Šta je novo?

Encoding/Central European - za stalno?

• Začetnik teme Začetnik teme bibby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Desava se vremenom da se setovanje promeni, pa sa central-a predje na western. Cimanje je zavlaciti se medju opcije pa svakih par dana vracati na central. Da li postoji nacin da se setovanje u okviru encoding namesti za stalno tj. da zauvek ostane na central-u?

pod winXP

Hm, ja koristim MyIE2 koji se oslanja na ie6, i ne desava mi se da se promeni. Mozda zato sto sto sam pod Internet Options>General>Languages dodao osim engleskog i sve jezike drzava koje su bile u SFRJ. Interesantno je da se nakon sto se izabere Serbian Latin, u spisku pojavi kao Serbian Cyrilic, pa ako se i izabere cirilcna varijanta onda kao postoje obe, al` samo pod Cyrilic nazivom.

. Interesantno je da se nakon sto se izabere Serbian Latin, u spisku pojavi kao Serbian Cyrilic, pa ako se i izabere cirilcna varijanta onda kao postoje obe, al` samo pod Cyrilic nazivom.
a jos je zanimljivije sto to radi 🙂
Znam da sam svojevremeno gledao neki sajt koji ima i latinicnu i cirilicnu varijantu, a posto sam kao prvu stavio latinicu meni je ucitao latinicnu varijantu...
Sto se Encoding-a tice meni nikad to nije menjao (mozda zato sto sam instalirao Win sa SLO podesavanjima, pa kasnije vratio na US da mi ne bi brljao sa yu slovima 🙂).

Nazad
Vrh Dno