pozdrav

Re: Re: Re: Re: Engleski rečnik

Bata je napisao(la):
Instalirash VirtualCD ili neki drugi program koji glumi CD ROM-ove , iz njega napravish fajl od CD-a (iz istog programa) i posle ce ti se sve samo kaz'ti
Ih bre... da bacim 650 mega prostora bezveze... koji će mi onaj buđavi izgovor.
Mislio sam samo čist rečnik

Re: Re: Re: Re: Re: Engleski rečnik

jddipqd je napisao(la):
Ih bre... da bacim 650 mega prostora bezveze... koji će mi onaj buđavi izgovor.
Mislio sam samo čist rečnik

Moze i to "VIA" ti je opisao kako.

Re: Re: Re: Re: Re: Engleski rečnik

VIA je napisao(la):
..............da ga okačim (14.6k).

...............

okaci.....
ili shalji na mail

pozdrav

A da li je neko probao YuRecnik??? Program se bas tako zove, cini mi se da je mogao da se skine sa download.co.yu (ili mozda cg.yu). To je recnik koji je meni ponudio sve potrebne i nepotrebne opcije, sa velikom bazom reci. A pritom je besplatan. Imao sam bensona, koristio ga malo, obrisao ga, i vratio se na ovaj. Probajte pa posaljite komentare. Ako ne uspete da ga nadjete na netu, okacucu ga ja.

Nazad
Vrh Dno