Šta je novo?

Emulacija flopija preko USB kljuca

dims

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2002
Poena
604
Da li neko zna kako da emuliram flopi disk pomocu USB kljuca,
ovo jer moram , prilikom instalacije OS-a da ubacim drajvere za raid
a nemam flopi
Maticna ploca ASUS P5E
HVALA!!!:wave:

Poslednja izmena:
koliko znam, za to ti fizicki treba floppy drive.. drugi nacin je da integrises driver u instalaciju preko nLite-a i sprzis takav CD

HVALA !!!
To sam i sam mislio ali da proverim

bolja je ova opcija sa nLite iz prostog razloga sto mislim da ova prva nije moguca za izvodjenje ;)

U vezi slipstreamovanja drajvera, sp i sl nLite-om: da li je nekom (ko ima originalan os) ovo uticalo na registraciju? Ja jednostavno nisam mogao da instaliram takav xp sa originalnim xp kljucem (dobijenim preko MSDN AA).

Evo ovako:

Sa floppy-ja je moguce nagurati SATA drajvere za blentave ploce, ali samo ako se instalira WinXP SP1, pa se posle preko tog Windowsa instalira SP2 i sve ce da radi.

Mnogo bolji nacin je da s drajveri slipstrimuju na instalacioni disk Windowsa, da se takav disk sreze i vise ne boli glava. Jedini problem sa ovim pristupom moze biti ako se nema funkcionalan drugi kompjuter na kojem ovo moze da se obavi.

Sto se tice ideje da se drajveri povuku sa USB-a, tu bi morao da instalaciju Windows-a ubedis da je Flash zapravo floppy, a nisam siguran da je to jednostavnija operacija od slipstreamovanja drajvera...

U vezi slipstreamovanja drajvera, sp i sl nLite-om: da li je nekom (ko ima originalan os) ovo uticalo na registraciju? Ja jednostavno nisam mogao da instaliram takav xp sa originalnim xp kljucem (dobijenim preko MSDN AA).

Instalirao sam OEM XP SP2 na laptopu posle slipstreama drajvera (driver base i mass storage, iso napravljen sa nlite) sa originalnim ključem bez problema.

Instalirao sam OEM XP SP2 na laptopu posle slipstreama drajvera (driver base i mass storage, iso napravljen sa nlite) sa originalnim ključem bez problema.

Ma moze, zasto bi to pravilo problem. Uopsteno inetgrisanje drajvera, pa cak i aplikacija na XP instalaciju jei predvidjeno da se radi (da administratorima olaksaju posao). Zamislite da sad na 100 kompa treba da instalirate Windows, pa drajvere, pa programe...:S:. Ovo samo ubacis i teraj, cak i serijski broj mozes da integrises u instalaciju i maltene ubacis samo CD, formatiras i sve ostalo ide samo...

Ja ne znam za vas, ali instalirao sam XP na jedan FS laptop, i isto integrisao sata drivere preko nLite-a, i nije radilo, pa sam posle 52598547 puta, izvalio da ne radi zato sto sam koristio xp-ove sa SP3, a ako se koristi XP SP2 sve radi bez problema.... Zasto, e to pojma nemam :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno