Šta je novo?

Elder Scrolls 5 verovatno 2010.

P.I.S.T.O.L

Slavan
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poena
319
Nije tema cisto informacija pa moderatori mogu obrisati ako hoce nakon 1-2 dana.

Uglavno iz Bethesde govore kako bi sledeci Elder Scrolls trebao stici 2010 , sto bi znacilo da ga vec prave.
Za fanove ovog serijala (medju kojima sam i ja) lepa vest da se Bethesda okrece onome u cemu je najbolja.

P.S. Zasad nema nikakvih informacija o samoj igri.

POzdrav :wave:

Nije tema cisto informacija pa moderatori mogu obrisati ako hoce nakon 1-2 dana.

Uglavno iz Bethesde govore kako bi sledeci Elder Scrolls trebao stici 2010 , sto bi znacilo da ga vec prave.
Za fanove ovog serijala (medju kojima sam i ja) lepa vest da se Bethesda okrece onome u cemu je najbolja.

Cemu se ili ka cemu se okrece Bethesda?

Auuuu pip pip pip ko ce da ceka 2010 do tad cu i decu da imam....

Cemu se ili ka cemu se okrece Bethesda?

Pa okrece se onome sto radi najbolje i po cemu je i postala poznata Elder Scrolls serijalu za razliku od trenutnog pokusaja (i promasaja kako vidim) Fallout 3.

P.S. 2010 je daleko istina , ali bolje i to nego da naprave za 5-6 meseci i da upropaste ovaj serijal.

Poslednja izmena:

PISTOL(J) bices upucan ako otvoris zvanicnu The Elder Scrolls V temu. I'm warning you :smack:.

Edit:

Salu na stranu, onu izjavu sam mogao i ja da dam. Svi znaju da je ciklus izdavanja TES-ova 4 godine. Nista dok se ne javi Glavonja licno. Ovo su sve nagadjanja. Ne bi me cudilo da ovaj lik sto je dao izjavu zapravo domar koji radi u Bethesdi. Ali eto, hype polako pocinje.

Poslednja izmena:
shushka se da je mmo u pitanju

I jos dve godine ili generacije grafickih da bi moglo komotno da se odigra a da ne mora da se prodaje auto za grafu.

MMO je vec najavljen pre nekog vremena ali nisu potvrdili da ce Elder scrolls V biti MMO mislim, tj nadam se da ce izaci paralelno i jedan i drugi naslov, tj ako bas mora MMO, jer ja sam potpuno izgubio nadu da ce ikada izaci dobar i zanimljiv mmo, u kome grind neci biti osnovna i glavna ideja vodilja igre.

nadam se da ce da koriste neki bolji engine za taj novi ES :) unreal3, source... samo da nije gamebryo

+1
Gamebryo je užasni krš i to tek sad isplivava :|

Takođe se nadam da će biti smešten u neko od više fantazijskih provincija, kao što je bio Morrowind i Shivering Isles.

Bice severne zemlje u pitanju, sto posto. Iskreno, to mi se uopste ne svidja. Bice smekeri samo ako ponove Daggerfall + Morrowind. U prevodu, ocu celu mapu ovog puta.

Realno mislim da ce igra da izadje verovatno krajem 2010 ako i tada izadje i nema sanse da se ne koristi neki novi engine koji ce verovatno u to vreme postaviti nove standarde u grafici (kao sto su to uradili Morrowind i Oblivion u svoje vreme).

Kako ce izgledati ?

Ja mislim nesto slicno kao sto izgleda onaj test u 3DMark-u kada one dve svetlece baje lete po sumi :D.

P.S. Mislim da od cele mape Tamriela nema ni govora trebalo bi 1024 GB RAM-a da se to pokrene.

Poslednja izmena:
Ja se nekako toplo nadam da će biti neki nastavak, ili makar ekspanzija, smeštena u divne šume Valenwood-a, zemlju šumskih elfova. Em bi dalo mogućnost za potpuno suluda arhitekturna rešenja sa kućama po drveću i sl. em bi okruženje bilo vrh :) Nažalost, to se neće desiti :(

Premda, zar nije u Oblivionu bilo nekih priča o tome da se na Ostrvu zalaska leta (Summerset Isle), matičnoj zemlji High Elfova, odvija neko sr*nje? Doduše, ja sam očekivao da će ekspanziju za Oblivion da tutnu tamo, ali kako od toga nema ništa...

Ja se nekako toplo nadam da će biti neki nastavak, ili makar ekspanzija, smeštena u divne šume Valenwood-a, zemlju šumskih elfova. Em bi dalo mogućnost za potpuno suluda arhitekturna rešenja sa kućama po drveću i sl. em bi okruženje bilo vrh :) Nažalost, to se neće desiti :(

Premda, zar nije u Oblivionu bilo nekih priča o tome da se na Ostrvu zalaska leta (Summerset Isle), matičnoj zemlji High Elfova, odvija neko sr*nje? Doduše, ja sam očekivao da će ekspanziju za Oblivion da tutnu tamo, ali kako od toga nema ništa...

Cini mi se da sam i ja negde citao da ce nastavak Obliviona biti u Valenwood-u premda bi licno vise voleo Hammerfell ili Svmmvrset Isle jer je Valenwood slican Cyrodil-u a to smo vec videli u Oblivionu.

P.S. Ne smem ni da zamislim kakva ce to grafika biti , ako tada Tolkin ne bude ozivljen...

Pa Hammerfell je vec bio, tako da to otpada. Moj pick je Skyrim (mada ce me sneg opasno smoriti kao u Bloodmoonu). Mada Summerset Isles zvuci jako logicno (ostrvo-kontinent-ostrvo).

Zasto Skyrim?

Iz prostog razloga sto si u Obilvionu od svih oblasti najblize mogao prici Skyrimu (Pale Pass) a ukoliko me secanje dobro sluzi Skyrim jos nije obradjen (nema ga ni u Daggerfallu, ili sam ja to istripovao).

Da, nakon prelaska glavnog kvesta u Oblivionu, ovo se često provlači kroz dijaloge NPC-ova... Može biti...

Izvinjavam se za OFF ali me zanima da li mogu da editujem .ini fajl u Oblivionu da imam veci View Distance. Namestio sam na sve na max iz igre ali se daljina i dalje pretvara u plavo.

I pogledajte sta je pravi Leap of Faith. :smoke:

http://www.youtube.com/watch?v=tNJaZA5Qcvc

Poslednja izmena:
uGridsToLoad=5 - Increasing the uGridsToLoad value (always in odd steps of 5,7,9,11 etc.) will increase the number of grids around the character in which full texture data will be loaded up and visible as he/she wanders around. This clearly improves visual quality - removing blurry distant LOD textures for example when set to 11 or above - however it also noticeably increases loading times and loading pauses, introduces visual anomalies (particularly around water areas) and reduces performance significantly. Interestingly, as uGridsToLoad increases, the system automatically increases the uExterior Cell Buffer value to accommodate the greater cell data. Furthermore, if you use an even value, the engine will automatically raise it to the nearest odd value (e.g. entering 10 means the engine will set it to 11). On balance the default value of 5 is a good compromise between performance and loading pauses.

Mislim da je to. byMax moze da potvrdi posto on testira sa vecim brojem nego sto je default, ukoliko se ne varam.

Imash ovde razna podesavanja pa udri: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.html

Sada sam isprobavao sa drvecem i dosta bolje izgleda, jos samo da nadjem koje je podesavanje za tu plavu.

EDIT:
Isprobao sam GridsToLoad na 11, dodaje ispod jezero dve tvrdjave i vatru ali ne menja daljinju.

Poslednja izmena:
Mislim da je to. byMax moze da potvrdi posto on testira sa vecim brojem nego sto je default, ukoliko se ne varam.

Imash ovde razna podesavanja pa udri: http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.html
U tweakguides pod advanced tweaking imaš to, ja sam lično ispravljao autora tog teksta jer je na par mesta pogrešio, čak smo i nastavili kuckanje na MSN-u. Sad da me ubiješ, ne znam komande napamet, ali evo ti ukratko - kada povećaš draw distance, počinju da se dešavaju čudni bagovi, recimo krug oko tvoj lika kada si u vodi (bukvalno nestaje tekstura) ili pop-up i nestanak kamenja i drugih objekata na velikoj blizini, čim povećaš daljinu... Izgleda da engine ne podnosi to na pravi način, a šteta je jer su sada mašine dovoljno jake da guraju ceo draw distance... Čak i Cry engine 1 može normalno da prikazuje objekte u daljini, bar u novijim verzijama i sa karticama koje imaju više od 256MB memorije...

Posle cackanja po ini fajlu nisam uspeo da nadjem nesto sto bi uticalo da nestane ona ruzna plava u daljini, vec da iscrta normalno planine.
Bas kao sto Max kaze, steta jer sada stvarno mogu da poteram to bez problema.

Ajde da se vratim na temu. Sta bi ste hteli da vidite u petici.

Ja se nadam da ce gradovi biti veci i zivlji.
Kada sam prvi put usao u IC utisak je bio WOW koliki grad, a kako je igra odmicala navikao sam se i pocelo je malo da mi smeta da kada izadjete na ulicu da ima svega nekoliko ljudi. Voleo bih da postoji barem jos jedan prsten distrikta, gde bi bile nabacane samo kuce sa ljudima koji su danju na ulici a nocu spavaju. Ne verujem da bi to oduzemo mnogo vremena i rada. Ipak kada se kaze Imperial sam pojam mi vuce na nesto grandiozno.

Ne bi bilo lose da pokupe nesto iz Assassin Creed-a. Naravno ovde ne bi moglo da se to ostvari u toj meri jer treba uraditi unutrasnjost svake zgrade, zatim uraditi izgled svakog stavnovnika pojedinacno, njegove dnevne aktivnosti itd. Ali mislim da bi gradovi trebalo da malo porastu.

Eto, ovo je na prvu ruku sta bih dodao, zanima me kakve predloge imaju ostali clanovi.

A sto se tice ovoga sto je nave Filipenko, vec mogu da zamislim optrilike na sta bi to licilo. Neka prva pomisao je kao grad onih medvedica u Povratku Djedaja. Ne mogu da se setim ali mislim da je nesto slicno bilo u jos nekoj igri.

Poslednja izmena:
Po meni gradovi su sasvim OK cak bi voleo da su malo manji kao u Morrowindu , a isto tako bi voleo da gradovi nisu opasani zidinama i da se ne treba LOADING-ati kada se ulazi u grad vec da to bude dio okolisa kao u Gothicu i Morrowindu.

Jedan od najveci minusa ES mi je to sto magija nije nesto spektakularna (kao u Gothic-u recimo) i to bi definitivno trebalo unapredit.

Voleo bih da je okolis divlji , a ne onako pitom kao u Oblivionu svatko ko je igrao Morrowind znace o cemu govorim , naime tamo si mogao setati danima (u igri) a da nema ni traga civilizaciji vec hodas po nekakvim sablasnim podrucjima gde ti se jezi kosa na glavi , a u Oblivionu je sve blizu i sve je pitomo i nema onog osecaja puta u "nepoznato" i avanturu vec sa bilo kojeg mesta na mapi vidis neki grad i onda ti se ugasi osecaj daljine i divljih predela.

Ima mnogo toga jos , ali ovo su jedne od glavnih osobina zbog kojih je Oblivion slabiji od Morrowind-a i sto bi ja zeleo da se ispravi.

Za pocetak da ne bude bagova . U Oblivion-u mi se izbagovao main quest kad treba onom guard-u da pokazes kako se zatvara oblivion gate , a da ne pominjem mali milion side-questova koje nisam mogao da zavrsim jer skriptovane akcije ne funkcionisu kako treba (neki trigger-i jednostavno nece da se aktiviraju sta god radio , a ne postoji opcija da se "rucno" aktiviraju )

Sto se ostalog tice , da malo poboljsaju AI NPC-ova . da ubace malo jacu pricu/malo vise fantasy-ja kao u MW-u , i naravno da vrate levitation spell :d

Po meni gradovi su sasvim OK cak bi voleo da su malo manji kao u Morrowindu , a isto tako bi voleo da gradovi nisu opasani zidinama i da se ne treba LOADING-ati kada se ulazi u grad vec da to bude dio okolisa kao u Gothicu i Morrowindu.

Ima mod Open Cities koji uklanja vrata od gradova pa mozes njega da stavis.

http://elderscrolls.filefront.com/file/;72358

Poslednja izmena:
Vrh Dno