Šta je novo?

Elektricni bubnjevi?

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
bubnjevi.jpg
Kupio ih pre par dana, naruceno iz Engleske (DHL transport). Model je Alesis Nitro kit, poboljsana verzija starijeg DM6 kit-a koji se vise ne prodaje.
Zanima me da li neko ovde ima iskustva sa elektricnim bubnjevima a da je pritom naucio da svira na obicnim (akusticnim), pa da cujem sta tu nedostaje, i koliko su ovi dovoljno dobri. Ja za sad cepam neke osnovne stvari, tipa naucio sam "Nothing else matters" :guitar: :crash: :smackbum:
Mnogo mi se svidja ova stvar, ostaje mi jos samo da stigne neko Denon pojacalo i zvucnici za koje verujem da su vrhunski, monitor audio sa pozlacenim visokotoncima :D:D Samo jos komsije nekako da resim.

Peglaj sa sluskama ;)
A razlika je ogromna sto se tice osecaja u odnosu na akusticne bubnjeve.
Prvo, odbijanje palice je daleko izrazenije na elektricnim bubnjevima, sto je i logicno jelte ;)
Drugo, zvuk sam po sebi je plastican i genericki, sto zna da zasmeta za neke muzicke pravce (Metallica je tu bas oskrnavljena, bolje bi bilo da peglas tech/death, tu bi izvlacio "onaj" zvuk :)
Trece, elektronci izgledaju ko *****, u odnosu na akustaru. Ali su jeftiniji, mobilniji i necujni, sto ce komsije znati da cene.
Cetvrto, imas forum bubnjari.com pa tamo pitaj sve sto te zanima oko bubnjeva, ovo je it forum, ne verujem da ces dobiti detaljniji odgovor od ovog mog :D

Pozz kolega bubnjaru :)

Most,koliko te izaslo,tj zanima me kako se krecu cene?

I još nešto, za muzičke instrumente (tu valjda spada i električni bubanj) nisu najpogodniji stereo kućni uređaji, kao Denon i MA, ako si mislio na njih da priključiš bubnjeve.

Sub Total Exc. MVA: 3.009,18kr
Sub Total MVA: 752,30kr
Levering Exc. MVA: 40,39kr
Levering MVA: 10,10kr
Totalsum 3.811,97kr

Levering je dostava, MVA je porez, sve ukupno 3812 norveskih kruna sto je 400 evra.

Par stotina zapadnjackih novcanica ;) U USA je mislim oko 300$
Ono sto je stvarno dobro je midi ;) pa mozes ucitavati i druge drum kitove/kontrolisati ozbiljne banke semplova/ozbiljne software-e za svirku i snimanje, jer ono sto dolazi "out of box" zvuci jako "plitko". *** tako je sa svim "emulatorima/virtuelnim instrumentima/bankama semplova" ;) moras sve to dodatno farbati (sto je btw danas lakse nego ikad) ne bi li zvucalo bar 90% slicno hardware-u ;) Jer ni najbolji moguci vsti/sample bank ne moze da pridje "moodima" koje ima "out of box hardware".
Dinamika i "real feel" na stranu (ima dosta razloga zasto ozbiljni/pravi bubnjevi kostaju "k'o kuca") dobra je to stvar i za pocetnike ali i za pro likove koji ne zive u kuci ;)
Sve u svemu, ako si mislio za klinca/e i povremeno za sebe... Kupi, neces biti razocaran ;)

Poslednja izmena:
Drugo, zvuk sam po sebi je plastican i genericki, sto zna da zasmeta za neke muzicke pravce

Elektronski bubanj ne mora da ima plastičan i generički zvuk. Jedan USB-to-MIDI kabl i poveže se sa VST programima od po 30GB zvukova i bira šta želi i "zvuči" bolje od 98% bubnjeva koje može da priušti sebi.

Ukratko, ako si početnik, kao muzičar, mislim da itekako možeš da naučiš dosta toga, da razdvajaš ruke, da naučiš ritmove i ono još bitnije da ih "držiš". U principu jedino gde ćeš biti uskraćen jeste na polju dinamike (a **** dinamiku u metalu :D) i u tehničkom poznavanju instrumenta (štimovanje bubnja, zatezanje plastike, postavka mikrofona i sl.)

Ali, ono što nije isto jeste buka koju akustični instrument proizvodi i koja bi mogla da te iznenadi ako prerano odlučiš da gostuješ drugarima na svirci ;)

Sub Total Exc. MVA: 3.009,18kr
Sub Total MVA: 752,30kr
Levering Exc. MVA: 40,39kr
Levering MVA: 10,10kr
Totalsum 3.811,97kr

Levering je dostava, MVA je porez, sve ukupno 3812 norveskih kruna sto je 400 evra.

Hvala za info.
Znaci cena je ista kao i u Nemackoj.

Briga te kako zvuce (trenutno na pocetku),prvo sviraj za sebe i svoju dusu,ako je sudjeno ostalo ce doci samo,nemoj se opterecivati Metalikama i sl vec kao sto Wlada kaze,prvo i najbitnije nauci a to je drzanje konstatnog ritma.... a za to ti treba metronom... hvala Bogu,imas ih milion na Google Play ili online verzije na netu...

Ima on ugradjen u sebi metronom. Svakako, hvala svima.

Uz malo modovanja, moguće je i od jeftinijeg elektronca napraviti vrlo ozbiljan instrument u kombinaciji sa nekim ozbiljnijim programom poput Superior Drummer 2.
Burazer svira takav kit i vrlo je osetljiv i dinamičan, a još je tiši nego što je bio fabrički i daje bolji osećaj pod palicom, praktično kao pravi.

svaka cast tvom burazeru,sam stil i pesma i nisu bas najbolji primeri za dinamiku.evo puno bolji primer (uz naravno,daleko bolji kit):

posebnu paznju obratiti na dobos i njegovu dinamiku.

Nazad
Vrh Dno