Šta je novo?

Elementarne stvari u Dreamweaveru. Help.

• Začetnik teme Guest
  • Datum pokretanja
G

Guest

Guest
Kako da u Dreamweaver-u...

1.Postavim screentip-ove. Kod Frontpage-a je jednostavno, da li je izvodljivo sa Dreamweaver-om. Screen Tip je mali #uti pravougaonik sa textom koji se pojavi kada se miš postavi preko linka.

2.Kako da napravim link na kome stoji flash animacija. Sa animiranim Gif-om je lako (desno dugme...) ,ali sa Flash-om sam probao da link bude ćelija tabele pa u nju stavim flash ali ništa. Takođe nisam video nešto opciju da se direktno od Flash animacije napravi link. Znači hoću da na sajtu stoji mala flash animacija i kada se klikne na nju da otvori link...

Hvala.

1. mislim da mislis na Alt - ukucaj kod alta sta zelis da se pojavi
2. to moras uraditi u flash-u -> desnik klik-actions-on mouse event-get url pa ukucaj tacnu url i izaberes _blank ili vec neki drugi prozor

Može i TITLE tag ukoliko koristi tekstualni link
[code:1]<a href="tamo_negde.htm" title='Opis za tamo negde'>Ovo je link</a>[/code:1]

Hvala ljudi najbolji ste...Snašao sam se...Mada sa flashom nisam još probao, to ću da ubacim kada budem redizajnirao download sekciju...Tipove sam danas nabacio (znao sam iz FP-a, ali rekoh da ne žongliram sa dva programa kada sve može iz jednog...)

Jel ima neki free web hosting server koji podržava PHP?

Probaj na spaceports.com, a za PHP, CGI MySQL je cgi-bin.spaceports.com/~ime , s tim što usmeriš .tk tamo i voila... sve u jednom... Jedino što je limit recimo 10MB....

Probao sam jos pre par dana (kada sam video Barakudin post o OC Durona...) i treba posebno da se registruje za CGI nalog...Ja sam se kao registrovao i rekli su mi da će širfa da mi bude poslata za sat vremena, a od tada je prošlo tri dana. Probao sam još par puta, ali ništa...Probaću opet.

A imaš i varijantu Verat... cool likovi, hoće da pomognu, PHP, CGI, MySQL i sve što ti treba a može da radi pod Linuxom, za 1200 dindži...

Stigao mi je mail sa Spaceports-a. Ponovo sam pre pola sata probao da se registrujem i ovog puta mi je poslao šifru.

Vrh Dno