Šta je novo?

eMule

zox-td

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
304
Kako da blokiram sherovanje nekompletiranog fajla... tj. da izbacim iz foldera shared files nekompletirani fajl.....?

Primer:
Skidam fajl od 15mb. Skinuo sam 10mb. Dok cekam na red, nakaci se par likova i skidaju od mene tih 10mb, jer ih je eMule vec ubacio u shared files.
Sve bi bilo ok, da se ja ne kachim preko modema, pa mi tih par likova "kradu" protok, tako da mi za preostalih 5mb-a teba oko mesec dana.... :crash:

Sam princip se upravo i sastoji u tome da samim skidanjem postajes izvor. Dakle tako ti je kako ti je.
Alternativno mozes da provas sa nekim programima za ogranicavanje uploada/downloada da ogranicis upload na neki jako malu vrednost (Net limiter, DU Meter...)

Mozes i u samom eMule da im das 1kb, pa neka skidaju, ako si vec resio da na emule nesto skidas preko modema...
Meni se desava da za neki fajl cekam na red i po nekoliko dana...

O Boze, pa zasto uopste koristite taj program? Mislim, cemu poenta cekanja na fajl po nekoliko dana? :zgran:
Osim toga ukoliko se ogranici upload, to, ako se dobro secam limitira i download

filipenko je napisao(la):
O Boze, pa zasto uopste koristite taj program?

Zato sto jedino sa njime mozes da pronadjes 95% stvari koje ti trebaju, sa ostalim programima tesko da ces uvek pronaci ono sto ti treba, osim muzike.

Oganicio sam upload na min, i download na max.... al ista je situacija.... moguce je da se sa ogranicenjem uploada limitira i download

matrix77 je napisao(la):
Zato sto jedino sa njime mozes da pronadjes 95% stvari koje ti trebaju, sa ostalim programima tesko da ces uvek pronaci ono sto ti treba, osim muzike.
Upravo to su i moji razlozi za koriscenje emule-a. U pocetku sam ga izbegavao zbog male brzine, ali pobedila je njegova ogromna baza korisnika zbog koje je i izbor fajlova najveci. A kada se stavi vise istovremenih downloada (uz limitiranje uploada na prihvatljivu vrednost) vrlo lako se iskoristi ceo bandwith.

jeste probali warez p2p? :d

Poslednja izmena od urednika:
Ma ja sam Warez P2P koristio dok nisam poceo da koristim e-Mule, ipak je "mazga" mnogo bolja.

Ja sam sada pokusao da skinem "warez p2p" ali sudeci prema komentarima ljudi koji su ga skinuli na download.com prepun je spywarea sto i jeste istina. Nod32 odmah ga prepoznao i prekinuo mi je downoad.
Nije bas za preporuku.

Ranija verzija Warez-a je bila dobra, ova najnovija je sa spyware-om.

ja sam na emule zaboravio kad sam prvi put probao limewire.Mnogo je bolji,a i brzi.
sto se tice retkih fajlova dc++ rulzzz.

ja imam stariji warez i nema spyware-a a novi kad sam krenuo da skidam odma mi je prekinuo download...inace koristim avast 4.6

Ako ne smeta nastavio bih ovu temu, da ne otvaram novu ... :type:

... na vecini servera Emule mi izbacuje ovu poruku

Error BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - Connection refused. Your IP is currently blacklisted.

.... ili ...

Warning King Donkey (216.28.31.240:5061) - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config.

Firewall je podesen, ADSL je u pitanju na 256/64 ... zna li neko u chemu je problem?

shto se tiche blackliste,slobodno se kachi se na drugi server, tj. zaboravi na taj server, bar na par sati. Verovatno nemash javnu adresu, nego dosta vas iza provajderovog NATa sa istim IPjem pokushava da se konektuje, shto se eMule serveru ne svidja, pa vas chas posla doda na blacklistu.

A druga poruka je rezultat toga shto si iza nat-a. Koristi passive (low-id) mod. Vishe cesh chekati po redovima za skidanje... ali skidaces.

Bice da je u pitanju to stosi napisao, jer IP adresa je dinamichka, a ADSL je uzet kod Beotela ...

Ako vec koristis Beotelov ADSL, prilikom konektovanja, stavi za username "username/ip@beotel" umesto sto stavljas samo "username@beotel"
Time ces dobiti javnu IP adresu i imaces High-ID na mazgi = mnogo bolje :-devil-:

Čekaj malo, pa zar na Beotelu nemate već javnu adresu?

...da ne otvaram novu temu.

Da li vam se dešavalo na eMule-u da neki fajl stalno pokušava da skine ponovo?Recimo fajl od 30Mb skine 27-28 Mb i krene ponovo od početka fajla i tako nekoliko puta.

Takođe mi se desilo da je jedan veliki fajl jednostavno nestao!Skinuo 650 od 660 Mb i odjednom ga nema više!

Još jedno pitanje.Da li bi trebalo povremeno particionosati tu particiju gde se nalaze fajlovi za razmenu i Incoming fajlovi?Zapravo me više interesuje da li smem uraditi particionisanje Temp foldera gde se nalaze nekompletni fajlovi?

ok, generalno je problem resen ... nabavljena je IP javna adresa, koju izgleda Beotel ne daje u samom startu ... dalje Razorback 2 ili neki od onih DonkeyServera .... s tim sto se opet malo vise cheka na red ... pa je, bar za sada, po tom pitanju limewire "bolji" .

Inace, samo jednom mi se desilo da mi nestane fajl ... skinuo sam pesmu oko 5.5mb od 6 ... odjednom pufff ... nema nista - prazno ... od pochetka lagano

Poslednja izmena:
Čensi G. je napisao(la):
Da li vam se dešavalo na eMule-u da neki fajl stalno pokušava da skine ponovo?Recimo fajl od 30Mb skine 27-28 Mb i krene ponovo od početka fajla i tako nekoliko puta.
Za tako veliki fajl - ne. Fajlovi su izdeljeni u segmente od po 9 i kusur mega, pa ako jedan segment ne valja, on ga skida ponovo. Tako da mi se dešavalo da fajlove manje od 9 mega (pesme) skida ponovo zato što neko daje lažne stvari za skidanje. Kod većih skida ponovo samo taj segment. Prilikom skidanja jednog filma tek iz 9tog pokušaja je uspeo da skine jedan segment.

Sta li je sad u pitanju pobogu

21.1.2006 14:19:20: Failed to save known.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\known.met was denied.
21.1.2006 14:19:20: Failed to save cancelled.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\cancelled.met was denied.
21.1.2006 14:21:19: Failed to save credit file - Access to C:\Program Files\eMule\config\clients.met was denied.
21.1.2006 14:27:19: Failed to save emfriends.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\emfriends.met was denied.
21.1.2006 14:30:20: Failed to save known.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\known.met was denied.
21.1.2006 14:30:20: Failed to save cancelled.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\cancelled.met was denied.

I onda pochne lagano da smanjuje download do nule, onda ja iskljuchim i ponovo ukljuchim eMule, i onda je kao sve ok.

A nekad, evo recimo sad, nastavlja da skida bez problema, ali i dalje izbaca poruke

21.1.2006 14:41:21: Failed to save known.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\known.met was denied.
21.1.2006 14:41:21: Failed to save cancelled.met file - Access to C:\Program Files\eMule\config\cancelled.met was denied.

:crash:

Nazad
Vrh Dno