Šta je novo?

Elasticni kabl

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
e ovako mom caletu na autu od stop svetla puko kabel (petozilni) posto ide preko gepeka
e sada mi smo to menjali ali nista nepomaze posle nekog vremena opet pukne
e sada jer zna neko gde ima da se nadje petozilni (ili vise) elasticni kabl koji moze da izdrzi savijanje ?

e ovako mom caletu na autu od stop svetla puko kabel (petozilni) posto ide preko gepeka
e sada mi smo to menjali ali nista nepomaze posle nekog vremena opet pukne
e sada jer zna neko gde ima da se nadje petozilni (ili vise) elasticni kabl koji moze da izdrzi savijanje ?

Pretpostavljam da trazis licnasti kabl. Imas ga u bilo kojoj elektro radnji/ buvljaku. Jel' taj kabl ide preko (po patosu) gepeka ili iz gepeka ide na treca/peta vrata?

jeste licnasti ide kroz vrata gepeka pa se savija stalno i tako i pukne

Poslednja izmena:
Pogledaj kako je to reseno na Fiat Uno-u, a cini mi se da i Ford Fiesta III/IV ima slicno reseno:

Na karoseriji ima 4 kontakta na mestu gde nalezu gepek vrata, a na gepek vratima imas 4 "prsta" (kao tupi klinovi, samo na federima) koja pritisnu te kontakte kad se vrata zatvore i tako provode struju umesto kablova... Povrsina kontakta je velika, tako da nema preteranog zagrevanja. Tesko mi je da to opisem, a ne mogu ni sliku da nadjem trenutno, ali kad bi video odmah bi shvatio koliko je jednostavna fora u pitanju.

Kad bi to napravio, ne bi vise imao problema sa krtim zicama.

edit: Eventualno negde da probas da nadjes nesto sto meni lici na celicni licnasti provodnik (nisam siguran, videh na nekom zvucniku od nekog жљ stuba) koji je veoma otporan na uvijanje/kidanje.

Poslednja izmena:
Traži silikonski kabl, recimo petožilni za šporet 🙂

Nazad
Vrh Dno