Šta je novo?

Emulator za igrice sa 8-bitne Nes konzole [.Nes format]

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Dobro retro veche :D

Preporuchite mi neki emulator za ovo iz naslova, za win XP.
Nabasao sam na neki portable dvd koji pored ostalih mogucnosti , ima skarabudzen
i emulator za nes , plus dolazi sa 2 kontrolera , pa ocu da vidim pre negoli se odluchim da kupim , nasta liche takve igrice

Nisam te bas najbolje shvatio ali ajde... ja koristim FCE Ultra emulator...

mogu misliti na sta to lici :), on dodje sa nekim igricama vec - to nemozes posle da menjas ??
daj link ako ima slika te multimedijalne sprave.

http://speed-industry.com/articles.php?mode=view&type=5&vrsta=5&id=206

Ovde kaze da mogu naknadno da se dodaju igrice. Mislim da je jedini problem ako se pokvari neki od kontrolera, ne deluju bas sjajne izrade (Mislim da bih u tom slucaju izgledao
kao Angry Nintendo Nerd sa YT :D).

Inace ,hvala <Rio Da> za emulator , indy heat je jedna od multi-play igrica koje sam obozavao

hvala voodooo, chini mi se da ga ipak necu uzeti [kontam da ce se uskoro pojaviti jos bolje - kvalitetnije slicne spravice].

Al sam se zato zarazio sa ovim emulatorom. Da li je neko odavde slucajno igrao ovu igricu 8 eyes?
Ne znam kako se kontrolise ova soko-ptica , sto je ima glavni junak na ramenu

Ipak sam kupio ovaj uredjaj , varijanti sa 8 inch ekranom. Nazalost ova verzija dolazi sa samo jednim usb kontrolerom , zanima me da li zna neko koji bi kontroler mogao da pashe na ovu spravu kao zamena? I da li ovaj drugi usb ulaz moze da sluzi i za drugi dzojstik?

Najbolji emulator za NES je definitivno VirtuaNES.

mogu misliti na sta to lici :), on dodje sa nekim igricama vec - to nemozes posle da menjas ??
daj link ako ima slika te multimedijalne sprave.

Doshao je sa cd-om na kome je oko stotinak igara , al mi nesto zagreban
pa nisam mogao da napravim rezervnu kopiju.

Pise na cd-u , not for sale. Haha , znam da i za stare igrice postoje zakoni kopirajta
tj nije bas legalno ni emulirati romove uopste a kamoli ovako prodavati u paketu
sa uredjajem koji emulira.

Svejedno, ja sam stavio oko 400 igara na flesh i tako igram jer emulator nije na cd-u vec u konzoli/plejeru. Radi oko 60-70 posto. Zanimljvio da pored platformi , ima i avantura (Sierina-King quest, Lucas art-Indiana jones 2,3 ; Manic Mansion hm Sam & Max ()..Pitam se ima li Day of tentacle .nes?)

Ima i neki kul Tennis , 2 komada, Tetris a ima i ...Lemmingsa! Skroz su kul posle 15-ak godina, jedino sto sam ja igrao misom na Amigi pa je malo zeznutije na kontroleru

Inace , grafika igara je izmedju c-64 i a500 a zvuk je dosta losiji od SID- 2 sinti kanala.

Lepo si opisao kvalitet grafike :) NES je osmobitna mašina, i za svoje vreme nije bila ništa posebno kada je reč o hardveru, ali je svakako bio za klasu bolji od C-64 ali i dve klase lošiji od Amige. Inače, izbor igara je fenomenalan - bukvalno imaš na desetine hitova koji su beležili milionske tiraže.

Poslednja izmena:
Vecina igara je platformskog tipa , i dosta je losiji/sporiji skrol nego kod Prijateljice. Nema ni govora o 3d igrama kao na Amigi , ali pomenuvsi nju - odigrao sam bas nesto od hitova sa Amige 500/C-64 iz tog doba : - Pirates (Dosta dobro je skrolovanje u ovoj igrici , ali je odabir boja ocajno los) , -Alfred Chicken (Ovde je skrol dosta dobar, simpatichna grafika - igrica namenjena mladjoj populaciji) , Klash (Ovo je u stvari Speedball2 sa C-64 ili Amige , i taman se ja odusevih
ali skrol ekrana ocajan, sve drma uz one skokove gadne pa je jedva igrivo, pogotovu na dzojpedu umesto dzojstika ) -Digger (E , ova po ideji neodoljivo podseca na P.P.Hammer-a i dobro je odradjeno sa dosta raznolikih elemenata.). Takodje imam nekolicnu FRP igara ranog perioda, zaboravih sad tacno koje. Neke su tekstualne skroz.

Pokusao sam i da ukljucim na taj usb prikljcuak plejera F-16 genius dzojstik, jer ja sam navikao na klasican dzojstik ali ne moze da radi , u neku ruku jasno jer ima samo 2 pucanja a ovaj dzojped chak 4 , ne racunarjuci start i select dugme.
Negde sam procitao da bi eventualno mogao da ukljucim neki dzoj-ped sa Plejstejshn-a, ali to moram da vidim josh. Klasichna palica izgleda ostaje samo pusta zhelja.

jos sam se malo poigrao , izdvojio bih dobri stari Thru the wall sa spectruma - koji se ovde zove Arkanoid . Zatim Buggy roller ( Bumping rubber sa c 64 ) , Donkey kong JR je veoma zarazan , a ni Lemmingsi ne izgledaju lose (Ipak cu se drzati WinUAE kad mi se to zaigra).

-Pojavila se jos jedna dvd / konzola Skyvision Joy Box sa istim emulatorom. I novi modeli Samtec isto imaju ovaj emulator (Prosto mi je neverovatno da moj model 105V2 , ima samo jedan kontroler :( garant su zaboravili da probuse plastiku na mestu drugog)

Ljudi i ja imam isto samtecov neki dvd portable koji isto ima opciju za igrice ali kad ubacim cd i dzojstik i startujem neku igricu dzojstik ne reaguje.....na vecini se zabide na ono kao "1 player ili 2 player" pa da li bi neko mogao da mi kaze u cemu je fora?Aparat je nov pa ono ako mozete da mi date fast reply :p Hvala :p

mozda si ubo dzojstik u usb port, isti su

Nazad
Vrh Dno