Pozdrav svima.Od juce imam problem sa eksternim hardom kojeg imam vec 2 godine i do sada je radio bez problema.U pitanju je WD SATA hard disk od 1TB i stavljen je u rack i tako je napravljen eksterni hard.Stalno mi je bio spojen preko USB-a jer mi desava da kada ga spojim preko e-SATA da mi pravi problem.Posto mi je racunar stariji nemam na maticnoj ploci SATA portove nego imam PCI SATA karticu ST Lab A-183 i na njoj ima e-SATA port pa sam tako bio prikljucivao hard.U medjuvremenu sam morao menjati rezac pa sam njega prikljucio na doticnu karticu na unutrasnji SATA port a hard je osavljen da radi preko USB-a.Radio je bez problema dok se juce odjednom nije poceo monitor sam gasiti.Cim sam iskljucio hard racunar radi normalno.Posle toga sam probao ponovo da ukljucim hard ali mi se racunar restartuje svaki put.Probao sam drugo napajanje,probao sam na ostale USB-ove da prikljucim i isto se desava.Uzeo sam drugi rack,prikljucio-opet se restartuje.Jedno kako hard hoce da radi jeste da iskljucim rezac koji je prikljucen na SATA karticu jer kada su spojeni i rezac i hard na nju racunar pocne ponovo da se zamrzava.
Da li je neko imao ovakav problem i da li znate kako da resim ovo?Hvala unapred.
Da li je neko imao ovakav problem i da li znate kako da resim ovo?Hvala unapred.