miha\zero
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.04.2002
- Poena
- 619
Dobijem ja pre par dana neku masinu da je opravim i u njoj se nalazi Matrox G400 DH. I setim se ja kako je nas kolega pricao kako je EMBM u Colin-u 2 kvalitativno drasticno bolji nego kod gf3-ke. Ne budem lenj i odem na Matrox.com skinem NAJ NAJ NAJ novije drajvere za kartu. Betu 6.83.017 (08.07.2002) i oficijelne 6.82.016 (27.02.2002). Ubacim kartu u moju masinu (AMD 1800+@2200+/768Mb PC2700 DDR). Windows98SE, DX8.1b i Colin McRae 2 v1.09. Pripalim ja kolina, bez puno gledanja samo upalim bump, sve ostalo na default i krenem da vozim italiju1. A onoooooooooo. LELEEEEE. KUKUUUUU. Majkooooo. ako sam imao 20 frejmova, AKO. Leeeele. Koci, nikako nije glatko. Izadjem napolje iz igre. Instaliram ove oficijalne drajvere, udjem opet u igru probam da igram italiju 1, situacija malkice bolja recimo 25fps, ali pucaju poligoni tu i tamo, trepere. Ovi beta doduse ne trepere, ali su zato sporiji. Sve to zajedno ni blizu nije da je dovoljno brzo da se igra. Kada se iskljuci skroz enviromental map (cak i standard) postaje igrivo, mada za mene 30 fps i nije bas igrivo. Naravno shadow map je svo vreme bio iskljucen.
Dobro kapiram fora je u kvalitetu, gledam ja ona kola, trazim taj skriveni kvalitet, nema razlike izmedju gf3 i matrox-a. Mozda je to do mene, ali ja nisam video ni jednu stvar u korist Matrox-a kada je upaljen BUMP. Jedino sto je Matrox G400 na mojoj masini postigao je da bude veci slajd show nego TNT1.
Uglavnom posle sam instalirao Battle Zone 2 i kada se ukljuci EMBM igra izgleda MRKLI MRAK. Iz nekog razloga Battle Zone 2 ne zeli da dopusti gf3-ci da ukljuci EMBM iako ga karta podrzava. Glupost. Ali sto jes jes ... Izgleda ova igra mracno sa ovim EMBM, cak i nije tako spora.
Sve u svemu razocarah se u kolegin sud o kvalitetu, implementaciji, cak i potrebnom broju frejmova za igranje.
Kolega, ako znas kako molim te razuveri me. Mozda nisam nesto dobro namestio.
Dobro kapiram fora je u kvalitetu, gledam ja ona kola, trazim taj skriveni kvalitet, nema razlike izmedju gf3 i matrox-a. Mozda je to do mene, ali ja nisam video ni jednu stvar u korist Matrox-a kada je upaljen BUMP. Jedino sto je Matrox G400 na mojoj masini postigao je da bude veci slajd show nego TNT1.
Uglavnom posle sam instalirao Battle Zone 2 i kada se ukljuci EMBM igra izgleda MRKLI MRAK. Iz nekog razloga Battle Zone 2 ne zeli da dopusti gf3-ci da ukljuci EMBM iako ga karta podrzava. Glupost. Ali sto jes jes ... Izgleda ova igra mracno sa ovim EMBM, cak i nije tako spora.
Sve u svemu razocarah se u kolegin sud o kvalitetu, implementaciji, cak i potrebnom broju frejmova za igranje.
Kolega, ako znas kako molim te razuveri me. Mozda nisam nesto dobro namestio.