Kurt2
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.05.2005
- Poena
- 309
Instalirao sam Encartu 2006 Premium. Lepo radi sve dok se ne pozove atlas, prijavljuje mi da mora da reinstaliram program (što sam učinio, ali nije dalo rezultate), a onda cela Encarta puca. E sad, probao sam malo da eksperimentišem, pa sam podešavao za fajl encarta.exe compatibility mod. Prebacio sam compatibility na Windows 95. Tako podešena, Encarta radi sa sve atlasom (znači ne puca), ali neće ni jedan članak da mi se otvori u okviru encarte, iako sama encarta radi!
Pri instalaciji inače, Encarta je instalirala i .Net Framework 1.1 ja mislim. Od tada se pojavila stvar koja me mnogo nervira - kada dižem računar iz hibernacije, ili se vraćam sa screensaver-a, pojavljuje mi se login ekran koji mi se do instalacije nije pojavljjivao. Imam samo jednog usera na kompu, tako da me mnogo nervira što svaki put mora da kliknem da bih konačno započeo sesiju. Napominjem da do tada tog ekrana nije bilo. Probao sam u Control Panelu u Power opcijama da promenim to ("prompt for password..." - uključio sam ga, pa ponovo isključio), ali ne daje rezultata.
Ima li neko rešenje za bilo koji od ova dva problema?
Pri instalaciji inače, Encarta je instalirala i .Net Framework 1.1 ja mislim. Od tada se pojavila stvar koja me mnogo nervira - kada dižem računar iz hibernacije, ili se vraćam sa screensaver-a, pojavljuje mi se login ekran koji mi se do instalacije nije pojavljjivao. Imam samo jednog usera na kompu, tako da me mnogo nervira što svaki put mora da kliknem da bih konačno započeo sesiju. Napominjem da do tada tog ekrana nije bilo. Probao sam u Control Panelu u Power opcijama da promenim to ("prompt for password..." - uključio sam ga, pa ponovo isključio), ali ne daje rezultata.
Ima li neko rešenje za bilo koji od ova dva problema?