Šta je novo?

Elem, Matrox

vlasta je napisao(la):
Slažem se da oštrina ne može da se povećava unedogled. Moguće je da je stvar u kontrastu. Obe sam terao na 1280-85Hz na Samsung IFT-700, i posle toga bio nezadovoljan sa G-400. Kao što sam pomenuo stari sam korisnik Matroxa (još od "običnog" Milleniuma), pa se čak može reći i da sam subjektivan, ali eto 3Dfx mi je u ovoj rundi bolji, tak da sam ga zadržao u kućnom računaru, na poslu i dalje teram G-400 ;)

???
Nesto mi tu nije jasno, kad poteram 757NF na 1600x1200 sa G550 slika je i dalje ostra kao zilet, a na 1280x1024 nema smisla ni diskutovati o ostrini. Mozda sam ja odlepio posle nvidie, pa mi se samo pricinjava. :p

notax je napisao(la):
Al' ti je fora. Uchini bar jedno dobro delo u zivotu, osim sto samo zavitlavas ljude. Donesi radost jednom detetu za Novu Godinu.Ja cu gadjati LE na ebay-u i poslati mu karticu na adresu. ne mora ama bas nista da uradi, osim da je donese.

Jao, dokle cu vise da ti objasnjavam neke stvari. Covek je u Americi vec 9 godina, ali jos ne sme da promoli nos van granice jer nema papire, jos uvek ih ceka. Jedino ako njegovi roditelji budu isli kod njega, postoji varijanta da se nesto donese preko njih. Jesi li najzad uklavirio. Drugo, o kom detetu ti pricas, vise mi licis na matoru ragu. :p

notax je napisao(la):
Al' ti je fora. Uchini bar jedno dobro delo u zivotu, osim sto samo zavitlavas ljude. Donesi radost jednom detetu za Novu Godinu.Ja cu gadjati LE na ebay-u i poslati mu karticu na adresu. ne mora ama bas nista da uradi, osim da je donese.
Lepo ti reche chovek da ne donosi krsheve. Taj LE je go*no!
Ako hocesh oshtrinu to ti sigurno nije reshenje. Moj glas ide za Matrox G550 .
I josh neshto , Matrox nema hladne boje nego realne , znachi kako vidish na monitoru tako ti izadje u shtampi. Zato i jeste kralj 2D slike.
Medjutim, ukoliko ne koristite kompjuter za ovakvu vrstu posla , vec za obichne kucne poslove , igranje igrica itd... mislim da je kvalitetan GeForce mnogo bolji i jeftiniji izbor. U ovu grupu ne mesham Inno ili nedaj boze Eagle kartice , vec Gainward-a , Asus-a ili neku slichnu marku.
Shto se tiche oshtrine slike (mozda sam ja corav :D ) , na 17-inchnom monitoru sa Trinitron ekranom nema bitne razlike izmedju ovih kartica , bar ako sliku posmatramo u optimalnih 1024x768 u 100 Hz ili 1280x1024 u 85 Hz.
Razlike u kontrastima i kalibraciji boja zaista postoje shto je bitno svakome ko se bavi DTP-om i slichnim poslovima.

Nazad
Vrh Dno