Šta je novo?

El sam glup ili sta vec..

genuine

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
350
Instalirao sam opensuse 10.1 x64 radi sve osim modema...
onda opensuse 10.0 x32 radi sve osim modema koji radi ali izgubi vezu posle 2min
onda suse 9.2 prof .. ne vidi sata diskove ali radi sve ostalo pa i modem..
onda fedoru 3.. takodje ne vidi sata diskove ali radi ostalo
onda slackware 10.2 gde vidi sata diskove ali nece graficku
ubuntu nisam probao :(

koju distribuciju da uzmem a da mi radi sve.. modem je intel 536ep , diskovi su sata sa nvidia raid kontrolerom.. graficka 9600xt

SUSE 10 i Intel se ne vole. Fedora Core 5 bi trebala da radi ok sa tim modemom.

Nemoj menjati distribucije nego modem :)
Polovnjaci su po 5E pa nadji neki stariji HW koji sigurno ima podrsku

ma nije mi problem distribucija posto koristim samo par programa vec je problem koja distribucija. :)

poterao sam ga pod slackware-om 10.2 koji mislim da mi najvise odgovara sto se brzine tice..

sad cu malo jos da eksperimentisem

Srecno sa Slackware-om. Preporucujem ti da instalrias i slapt-get ;)

Može bilo koja od tih distribucija. Modem koji ja imam je Intel 537 chipset, i bez problema je bio instaliran na Suse 9.1 (sada je na mašini Ubuntu 6.06, ali još nisam stigao do modema, tj., nemam vremena).
Samo nabavi poslednji drajver i instaliraj kako piše u uputstvu. Poseti i www.linmodems.org, gde ćeš naći detaljnije objašnjenje za čipset koji imaš na modemu.

instalirao sam slackware i za sada sve mi radi... tako da ne menjam distribuciju vise.. stvarno je najbrza od svih koje sam probao.. a ima i kernel 2.4 i gcc 3.3 sto mi apsolutno odgovara

tako da vam preporucujem da ga probate

I sta kad napravis neki open source program i das nam source koji na 2.6 kernelu i sa gcc 4.x nece da se kompajlira? :d

da da .. ja mnogo volim da pravim module za kernel bez toga ne mogu da zivim :)

Mda, ako ne radis kernel module, onda je sve reseno - zato si i postavio topik trazeci "distro za developere", zar ne? :)

pa da.. treba mi nesto na cemu ce sve da mi radi od hardvera , da bude dovoljno brzo i da njime mogu da iskompajliram sve ( to jest barem vecinu )... za sada sam nasao jednu kombinaciju slackware 10.2... :) doduse i suse 9.2 ali mi ne rade sata diskovi na njemu a mrzi me da se bakcem sa tim...

Vrh Dno