Šta je novo?

???Elecard??? mpeg2 codec problem

Codex

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2002
Poena
619
Pitanje je dali je u pitanju elecardov codec, naime na snimljenom mpeg2 materijalu u mediaplayeru ili drugom pogazuje za duzinu jedno a zapravo je drugo... video fajl je duzine 9 sec a u playerima pokazuje da je 3sec i automatski nemogu da premotam na 7sec a ima ga...kada ga pustim od pocetka do kraja vidim svih 9 sec a player i dalje pokazuje 3 sec. Ko koga tu z...? :laugh:

Codex je napisao(la):
Pitanje je dali je u pitanju elecardov codec, naime na snimljenom mpeg2 materijalu u mediaplayeru ili drugom pogazuje za duzinu jedno a zapravo je drugo... video fajl je duzine 9 sec a u playerima pokazuje da je 3sec i automatski nemogu da premotam na 7sec a ima ga...kada ga pustim od pocetka do kraja vidim svih 9 sec a player i dalje pokazuje 3 sec. Ko koga tu z...? :laugh:

e mutavca, bas stavim thread tamo gde netreba a ovo bas spada o kompjuterima... izvinjavam se.... :smackbum:

Taj, a i neke druge probleme, resava program PVAStrumento.
Naci ces ga lako na google-tu.
Nema veze sa elecardom.

bobby63 je napisao(la):
Taj, a i neke druge probleme, resava program PVAStrumento.
Naci ces ga lako na google-tu.
Nema veze sa elecardom.

isprobao, fercera kako treba :banana:

:wave:

i imam pitanje vezano sa divix. Naime, pa da i konkretan budem film NightOnEarth kada premotam negde nikako da mi se sinhronizuju ton i slika. Kako mi se cini, slika bezi ispred tona a vazi samo za taj jedini film. Pa nesto ima a sta je to?

Shto se tiche pogreshnog prijavljivanja duzine mpeg2, to se deshava jer su neki frejmovi 'polomljeni', pa player vidi samo do mesta gde je sve u redu...pvastrumento sredi film, ali izbaci sve shto ne valja pa se u filmu prave 'rezovi' i po meni je to neupotrebljivo...pretpostavljam da ti se to deshava sa filmovima grebovanim sa satelita, ja sam od toga odavno digao ruke, jer nikad ne moze da grebuje kako treba...
To shto ti se deshava sa Night on earth je bash ono o chemu pricham...PVAstrumento je 'sredio' fajl, i izbacivanjem loshih delova mpega, on je unishtio strukturu i mpeg nikad nece biti kao shto je bio pre....U oba sluchaja, uskracen si za premotavanje...U prvom necesh moci, jer ce player videti samo mali deo filma, u drugom ce se deshavati desinhronizacija...Film u oba sluchaja mozesh da gledash samo od pochetka do kraja, bez premotavanja...Ne zna se shta je gore ;)
I preporuchio bih ti da pogledash ceo film, poshto su meni posle PVA bukvalno falile cele scene, on je to lepo sve isekao ;)

Covek govori o DiV-X tako da nema veze sa PVAStrumentom.
Ja sam imao isti problem sa jednim diskom koji je imao AC3 zvuk pa sam sve resio zamenom codeca.

driver je napisao(la):
S...pretpostavljam da ti se to deshava sa filmovima grebovanim sa satelita, ja sam od toga odavno digao ruke, jer nikad ne moze da grebuje kako treba...

Vjerovatno je u pitanju SkyStar2.
Misli da sa SkyStar1 nema toliko problema.

Snimio sam dosta filmova sa satelita i prebacio ih u DiV-X bez ikakvih problema. Pre konverzije uvek propustim fajl kroz PVAStrumento. PVA postoji u puno verzija i neke rade dobro a neke lose sto zavisi i od kanala koji se snima. U principu na forumima se obicno 2.0.19 pominje kao najbolja verzija.
Sto se tice snimanja ja ima SS1 ali sam siguran da i sa SS2 snimak mora da bude podjednako dobar.
Treba imati u vidu i da poneka verzija ProgDVB-a pravi probleme pri snimanju.

NBM je napisao(la):
Vjerovatno je u pitanju SkyStar2.
Misli da sa SkyStar1 nema toliko problema.

sto se tice tog diviha, on je prebacen sa dvd-a a ne skidan sa dvb karte

bobby63 je napisao(la):
Snimio sam dosta filmova sa satelita i prebacio ih u DiV-X bez ikakvih problema. Pre konverzije uvek propustim fajl kroz PVAStrumento. PVA postoji u puno verzija i neke rade dobro a neke lose sto zavisi i od kanala koji se snima. U principu na forumima se obicno 2.0.19 pominje kao najbolja verzija.
Sto se tice snimanja ja ima SS1 ali sam siguran da i sa SS2 snimak mora da bude podjednako dobar.
Treba imati u vidu i da poneka verzija ProgDVB-a pravi probleme pri snimanju.

Bash je SS2 u pitanju...Znam pet ljudi koji imaju identichne probleme kao i ja, i svi imaju SS2 i razlichite verzije ProgDVBa i PVA...SS1 je druga pricha za TV...
Shto se tiche onog divxa, nisam primetio da se o tome radi...To je verovatno problem u video ili audio codecu...Verovatno je neki od nestandardnih (loshih) pa se zato javlja desinhronizacija...

Samo da dodam svoje iskustvo, imam SS2 i nasnimao sam se svega i svačega i nikada nikakvih problema nisam imao ni sa jednom verzijom ProgDVBa. Pustim film da se snima a ja radim nešto drugo na netu u Photoshopu... i sve je OK.

merlin je napisao(la):
Samo da dodam svoje iskustvo, imam SS2 i nasnimao sam se svega i svačega i nikada nikakvih problema nisam imao ni sa jednom verzijom ProgDVBa. Pustim film da se snima a ja radim nešto drugo na netu u Photoshopu... i sve je OK.

kod mene kad se prikacim na net, progdvb se zaglupi. pocne da slika koci, cirka 1 frame u 10h.

Codex je napisao(la):
kod mene kad se prikacim na net, progdvb se zaglupi. pocne da slika koci, cirka 1 frame u 10h.
To je zato jer imas softverski modem a i SS2 je softverska kartica, pored ovoga sigurno imas i softverski AC97.

bobby63 je napisao(la):
To je zato jer imas softverski modem a i SS2 je softverska kartica, pored ovoga sigurno imas i softverski AC97.

malo zaboravih na thread! ako je moj DIAMOND SUPRA EXPRESS PRO softverski modem, onda sta su interni razni kao HW? :smoke: za ac97...bez sumnje! :wave:

Nazad
Vrh Dno