Šta je novo?

emoji na androidu 4.0 (HTC Desire C)

gari

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.08.2015
Poena
79
Zdravo, hteo sam da Vas pitam da li znate za neki necin na koji bih mogao da omogucim da se na HTC Desire C sa Android[SUP]TM[/SUP] 4.0 with HTC Sense[SUP]TM[/SUP] 4 mogu videti i kucati emoji u sms porukama?

U njenoj uobicajenoj tastaturi i aplikaciji za poruke ne postoji nacin da se ubace ovi smajliji, jedino je moguce kucati smajlije tipa ":)", ":D", ":(", ";)", i slicno, i isto ako mu ja posaljem poruku sa dragog telefona u kojoj ima emoji taj emoji ne bude prikazan...

Probao sam sa Google Hangouts, ali se on na tom telefonu sporo ucitava, iako ovi emoji u njemu lepo izgledaju i to super funkcionise. Probao sam i chomp SMS, ali jedina zamerka kod njega, osim sto malko sporije radi od uobicajene aplikacije za poruke je ikonica, a koja mu je ruzna ko djavo... :d

Jel znate neku drugu jos dobru aplikaciju sa ovom namenom? Idealno bi mi bilo ako bi mogli emoji da se dodaju nekako na telefon, tj. podrska za emoji, i da se kucaju, a i da se vide u porukama.

Video sam da ima i ovoga:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobi.emojicolorkeyboard
Samo nisam siguran da li bih na taj nacin mogao i da vidim smajlije kad stigne poruka na tom telefonu.

U Play Storeu ima dosta aplikacija, pa nisam siguran sta bi od toga bilo najbolje, a pretpostavljam da postoje i neke dobre aplikacije koje i nemaju "sms" u svom nazivu. :)

EDIT: Mozda, da bi se emoji mogli prikazati, treba instalirati neki font? :trust: Onda bi se sve moglo obaviti instaliranjem fonta i neke tastature, i sve bi super funkcionisalo, i to bi bilo bas ono sto sam gore napisao kao idealno - ako je moguce postici.

Poslednja izmena:
Instalirao sam ovu aplikaciju:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.banana.studio.sms
Messaging SMS, lepsa je, brze radi, nema drecavo zelenu ikonicu. :D

Za sad sam ovim zadovoljan, al pitanje i dalje stoji - ako neko zna jos neki bolji nacin da se ovo sto sam opisao namesti na telefonu. :)

EDIT: Da, i videcu naknadno kako da promenim ikonicu od Messaging SMS aplikacije... Nedostatak te aplikacije je i to sto se, izgleda, na ikonici nista ne menja kad stigne nova poruka - samo se na vrhu vidi obavestenje.

Poslednja izmena:
OK, moguce da nije da nekog zanima, al za sad sam ipak odustao od tih alternativa... Oprobao sam dosta tih aplikacija za SMS sa kojima bih mogao lako da dobijem na tom telefonu mogucnost primanja ovih emojija, ali prosto ni jedan ne pruza sve sto bih ocekivao. Izgled svih aplikacija je kao na novijim androidima, i naravno, verovatno bih mogao sam da napravim temu na kojoj bih samo pozadinu promenio, pa da vise sve lici na sistem na HTC Desire C, i verovatno bih mogao i ikonicu da namestim ali i dalje nije to to, ni jedan ne radi savrseno koliko sam video. Posle ovog oprobavanja raznih sitnica nije mi jasno ko bi uopste i instalirao na telefon takve aplikacije za poruke... Naravno, siguran sam da ima boljih varijanti, ali da ne rade na novijim sistemima - novijim od 4.0, al pretpostavljam da njima ovako nesto ne bi ni trebalo.

Dakle, ako bi neko znao da li je moguce dodati te emojije samom telefonu, da li sa nekim fontom ili tako nekako, bilo bi mi drago da mi kaze, a onda bih verovatno mogao odabrati i odgovarajucu tastaturu sa kojom bih na tom telefonu mogao da ih kucam. Nije to nesto narocito bitno - bitno je da telefon lepo radi i da ne zavitlava, al reko aj da vidim ako moze tako nesto da se namesti na njemu. :)

Upravo sam probao to sto su oni preporucili za telefone sa androidom 4.0 i starijim, tj. instaliranje tastature, ali tako i dalje ne mogu da citam smajlije, a i kad ih kucam vidim samo prazno polje da ostaje, tj. smajli koji sam "otkucao" se ne vidi. Verovatno ga ne bi dobro ni poslao, ali to nisam probao, dzaba ako ga i posalje on kad ja i dalje ne bih mogao da vidim primljene smajlije.

Hvala na pomoci. :)

Probaj drugu tastaturu, ne mora SwiftKey, npr. TouchPal je dosta slicna, ali je jos bolja.

Hvala na predlozima. TouchPal je tastatura koju sam bas malopre probao pre nego sto sam napisao prethodni post, i sa njom mi se smajliji nisu videli u poruci kao sto sam opisao.

Sad sam probao i SwiftKey, i recimo da vidim zasto je mnogi hvale. :) TouchPal je malko lagovala na telefonu (koji ruku na srce i nema zmaj od procesora), dok SwiftKey radi glatko, ima dosta zanimljivih opcija (koje su na novijim telefonima i uobicajene) ali kod mene na ovom telefonu ipak nema ponudjene emojije. Rekao bih da me to (zajedno sa dosadasnjim iskustvom) vodi samo ka zakljucku da taj telefon prosto Emojije ne podrzava (sem unutar neke posebno aplikacije za poruke), ali i da su ovi sto su pravili SwiftKey prilicno ozbiljno shvatili svoj posao i svoju tastaturu su lepo prilagodili da radi na svim telefonima tako da na svakom telefonu ona pruzi tacno maksimum (i ne optereti ga onim za sta telefon svakako nije sposoban). :)

Od onih oprobanih aplikacija jos bih rekao da bi Hangouts bio dobar, tj. za njega bih rekao da je verovatno jedan od pouzdanijih (pretpostavljam da bi mi se cuo svaki izvestaj, i slicno, sto mi je bilo problematicno sa SMS Messaging, ako se ne varam), ali ipak sporo ga ovaj HTC otvara... OK mi je kad treba malko da sacekam za Skajp, al cekati po nekoliko sekundi za poruke bi pocelo svakog coveka posle nekog vremena da iritira. :)

Zanimljiv je i taj telefoncic, iako su neki pisali da je slabasan :) , al sta da mu se radi, to je stariji telefon - dve godine, a i kad je izasao nije bio mnogo jak ni za to vreme. Jedino bih rekao da trebaju ljudi malo smanjiti dozivljaj s onim kako Android sa 512MB RAMa nicemu ne valja, valja on, samo treba odabrati sta ti je bitno da imas na njemu, a sto je visak to ugasiti. :)

Nazad
Vrh Dno