Šta je novo?

Elementary OS

^^ Ne znam, probao sam samo Live, zauzima oko 350-400MB RAM-a i 4-5% CPU (od 2-7% non-stop). Tu je negde kao Ubuntu/Unity ali ima bug-ova i glitch-eva.
Pantheon bolesno dobro izgleda, mada je (wing)panel previse osakacen. Zato je onaj launcher objasnio - tako su trebali da izgledaju metro i dash (ili kako se vec zove ono u Ubuntu) - hibrid touch i klasicnog menija.

Poslednja izmena:
Kod mene chromium otvoren sa dva taba i cpu ide 5-80%, dva foruma na dva taba, oseca se da sve laguje do mere neupotrebljivosti, znaci nije ono ajd kao da ga ostavim jos koji dan, vec odmah format :)

Laguje opasno. Probao sam ga na VM.

Eto i kod tebe Miki, verujem da si ga probao na vm pod quadom, to nekako ce i da zvace kapiram, ja sam na dva laptopa probao, jedan je e350 apu a drugi intel atom, oba su sa po dva jezgra i slaba je vajda koliko se sve vuce, dok na njima sedmica home prosto leti, xp da i ne spominjem :D

Poslednja izmena:
i7-860 @4Ghz :D
Ali sam dodelio 512 MB RAM-a i cpu affinity 40% ;)

ja se izlogovao i sad ne mogu da se ulogujem..
kad kliknem na login ekran se zacrni na sekund i opet login screen
ista situacija kad kliknem na ostale komande
ostao sam sa neupotrebljivim os-om
ispocetka je e-os obecavao al puno stvari na kraju nije htelo da radi kako bi trebalo
sacekacu ipak novu verziju na prolece

Da li neko zna gdje mogu da skinem poslednji build ISIS-a?

Zvanicno, nigde. Nije jos krenula beta, moras da kompajliras source code.

Nezvanicno, mozes skinuti ovde: http://comk.id.au/builds/

Hvala. Vidio sam da ce beta uskoro, valjda imaju jos 8 bugova da srede i onda ide beta 1. Skidam zadnji build pa da vidim kako radi. Mozda i zamjenim ubuntu kad izadje final :)

da li neko zna kako da proverim da li je uključen trim za ssd?

Prilozi

• Screenshot from 2016-07-07 08:02:27.png
    Screenshot from 2016-07-07 08:02:27.png
    298.1 KB · Pregleda: 107
Nazad
Vrh Dno