Šta je novo?

Eksterna grafa na laptopu?

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Dakle, nisam bio siguran gde ovo da postavim, ovde ili u laptop sekciju, ali postu su graficke, rekoh ovde.

Hocu da se igram na laptopu, a ne bih da kupujem novi, pa mi treba ex-gpu (ne valja mi ovaj ati hd3200, mislim dobar je, ali ne mogu bas da se naigram).

Gde je moja dilema :

Postoji onaj ASUS XG station, i to bi mogao da uzmem polovno, i to bi, racunam, fino radilo, i valjda me ne bi sada puno izaslo (racunam negde oko 40-50e)

ALI

Ima i varijanta gde se expresscard slot putem nekih adaptera (od 70 dolara) "pretvara" u PCI-e slot, gde se onda moze ubaciti bilo koji GPU (normalo, i to kosta) i treba i posebno napajanje za taj GPU, i to kosta dakle oko 100e + graficka kartica po izboru. Sada, tim prenosom informacija se postize samo pola performansi koje te karte imaju u dekstop racunaru, ali opet, ovo je laptop...

I sada - sta da radim?

Info za ex-gpu

http://forum.notebookreview.com/gam...ds/418851-diy-egpu-experiences.html#pros-cons

^^Ovo i mene interesuje,ali sam odustao zbog nedostatka para i zbog misljenja da se ne isplati na kraju j.bes ti 560 ti graficku ako radi 50%.

Vrh Dno