Šta je novo?

Emuliranje hard diska ili serijskog broja

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Da li postoji nacin da se emulira hard disk tj. fabricki serijski broj istog? Imam program koji je napravljen da radi samo na disku na koji je instaliran a ja bih da ga prebacim na USB drajv ili makar na drugi hard disk.
Probao sam da promenim onaj serial number formata XXXX-XXXX tako da bude isti kao na originalnom disku ali nije pomoglo.

pa moze na disku da se promeni seriski broj u firmware-u ali jel si siguran da je to jedina zastita.
Ja imam jedan uredjaj koji mi radi ali je ceo firmware jedinstven. To je i malko piraterija...

Nisam siguran, ali je program svakako vezan za taj hard disk. Moze da se pokrene na bilo kom sistemu ali ne moze da radi ako se pomeri na drugi disk.
Da li znas neki program koji moze da menja firmware?

>

Samo ideja...

Kod Wine koji radi na Linuxu moze se definisati HDD serial # preko fajla .wine-serial.
Mozda je moguce isto i na virtuelnim masinama koje rade pod Windows-om.

ovo vec postaje teska piraterija, pokusaj sa link da vidis sistemski poziv koji trazi serijski broj hdd, naravno ako uspes da ga nadjes moraces malo da pecujes taj izvrsi deo koda

NAPOMENA : Nisam cracker, niti bilo sta samo ti dajem ideje kako sta i gde

da mi smo ove programe za stampu koji koriste hardverske parametre sve na WM i radi super.

Nazad
Vrh Dno