Šta je novo?

EKWB, šta se dešava?

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
825
Ispravio neku svu ovu buku oko EKWB?
Poslednjih par dana mi iskoči nekoliko klipova na YT u vezi njih. Steva sa GN, Džejz, Derbauer...
Nisu plaćali radnike, dobavljače, prodavce... muljali nešto sa porezima, brdo nekih firmi imaju za isisavanje para, kršenje ugovora, gubici, nezbedni uslovi za rad, i svašta nešto. Sumnjam da su baš sve neki klikbejt klipovi, da ima i dosta istine u svemu?

Zvuči kao demidž kontrol što bi rekli. Mislim one priče, faktura nije poslata na pravu adresu, ili, to je bilo sa prošlom upravom :)

Big biznis here

Nisam pratio, je l' su oni (EKWB) ostali duzni ovom cupavom, pa ih on sad razvlaci po net-u ???

Не. Он је независни новинар.
Где год на свету има неправде, он одма раструби на сва звона.

Nisam pratio, je l' su oni (EKWB) ostali duzni ovom cupavom, pa ih on sad razvlaci po net-u ???
Ostali su dužni radnicima, dobavljačima i državama. Ide katanac ovih dana, možda i zatvor za vlasnika/direktora

... А готово извесно, и преузимање бренда од новог власника, који ће више поштовати добављаче, и посебно, "државе".

Poslednja izmena:
***, јутјубери постадоше бољи новинари од ”новинара”.
Свака част Стеви.

Koliko sam skapirao, vlasnik EK-a je ispao mnogo glup, a onaj glavni koji ga je zeznuo je izvesni Marko Mitrović, EK doo Serbia.

Kada sam ga video u decembru ovde na Gamescon videolo se odma big biznis, tasna masna vamo tamo. Ja koliko sam shvatio otovren je EK u sribji zbog izvoza u rusiju. Niko Tivadar kada je odlazio iz EKWB mi je isto tako rekao da ce se ovo desiti.

Od ostala 3 coveka koja znam da su tamo radili Atila je presao u Noktuu, ostali se vode kao nezaposleni.

Kada sam bio kod njih na standu na ovogodisnjem Computexu izgledali su bas puni enuzijazma i izledalo mi je Gamernexus preterao u prvim klipovima ali izgleda da nazalost nije bio slucaj.

Ono, kada tjuberi i podcastovi postali
Kada sam ga video u decembru ovde na Gamescon videolo se odma big biznis, tasna masna vamo tamo. Ja koliko sam shvatio otovren je EK u sribji zbog izvoza u rusiju. Niko Tivadar kada je odlazio iz EKWB mi je isto tako rekao da ce se ovo desiti.

Od ostala 3 coveka koja znam da su tamo radili Atila je presao u Noktuu, ostali se vode kao nezaposleni.

Kada sam bio kod njih na standu na ovogodisnjem Computexu izgledali su bas puni enuzijazma i izledalo mi je Gamernexus preterao u prvim klipovima ali izgleda da nazalost nije bio slucaj.
Zar ne bese nas Erik koji je radio za njih?

Koliko sam skapirao, vlasnik EK-a je ispao mnogo glup, a onaj glavni koji ga je zeznuo je izvesni Marko Mitrović, EK doo Serbia.

Prateći redosled, može se videti da je sve otišlo niz vodu, kad je otišao CEO Mark Tanko.

Od tada trio, Edvard Konig, Kat Silberstein, Matjaž Krč su se međusobno izgubili u oblacima. na visokoj nozi, na talasima (stare) slave. Ko visoko leti...

Ekspresno daju (u vreme prethodnog videa) istog dana J2C 25 000 $, dok istovremeno kukaju u zajedničkoj komunikaciji preduzeća, upućeno zaposlenima, kako će biti plata, ali samo uz malo "odlaganja" u stilu "borbe", brže, jače, bolje.

Za propast je jedino kriv EK, ne samo da je dozvolio sve ovo, već je i sam učestvovao. Šta je sve podvodio pod "poslovnu tajnu", vidi se da baš nije u vinkli, pored svega.

Postali su preskupi i igrali na kartu ekskluzive, mnoge daleko veće firme su skoro ili stvarno propale zbog toga. Kada se pogleda grafikon rasta i gde su se ukrstili rast vs. zarada, tačno se vidi gde je management zakazao i nisu se prilagodili i raširili i adaptirali proizvode kada je postalo jasno da su AIO i vazdušna hlađenja stigla do nivoa kada su EK proizvodi postali domen "Igrački za entuziaste" kojih ima sve manje. Nekako mi sve to liči na tipičan (južno) balkanski "Biznis plan". Uzmi pare dok dolaze, investiraj sve manji procenat od zarade i plaćaj sve manje računa dok se dobavljači ne osveste a zaposlene slabim ii ne redovnim plaćanjem pretvoriš u defacto investitore.

Prateći redosled, može se videti da je sve otišlo niz vodu, kad je otišao CEO Mark Tanko.

Od tada trio, Edvard Konig, Kat Silberstein, Matjaž Krč su se međusobno izgubili u oblacima. na visokoj nozi, na talasima (stare) slave. Ko visoko leti...

Ekspresno daju (u vreme prethodnog videa) istog dana J2C 25 000 $, dok istovremeno kukaju u zajedničkoj komunikaciji preduzeća, upućeno zaposlenima, kako će biti plata, ali samo uz malo "odlaganja" u stilu "borbe", brže, jače, bolje.

Za propast je jedino kriv EK, ne samo da je dozvolio sve ovo, već je i sam učestvovao. Šta je sve podvodio pod "poslovnu tajnu", vidi se da baš nije u vinkli, pored svega.
Slažem se, čim je profi CEO, koji je i doveden u kompaniju da bi posložio stvari i koji je držao dizgine otišao, a ovaj klovn Edvard Konig preuzeo njegovu funkciju, sudbina je bila zapečaćena.
Ipak, gosn. Marko je to fino pogurao i ubrzaon i lepo ga je oplevio, ako su te pare uopšte i otišle samo njemu...možda su svi zajedno samo ispumpavali kintu sa namerom da puste kompaniju niz vodu, a onda podele plen...ko zna.

Nekako mi sve to liči na tipičan (južno) balkanski "Biznis plan". Uzmi pare dok dolaze, investiraj sve manji procenat od zarade i plaćaj sve manje računa dok se dobavljači ne osveste a zaposlene slabim ii ne redovnim plaćanjem pretvoriš u defacto investitore.
nema to veze sa Balkanom, pogotovo južnim (🇬🇷? 🇹🇷?). taj fazon je u gotovo svim delovima sveta (za Antarktik nisam siguran).
off-topic: interesantan rezultat guglanja 😁
1000000638.png

Eto, sad to kriv J2C i 25k dolara, a propustio si mesečnu platu našeg Markića, koja je veća od toga a lik je očigledno samo muljao i izvlačio pare i kupovao nekretnine.

Eto, sad to kriv J2C i 25k dolara, a propustio si mesečnu platu našeg Markića, koja je veća od toga a lik je očigledno samo muljao i izvlačio pare i kupovao nekretnine.

Namerno bukvališeš, jer se u priči pojavio neki koji se završava na "IĆ", pa je to kao uzrok svih problema. Ljudima je samo to u glavi i ništa više, jer tu gde je "IĆ", tu je sigurno i parola "snađi se". Kao da je lik pao sa marsa, nikako da ga je EKWB zaposlio i to nedavno.

Oko J2C je javna i jasna situacija i služi da se shvati, kako se uprava odnosi prema svemu, posle odlaska CEO Mark Tanko, što je srž cele ove priče.

Šta znači "naš", kao da smo ga svi vodili sebi kući, dok postoji poslovnost u sloveniji decenijama i član je karate organizacija slovenije? Mislim da mi je sad jasno, zbog srpskog reddita, gde je naveden "srpski biznismen".

Kad malo bolje razmislim, možda i nisu amateri.
Stvarno mi deluje kao ispumpavanje para iz firme, a srpski doo i ova građevina na Zlatiboru mi deluje kao lep plan da se maknu pare iz EU.

Niko i Mark su otisli zato sto je taj Eddy jos tada to hteo da radi a oni to nisu hteli.

Ono, ne brinite, rešićemo mi sve, sve će biti okay, majke mi, časna pionirska.

Šta bi na kraju, propali, ćorka?

racuni su valjda blokirani, koliko sam ispratio najverovatnije ce ih kupiti ovaj iz Srbije, Mitrovic

Nazad
Vrh Dno