Šta je novo?

eMule 0.45 problem HelP

• Začetnik teme Začetnik teme Vugla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vugla

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
620
Dakle cim upalim emule i conectujem se na neki server, otvranje stranica postaje vise nego frustrirajuce, recimo za www.nba.com mu treba jedno 2-3 minuta :bottle: . Ono sto mene buni je da je tako bez obzira da li je Upload+Download= 0kb/s ili 30 kb/s, znaci cim stavim Conect dovidenja surf :wall: Inace veza je ADSL 256, seotvanja u emulu su za tu vrstu konekcije.
Da li postoji nacin da prioritet otvaranja stranica bude veci od emula, znaci da jednostavno on ne gusi vec da se prilagodjava?

Ti bi i jare i pare,a?
Odluči šta ti treba.

pa mozes da smanjis maximalni download za emule. npr stavis za emule 20kb/s a ostatak ti ostaje za surf...

Nije baš tako jednostavno. tačno je da emule, bez obzira na to da li je ograničen transfer, ne dozvoljava ostatku konekcije da "diše".. To je valjda zbog svih tih simultanih konekcija i konstantnih search-ova koje program radi čak i kada nema konkretnog downloada.
Ja sam ograničio sa DU super controlerom i upload i download za emule, dakle ne unutar emule podešavanja, već eksterno i mislim da to daje nešto bolje rezultate.

Pozdrav

pa ne ,samo mi nije jasno kako kod ortaka koji imaju cable 128 i wireless 64 kada im emule maximalno skida otvaraju mnogo bolje stranice nego ja, samo bi nekako tih par kb da barem pristojno otvaram strane

Da nisi čačkao setovanja u QoS opciji u services.msc?

Treba da se smanji maksimalan broj konekcija, i broj konekcija za 5 sekundi...

nisam nista cackao, evo koja su setovanja
download limit 26kb/s - i ako drasticno smanjim ne dolazi do promene
upload limit 6kb/s
hard limit 100
max. conections 400
max. new conections za 5 sekundi 20

Takođe, ako si korisnik winxp-a sa SP2 (mada je već raspravljano o tome), vidi da
nađeš onaj programčić (btw. sa nekim skorijim windows updateom su 'poništeni' rezultati eventualnog patchovanja sa lvlordovim utilityjem, pa je juče-prekjuče izašao novi), koji sređuje stanje sa max half open konekcijama/i ili brojem paketa koji mogu biti primani istovremeno).
Obrisana mi je jedna poruka u kojoj sam stavio link na taj fajl, pa vidi da nađeš to na guglu ili gde već...

blago oftopik pitanje: Kakvo je stanje sa maksimalnim dozvoljenim brojem konekcija kod ADSL provajdera? Da li i tu postoje neke restrikcije kao što je slučaj sa, recimo, SBB-om?

Pozdrav

isti je problem i sa SP1. Sto se tice downloada u emule sve super( isto radi i sa sp1 i sa sp2),ali dok ne dodje do nekog maximuma ,cak i ako ne skida nista zasto zapusava vezu?

Jel mozes da mi malo pojasnis taj programcic, posto mi nije jasna spika

za broj max konekcija kod ADSl provajdera nemam pojma,zar postoje tavkva ogranicenja? ja samo znam kada stavim vise fajlova sa MNOGO sources dolazi do pucanja veze :crash:

Probaj da ogranicis upload na 2-3kb/s sa NetLimiterom, mozda ce ti to pomoci! Ako ugusis upload (sto si ti uradio sa 6kb, nema veze da li neko skida od tebe, Emule stalno nesto radi) ni download nece moci da radi, pogotovu surf!

Kod mene je :
Hard limit - 400
Max connections - 40
Max new connections / 5 sec - 8

Takođe treba gledati da bude što manje korisnika na queue listi, jer mnogo korisnika znači i daleko veći broj konekcija, kao i povećan overhead bandwidth...

@mitar1982

jel ti veza isto adsl 256?
jel si sam stelovao setovanja ili wizard?

zar nije malo za max conections 40?

ma sta god da stavim radice isto ,

Nego da pitam ja nesto drugo. Da li postoji nacin da sacuvam emule statistiku?
Znaci da li moze fora da se prekopira, pa kad sve reinstaliram da ga samo vratim?

Svima koji aktivno koriste P2P, a u isto vreme vole i da surfuju, preporučujem da instaliraju CfosSpeed traffic shaper -- preporodiće se!

Vugla je napisao(la):
Da li postoji nacin da sacuvam emule statistiku?
Znaci da li moze fora da se prekopira, pa kad sve reinstaliram da ga samo vratim?
Moze, ceo Emule folder iz Program Files-a snimi na drugu particiju ili RW, pa ga samo vrati na HD, Emule ne mora da se instalira!
Ovim ces takodje sacuvati i SVE sto si skidao!
:wave:

Prezadovaljan sam! programcic je pravo cudo!
emule kida!!! a stranice sevaju

@ Vugla @
Kako si resio problem sa eMule i download? Jer mozes da mi kazes koji si program upotrebio ili bilo sta jer i ja imam vprblem sa njim a veza mi je ADSL 256 pa ako mozes da mi kazes koja su ti podesavanja i sve sto mi moze pomoci
hvala

ssholovic je napisao(la):
@ Vugla @
Kako si resio problem sa eMule i download? Jer mozes da mi kazes koji si program upotrebio ili bilo sta jer i ja imam vprblem sa njim a veza mi je ADSL 256 pa ako mozes da mi kazes koja su ti podesavanja i sve sto mi moze pomoci
hvala

A sta ti pravi problem u Emule?

Vugla je napisao(la):
Dakle cim upalim emule i conectujem se na neki server, otvranje stranica postaje vise nego frustrirajuce, recimo za www.nba.com mu treba jedno 2-3 minuta :bottle: . Ono sto mene buni je da je tako bez obzira da li je Upload+Download= 0kb/s ili 30 kb/s, znaci cim stavim Conect dovidenja surf :wall: Inace veza je ADSL 256, seotvanja u emulu su za tu vrstu konekcije.
Da li postoji nacin da prioritet otvaranja stranica bude veci od emula, znaci da jednostavno on ne gusi vec da se prilagodjava?

Resenje problema je ozbiljniji ADSL ruter. Oni jeftini krsevi imaju problem sa brojem konekcija koje mogu da obrade/propuste i nekad se potpuno zaglave pa zahtevaju cak i cupanje iz struje.
Lako ces se uveriti da li sam u pravu, smanji broj konekcija u emule na manje od 50 pa probaj surf. Zatim digni preko 200 pa probaj ponovo.

Takodje, limit za upload stavi na 4KB (download 16KB) jer inace ti je veza suvise zagusena (realan maksimalni upload je 6.4KB/sec, a da bi otvaranje strana radilo potrebno je ponesto i slati. U svakom slucaju preko 5KB upload sa 256kbps nema smisla. Skini DUMeter pa vidi koliko se zaista salje (sa sve overheadom) kad stavis upload limit na recimo 4KB/sec.

Poslednja izmena:
@all:
CfosSpeed kontaktira 194.95.249.23 sto je na block listi Peer Guardiana!

Napomenuo bih i da se podešavanje poluotvorenih konekcija lvllordovim patchom poništi (resetuje na default vrednost) gotovo prilikom svakog updatea windowsa, pa treba ponovo izvršiti patchovanje. Možda informacija i nije korisna ADSL ljudima zbog odnosa upload/download i brljanja rutera, ali je vredi pomenuti kada je emule u pitanju.

Pozdrav

Sto se cFosSpeed-a tice, bio sam ubedjen da pomaze, dokle god ga nisam deinstalirao (sto uopste nije toliko jednostavno bilo na mojoj masini, posto mi je to totalno ubilo LAN konekciju, a pri pokretanju network wizard-a / rucnom setovanju LANa sam dobijao BSD - nekako sam iz safe mode-a uspeo da se iskobeljam :S: - na kraju skontao da se tuku DU Super Controller i cFos, posto i jedan i drugi instaliraju neki svoj QoS)

Elem, bez cFosSpeed-a bolje rade eMule i DC, a pored njih i surf, koji sam sa njim mogao da "poteram" malo bolje, al' zato kad je eMule podesen na najmanji prioritet pucaju mu konekcije samo tako, a isto vazi i za DC...

Takodje, cFosSpeed "jede" resurse, pa tako posle 2-3 dana masina postaje jako zaglupljena, dok se to bez njega ne desava, iako radim sve i svasta sa masinom.

@delija:
Ma taj cfosspeed je meni sumnjiv cim je na blocklistu, ko zna sta salje jos i gde.
Uzgred, izgleda da instalira svoj drajver IZA windows firewalla, moj ortak je juce na potpuno pokrpljen WinXP instalirao da proba i komp mu se napunio spyware-om za tili cas, jedva ga je opravio.
Lepo ja kazem, dobar ruter radi sam prioritizaciju, nema potrebe za softverom. Krsh ruteri i modemi koje vecina nasih provajdera daje u paketu se zaglupe cim preteras sa brojem konekcija, a nekad im vremenom cure resursi (ipak su to neki linux boxevi) pa su u stanju da se zaglupe potpuno. Ja sam imao problema sa default Conexant ruterom, ali sad ih vise nemam kad sam ga promenio za ozbiljniji.

Ovaj Asus router izgleda nije toliko los...

Nazad
Vrh Dno