Šta je novo?

EN9800GT Matrix

Kostavth

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2008
Poena
309
Imam problem sa iTracker programom za graficku EN9800GT Matrix. Koristio sam najnoviju verziju drajvera za moju graficku sa zvanicnog ASUS-ovog sajta (NV197.45), iTracker je radio i mogla je da se podesava brizina kulera na grafickoj. Posto su mi igrice stalno blokirale i morao sam da restartujem PC stalno. Kad igram PES 2010 i 2011 odjedanput igrica zablokira ili pocne nesto da brljavi slika pa onda zablokira, to se sve cesce desavalo, i to me je strasno nerviralo zato sto igram PES preko neta. Posto na netu imaju novi drajveri nVidia v260.00 (ne na ASUS-ovom sajtu) skinu sam ih i instalirao. Za sad PES nije blokirao, ali imam problem sa iTracker-om. Kada pomerim na 60% ili 80% da radi kuler, ranije se culo kako kuler radi, ali sad se ne cuje, radi istom brzinom, tj, ne reaguje na zadate komande u iTraker-u vec stalno radi na default-u. Pokusao sam sa svim verzijama iTracker-a sa ASUS-ovog sajta ali nece da radi kuler sa ovim novim drajverima. Jel zneko kako mogu to da sredim ili sa nekim drugim programom da pokusam?

Jel se klizac sam vrati na 35% ili ti kad ga pomeris, on ostane na recimo 80% ali se ne poveca broj obrtaja?

Probaj sa drugim drajverima sa nvidia sajta. Npr 260.89 ili 260.99 ...

jesi probao fan profile imas tamo u settingsu u msi after

Ja odavno imam isti problem...reinstalirao sam dva puta sistem, cistio kuler itd. ali nista ne pali. Meni u svim programima (iTracker, Afterburner, EVGA tool...) stoji da je kuler na 35%. U manuelnom modu koju god vrednost da stavim on se vrati odmah na 35%. Fora je sto se meni kuler u stvari uopste ne vrti, a tih 35% je verovatno neki bag. Temperature kartice ne smem ni da spomenem...srecom, pasivni deo i clockovi na 50% default vrednosti rade svoj posao dok ne skupim pare za GTX460.

Proveri da li ti se uopste vrti kuler....

Nazad
Vrh Dno