Šta je novo?

Emule LowId

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Imam jedan problem! Naime instalirao sam emule i podesio sam da mi share folder bude veliki preko 10 gb, medjutim download mi je i dalje jako mali tek oko 5 kb i pokazujemi LowId 29%. Testirao sam client port (tcp/udp), i uvek mi pokazuje poruku test failed. Nemam firewall, a net mi je wirelles (nemam ruter vec preko kartice sam povezan sa provajderom). Sta moze da bude problem i kako da ga resim

Pitanje je kakvu IP adresu imas. Ako je javna (vidljiva spolja), onda je do tebe i tvojih podesavanja, ako je lokalna, onda je do provajdera, tj. NATovan si. Jedino resenje u ovom drugom slucaju je da cimas provajdera da ti dodeli port kako bi onda makar prividno imao "vidljivu spolja" IP adresu.

Pitao sam svog provajdera za adresu i kaze da je lokalna i ne razume sta mu to dodje ''prividno''vidljva''!?!?!?!?!?
Da li nekako drugacuje mogu da resim taj problem, npr. da li mogu sam da upisem neki drugi port (tcp/udp) pa dok ne pogodim neki koji prolazi ili...? I ako moze tako kako da znam sta da upisem, sta mu je tcp i udp!

Ne može. Provajder mora da forward-uje portove (1 tcp i 1 udp, ako se dobro sećam) na adresu tvog računara - pretpostavka je da imaš statičku privatnu adresu (tj. da je adresa tvog računara uvek ista). Moraju da ti jave koje portove su podesili, a ti zatim to uneseš u podešavanja emule.

Nazad
Vrh Dno