Šta je novo?

emachines e720-GMA 4500M???

it.vlad@

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
151
Problem je u tome sto ne mogu da povecam memoriju grafike jer je u Biosu zatamnjena opcija Video memory i namesteno je na 64 a hteo bi da povecam...Flesovao sam Bios i dalje isto...a ovo mu kaze u spec. za grafiku :

The video card is an Intel GMS 4500M with 64MB of dedicated video memory and up to 1695MB of shared system memory; it has native DirectX 10 support and has one external VGA port.

U servisu Acera mi kazu da ona sama uzima koliko joj treba ma da mi je to glupo jer kad odem na System proper. i dalje stoji da imam isto rama.

Sta da radim????
POMOC

Tu ne možeš ništa da uradiš. Kao što su ti u servisu rekli, grafička sama uzima koliko joj treba (dinamičko dodeljivanje memorije). Acerova eMachines serija je budžet varijanta i ne treba očekivati puno. Verovatno si pokušao da igraš neke igre?

ovde imaš neka iskustva o toj grafici

Poz

Poslednja izmena:
Hvala puno!!!

Nisam pokusao da igram igrice dok ne nadjem kako da podesim grafiku...
Ovaj laptop dali moze i sta moze da pokrene od igara(PES09 npr.)?

Best Regards

Poslednja izmena:
Nema problema ;)
Ne znam, možeš da probaš neke igre pa ćeš videti kako se ponaša.
Na ovom testu kažu:
Laptop Testovi je napisao(la):
Integrisana grafika isključuje mogućnost igranja novijih igara, ali su prednosti ovakvog rešenja zanemarljivo zagrevanje računara, kao i duža autonomija.
Ja skoro uopšte ne igram igre, tako da ti ne mogu pomoći oko toga, možda se javi još neko sa tom grafikom, pa da ti kaže iz prve ruke.

EDIT: Sad sam naleteo na još nešto vezano za podešavanje memorije...modeli su eMachines G520 i G620 gde kažu:

Laptop Testovi je napisao(la):
Kod modela G520 se u BIOS-u može podešavati količina video memorije (32 do 128 MB), ali ma šta vi izabrali, performanse u igrama ostaju iste. Ista opcija postoji i na modelu G620, ali su i efekti isti - nikakvi.

Poz

Poslednja izmena:
Problem je u prodavcima CT-a sto nista ne znaju i sto su rekli da moze da se grafika do 1700mb mem prosiri...jednostavno neznalice i samo da prodaju...al to je SRBIJA!!!

Dule hvala ti puno !!!,)

Vrh Dno