Šta je novo?

eMule, LowID problem u LAN-u preko share-ovane konekcije

Trbonja

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2002
Poena
619
Elem, kao sto u subject-u pise... Imam izlaz na net preko drugog racunara (share-ovana konekcija), i kada pokusam da podesim da eMule ima izlaz na odgovarajuce portove, ne uspevam u tome... Sistemi su Win2003 na oba racunara, u pitanju je ADSL. Naravno na racunaru koji ima direkt izlaz na net, dobijam HighID bez problema (probano na oba kompa), ali kada pokusam sa jednog preko drugog - ni makac. Cak sam ponekad i uspevao da odradim da dobijem HighID, ali je vrlo slabo vukao, nije hteo da se okaci na server i slicno... Ima li neko ideju sta bih mogao da pokusam?

Problem sa LowId je u Nat-u. Kod eMule-a je , čini mi se, fora u tome da moraš da imaš javnu Ip adresu, a ne neku private. Probaj Bearshare, ne bi trebalo dda ti pravi probleme.
Imaš na eMule forumu, lepo objašnjeno, to oko, LowId, Nat-om i port forwardingom.

Ja i imam javnu IP adresu.... Vec sam pomenuo da sam na kompu koji je gateway dobio HighID bez problema, ali ne uspevam i na ostalima...

Emule ti koristi Port 4662 (po default-u, mozes i da promenis), znaci ovaj port MORA da ti je otvoren na ruteru, tojes da ga forward-ujes! Probaj pa vidi!

Upravo tako ali ces onda na tom "glavnom" racunaru ili ti ruteru da izgubis mogucnost da imas HIGH ID posto ce port biti forwardovan .....

djalf je napisao(la):
Emule ti koristi Port 4662 (po default-u, mozes i da promenis), znaci ovaj port MORA da ti je otvoren na ruteru, tojes da ga forward-ujes! Probaj pa vidi!

Ili vi mene ne razumete ili ja vas ne razumem....

U pitanju je ADSL USB modem, nije ruter pa da moram da podesavam port forwarding (ako ste na to mislili), Odgovarajuci portovi jesu otvoreni na svim racunarima. U LAN-u je otvoren sav saobracaj izmedju kompova, ukljucujuci i odgovarajuce portove. Poenta je sto ne znam sta jos treba da uradim da bi mazga imala HighID na svim ostalim racunarima...

Trbonja je napisao(la):
Ili vi mene ne razumete ili ja vas ne razumem....

U pitanju je ADSL USB modem, nije ruter pa da moram da podesavam port forwarding (ako ste na to mislili), Odgovarajuci portovi jesu otvoreni na svim racunarima. U LAN-u je otvoren sav saobracaj izmedju kompova, ukljucujuci i odgovarajuce portove. Poenta je sto ne znam sta jos treba da uradim da bi mazga imala HighID na svim ostalim racunarima...

Jednostavno...
Krenes redom sa mapiranjem portova...
5010 tcp i 5011 udp za jedan IP...
5012 tcp i 5013 udp za drugi IP...
Tako redom...
Samo podesis te portove u magarcu.
Naravno, treba ti destination nat na ruteru (tj. mapiranje portova)...

U virtual serveru za router enabluješ portove koji ti trebaju.

Nazad
Vrh Dno