Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

Vi sto imate trotinete, idete li u shopping sa njima tj. gde ih ostavljate kad odete u megamarket, dm ili nesto slicno? Mislim da bi bio rizik ostaviti ga na ulazu prodavnice.

Vi sto imate trotinete, idete li u shopping sa njima tj. gde ih ostavljate kad odete u megamarket, dm ili nesto slicno? Mislim da bi bio rizik ostaviti ga na ulazu prodavnice.

Lol kad bi neko tako ostavio ne bi ga video vise :D
Inace se i ja pitam sta bi rado u toj situaciji ali kapiram da niko ne ide u shopping na trotinetu

Staviš korpu na njega i guraš opušteno. Ne voziš ga po marketu naravno.
Ukoliko nikom ne smetaš neće te niko dirati. Od prošle godine tako radim, prodavnica, pošta itd.
Nije moja slika ali evo ti primer.
57451062_2763700376979241_6565500678993608704_n.jpg

Poslednja izmena:
Ili trotoar, ili kolovoz i biciklistička staza. Ovo trenutno je raspad sistema. Juče čovek u Zemunu vozi kolovozom, upali se crveno, on popreci između kola u kontra traku, par metara njom. Pa na trotoar, preko pešačkog prelaza, zatim opet preseče kolovoz dijagonalno da trake u kojoj je bio i nastavi njom. Manevar dijagonalno izbegavanje semafora koji dugo drže crveno.

Lol kad bi neko tako ostavio ne bi ga video vise :D
Inace se i ja pitam sta bi rado u toj situaciji ali kapiram da niko ne ide u shopping na trotinetu

Nisam mislio baš ispred ulaza, već više unutra, gde ljudi ostavljaju one torbe, pa možda da se zamoli obezbeđenje da pričuva na par minuta, jer obično tu stoje. Mada je dmjenk postavio zanimljiv primer. :)

@Dmjenk zanimljivo rešenje. Nisam do sada nikoga video da tako radi, zato me je i zanimalo.

U velike markete nisam ulazio, ali u one manje (tipa DM i sl.) jesam.

Vežem ga malom sajlom koju imam u torbici kroz zadnji točak i disk kočnice, zaključam ga kroz aplikaciju i niko ga ne dira. Čak i da obije bravu na sajli ne može da ga vozi jer mu je motor blokiran, prednji točak se ne okreće i pišti kao blesav ako probaš da ga mrdaš, jedino da ga baci na leđa i trči s njim, a ima 13kg i nije baš praktičan za trčanje.

Plus ti telefon vibrira i upozorava da ga neko dira, naravno ako si u dometu BT (zato nisam ulazio u velike markete).

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa ovim trotinetom? Denver SCO-80110
Vidim da svi hvale ovaj Xiaomi M365, i da je on izgleda najkompletniji, ali za moje potrebe 6-7km dnevno posao-kuca, sve ravno + 75% biciklisticke staze, za period maj-oktobar mislim da bi po karakteristikama odgovarao i ovaj Denver.
Unapred zahvalan na svakom savjetu. A i laksi je skoro 3kg od Xiaomija sto mi znaci takodje.

Poslednja izmena:
Niko bicikle ne pominje, svi se voze trotinetima. :)

Elem, bio pre neki dan u Eprime-u, da pogledam model Evo.
I šta znam, da lepo ide-ide!
Da lepo izgleda-izgleda.
Da je prodavačica koja radi tamo okougodna-jeste!

Da je kvalitetan bajs u celini-ne baš...

Diskovi škripe pri kočenju, branici klaparaju, i ostavlja blagi utisak nedotegnutosti bicikla.

Moguće da je zbog toga što je testni model pa kao proba dosta njih itd....šta znam.

Bio sam dosta zagrejan za nju ali sad onako...dvoumim se između nje i nekih sklopljenih modela sa KP...recimo Polar Mirage, ima neki čova što ih elektrifikuje, d ane reklamiram sada.

Imal ko iskustva sa tim varijantama?

Poslednja izmena:
.dvoumim se između nje i nekih sklopljenih modela sa KP...recimo Polar Mirage, ima neki čova što ih elektrifikuje, d ane reklamiram sada.

Imal ko iskustva sa tim varijantama?

Vrati se na prvu stranu ove teme :d

Da li je neko probao neki drugi custom fw za M365?
Ako može neka dobra konfiguracija ako neko ima volje da napiše...hvala

Probao sam par custom fw sa m365.botox. bz i ubacio sa m365downG...sve radi za 10
igri nikad kraja :)

Jeste premalo gledajuci da je to motor, ali za neku normalnu voznju moze biti sasvim dovoljno.

meni licno ovo izgleda preglomazno za te performanse, prakticniji bi bio u formi nekog zgodnog gradskog skutera nego motocikla, onda bi ovih 45km/h bilo sasvim primereno.

Meni FF ne otvara taj link...
Probaj ovde: http://www.supersoco.eu/en/home-tc/
Meni radi normalno na FF?!? :trust:

Top speed 45 km/h, premalo za vožnju ulicom...
45km/h je elektronski ograničeno, da bi se (u većini zemalja) vozilo bez A kategorije. Tako su ograničeni i ovi benziski skuteri 50ccm, <15kW, i sasvim je to dovljno za "divljanje" po gradu. Pogotovo što je u pitanju el motor, što znači da startuje k'o blesav. Tek pri kraju max brzine gubi se obrtni moment.

Naravno da ovim nećeš zapucati u Grčku, autoputem, k'o što nećeš ni skuterom od 49ccm. :p

Poslednja izmena:
meni licno ovo izgleda preglomazno za te performanse, prakticniji bi bio u formi nekog zgodnog gradskog skutera nego motocikla, onda bi ovih 45km/h bilo sasvim primereno.

Ukapirao sam da ga samo plastična maska čini glomaznim, a u stvari je laki metalni ram.

Niste ni svesni kakva ekspanzija kros elektro motocikala za koju godinu da krene. https://youtu.be/-ymVpT0nEIg

Ili onaj video iz Top Gear-a definitivno vrhunska stvar... ne znam za cene ali izmišljeno za rasturanje po divljini.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Realno, malo je 45 km/h za dvotočkaša tih gabarita. Harley ću konačno da uzmem u razmatranje, sad kad nema onaj iritantni zvuk nenaštelovanog paljenja u kombinaciji sa pocepanim auspuhom :d

Za ovo već treba viši nivo svesti!?
981a53d8b61c39658e37bfbd51d85603.jpg

12ti nivo inteligencije :)
Znači biće ovog leta interesantnih naslova u novinama.
Videh i ja pre neki dan isto jednog tako 'hrabrog' u terazijskom tunelu i to po sred trake.

Poslednja izmena:
U Atlanti je ceo grad preplavljen trotinetima i elektricnim biciklama. Bukvalno na svakih 20-30m imate po nekoliko razbacanih po ulici koji se koriste preko aplikacije Bird, Lyft, Uber i jos neke...

Ono sto mene zanima sta je kod nas provereno dobar izbor a da izdrzava osobu od 105kg :D

Koliko sam primetio ovi po Atlanti su sve M365 ili kako vec od Xiaomija i bogami tu staju i daleko tezi ljudi (osim ako ovo nije neka spec verzija za US trziste).

Da li neko mozda naručio xiaomi-ev iz Vipa?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

@djolenzi
To je za US trziste, McDonalds edition :D
Sto vise elektricnih vozila to manje zagadjivaca na ulicama. Jes da se 75% struje kod nas dobija iz termoelektrana koje zagadjuju ali one bar nisu na ulici.

Niste ni svesni kakva ekspanzija kros elektro motocikala za koju godinu da krene. https://youtu.be/-ymVpT0nEIg
Tamo negde, u dalekom belom svetu expanzija je već krenula a u svrbiji će možda za koju godinu, tačnije koju deceniju osim ako se naši prepametni političari ne umešaju u priču, onda slobodno stavi stoleće i biće sigurno do tad... :D

Harley ću konačno da uzmem u razmatranje, sad kad nema onaj iritantni zvuk nenaštelovanog paljenja u kombinaciji sa pocepanim auspuhom :d
Čak i ako bude koštao 24.000€ jer i dalje je to harley, možda neće imati tradicionalni i jedinstveni zvuk koji ih odvaja od ostatka tržišta ali moraće da zadrže barem nešto što će ih "izdizati" nad ostalima, recimo, cenu...

U Atlanti je ceo grad preplavljen trotinetima i elektricnim biciklama....

Ono sto mene zanima sta je kod nas provereno dobar izbor a da izdrzava osobu od 105kg :D
Imaš Xiaomi i, manje-više jeftinu kinesku konfekciju, eto to ti je izbor kod nas pa biraj.
Ali, pošto ti gledaš i električne bajseve, onda bi ja išao na neki polovan, kao nov, od ponosnog i ogorčenog vlasnika bespravno odstranjen Haibike sa Bosch Performance motorom, uz malu, skoro pa nebitnu napomenu da je prvi throtle no pedal a drugi pedal no throtle :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno