Šta je novo?

Eksterni dekoder i Creative Inspire 5500

A

ACR

Guest
Hteo bih da pitam sta tacno znaci kada zvucnici imaju eksterni dekoder? Da, jasno mi je da se onda Dolby signal dekoduje u njima a ne na zvucnoj kartici ali sta ja time dobijam? Hteo bih da imam otvorenu mogucnost da u buducnosti zvucnike prebacim sa kompa na DVD Player kada ga kupim, da li mi je u tom slucaju neophodno da zvucnici imaju dekoder? Takodje, voleo bih da imam S/PDIF ulaz na zvucnicima, da li je to pitanje usko povezano sa dekoderom?

Other than that, sta mislite o Creative Inspire 5500? Svidja mi se sto imaju dekoder i pravi daljinski bez kabla, ali mi se cini da je ukupno 48W RMS dosta malo. Da li postoji neki drugi model koji ima dekoder, S/PDIF i mozda daljinski? Za C.I. 5700 i Logitech Z-680 tesko da cu u skorije vreme imati para... (recimo da mi je 250 EUR orijentaciona cifra) - sta bi ste vi uzeli?

Da li si video Creative Soundworks Max? Tu imas snage i vise nego sto ti treba :D

ACR je napisao(la):
Hteo bih da pitam sta tacno znaci kada zvucnici imaju eksterni dekoder? Da, jasno mi je da se onda Dolby signal dekoduje u njima a ne na zvucnoj kartici ali sta ja time dobijam? Hteo bih da imam otvorenu mogucnost da u buducnosti zvucnike prebacim sa kompa na DVD Player kada ga kupim, da li mi je u tom slucaju neophodno da zvucnici imaju dekoder? Takodje, voleo bih da imam S/PDIF ulaz na zvucnicima, da li je to pitanje usko povezano sa dekoderom?

Dobijas, skoro sigurno, bolji kvalitet i manje kablova po sobi...samo jedan od compa do dekodera (po mogucstvu coaxialni jer je opticki prilicno skup).

Ako hoces zvucnike da prikljucis na DVD player skoro je sigurno da ces morati da imas i externi dekoder.

SPDIF ulaz mozes da imas samo na dekoderu, a ne na zvucnicima (osim ako dekoder nije integrisan u zvucnicima).

Najbolje resenje je racunar povezan sa nekim Surround Sound receiverom preko SPDIF-a i sest Hi-Fi zvucnika...znam i da je skuplje..:(

Nazad
Vrh Dno