Ne znam kako ocekujes da te pored ovakve izjave neko ozbiljno shvati?
Očigledno sam zaradio određeni broj lajkova na porukama, dakle možda me je neko ozbiljno shvatio (ma jok, i oni su sigurno "glupi klinci" pa zato lajkuju). A s obzirom da se oko jedna trećina električne energije u Srbiji generiše iz hidroelektrana (
izvor), šta sam mogao pogrešno da izjavim? Kako ti možeš da znaš da li se ja u ovom momentu grejem na hidro energiju ili na termo energiju? Stalno ti argumenti kako je struja prljava u Srbiji, ali nije sva, nego dve trećine. Druga stvar, naravno da termoelektrane imaju efikasnije iskorišćenje energije u odnosu na prosečno domaćinstvo, isto važi i za filtere. Tako da, umesto što samo napadaš lično ("kako neko može ozbiljno da te shvati"), zašto jednostavno ne odgovoriš argumentovano tj. konstruktivno napišeš šta je to što sam loše napisao, da me ispraviš, da bih mogao da naučim, pošto sam po vama mlad (a nisam). Kako vi starci mislite da prenesete znanje mladima ako ste tako zadrti?
"Ne zameri mu, ali da, ti si klinac i pričaš gluposti".
Sjajno, i ti imaš kompleks oko toga koliko neko ima godina. Najgore je što matorci misle da su popili svo znanje ovog sveta, a u stvari istina je da su oni uglavnom ekstremno konzervativni, vrlo odbojni prema bilo kakvim promenama itd. A da im se slučajno promeni stav nakon što su im prikazani konkretni argumenti? Nikad. Ali ne brinite, vaše nije da mnogo mislite, na mladima svet ostaje, a mladi će naravno izabrati čiste tehnologije, za razliku od vas. Možete da branite prljave tehnologije koliko hoćete, ono što je bolje će pobediti, kao uvek do sad u istoriji napretka tehnologije.
Osećam se ovde kao da vas u vreme konjskog prevoza ubeđujem u automobile. Zašto bi se išlo u apoteku po gorivo kada konj sam pase travu i može besplatno da te vozi? Vreme će pokazati da su EV sigurno budućnost, posebno što su se već dokazali u sadašnjosti. Neko će čitati ove poruke za 10 godina i smejaće se vama koji negirate to.
Naravno da je bitno koliko imas godina, da možemo da malo prilagodimo nivo diskusije tvojim kognitivnim sposobnostima.
Zamolio bih moderacioni tim
@PJ da upozori ili kazni ovog korisnika s obzirom da je prekršio opšta pravila foruma:
forum.benchmark.rs
U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično.
I eto,
@Marti Misterija ceo tvoj post se uopšte nije dotakao teme, niti si u stanju da odgovoriš na bilo koji moj argument, već si pisao samo lične uvrede. Ništa na temu nisi napisao.
Matorci uvek krenu u odbranu kako su oni matori, čim nemaju neki drugi argument. Pazi sad, argument je "ja sam koristio ZX81 pre nego što si ti bio apstraktna misao u glavama svojih začinitelja" (još jedna uvreda). Kakve to veze ima sa bilo čime? Misliš da si superiorniji zato što si stariji? Zamislite koji je to kompleks ličnosti, kada mu ne ostane ništa drugo osim da kaže kako on ima više godina, a pritom ništa konstruktivno nije doprineo temi.
A odakle uopšte ta diskriminacija o starosti na ovom forumu? Ne osećam se prijatno ovde zbog ovolikih ličnih napada, a sve samo zato što sam preneo činjenice i izjave vlasnika EV u vezi sa onom olujom na I-95. Čemu to?
I zašto ste toliko ubeđeni da je jedino bitan datum registracije na ovom forumu? S obzirom da ste toliko matori i mudri, zar ne znate da i čovek od 60 godina može da se u 2022. godini registruje na ovaj forum? Ili ste mislili da je taj datum u direktnoj proporciji sa godištem korisnika?
U svakom slučaju, pošto sa vama dvojicom ne može da se vodi konstruktivan razgovor o električnim automobilima, evo spustiću se na vaš nivo:
@Marti Misterija Na osnovu informacija koje si ostavio u poslednjoj poruci (ZX81), ja sam najverovatnije stariji od tebe, ili smo tu negde. Šta ćeš sad? Ostao si bez argumenata jer sam ti oduzeo poslednji.
Ne razumem zašto uopšte dolazite u ovu temu ako ste protiv električnih automobila. To bi bilo kao kada bi ljubitelj benzina ušao u temu o dizelu i napisao "dizel je s*anje". Kako je na taj način doprineo temi? Ako želite da nastavite konstruktivnu diskusiju, molim vas pišite o temi, a to su električni i samovozeći automobili, ja ću da se potrudim da odgovorim nešto konstruktivno, a možda i svako od nas nauči nešto novo, jedni od drugih. Ako ne, ništa, nastavite da pišete o godinama i nadmudrujte se ko je pametniji...