Šta je novo?

eMule,Bit Torrent etc.

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Kada testiram portove za ove programe kazu mi da imam instaliran firewall i da ce mi biti uzasno usporen download (sto i jeste slucaj), mada na racunaru nemam nikakav firewall (cak ni Windows-ov) osim antivirusnog programa. Koristim bezicni Internet 128k (dovoljno za moje potrebe). Provajder mi je rekao da nije do njega nista i da nije ukljucio nikakakav firewall. Inace koristim Win XP SP2. Sve ostalo ide OK samo kada pokrenem neki program za P2P nastaju problemi u komunikaciji i brzini. Imaju li neka posebna podesavanja na koja moram obratiti paznju?

Ako si iza NAT-a, a provajder ne otvara portove za p2p korisnicima, onda nema pomoci.
Kod kojeg si provajdera?

Mislis na NAT uredjaj, softverski ili hardverski? Na antenu mi je spojen AP D-Link DWL-2100AP a onda UTP kablom do mog PC-a. Provajder je TerraNet ovde u Bijeljini.

Kod mene u selu je isto TerraNet i kad sam ih pitao shto nerade torrenti i drugi programi za p2p ( ovi drugi me ni nezanimaju zato shto koristim samo torrente ) dobio sam sledeci odgovor:

Postovani torrenti rade od 00 - 07 h i tad su svi portovi otvoreni....

Na download u tom vremenskom periodu nemogu da se pozalim, torrenti idu skoro max brzinom ( 30 KB ) Ja imam uplaceno 256kbps

S moje strane shto se tiche je ok shto su ogranichili p2p i torrente ( mogli su da ograniche od 00 - 12 h ali *** )..... sad bar mogu nekako da igram COD2 online a da nema laga i da me ping neubija ( dok nisu ogranichili p2p saobracaj prosecan ping u COD2 na nekom svabskom serveru na kom sam igrao mi je bio oko 350 ms shto je za FPS puno a sad je oko 180 ms shto je ok... )

Sad sam se setio da ima program koji se zove HTTP Tunel i mislim da cesh s njim uspeti da progurash torrente preko porta 1080 ( nisam siguran da je to taj port koji se koristi za standardan internet saobracaj, neka me neko ispravi ako greshim ).... Upload na torrentu preko tog programa nece moci..... Meni ovaj program nepije vodu zbog toga shto je skidam od privatnih trackera pa moram da odrzavam share ratio....

Nazad
Vrh Dno