Šta je novo?

Eksterna baterija

dule0911

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2009
Poena
350
Nisam preko tapatalka nasao slicnu temu, nadam se da ne postoji, ako postoji neka neki moderator spoji. Takodje prebaci ako sam promasio podforum :)

Razmisljam uskoro da kupim eksternu bateriju. Zapravo, neki battery pack odredjenog kapaciteta. Ajd sto ne znam gde to uopste da kupim kod nas (nasao sam samo na jednom mestu), ne znam ni sta valja. Gledao sam malo po ebay-u i ima ih raznih.

Koristio bih je da dopunim telefon jednom ili eventualno dva puta dok sam na nekom duzem putu, ili intenzivnije koristim GPS na nekoj duzoj voznji bajka. Medjutim sve sto vidim na ebayu je bas velikog kapaciteta, a relativno jeftino, pa sam sumnjicav sto se kvaliteta tice jer su sve neke kung-fu marke. Tipa, 4000-6000mah kapacitet za 25-30€, negde i manje. U principu mi toliki kapacitet nije ni potreban, cenim da bi i 2000mah zavrsilo posao. I da ne puni bateriju od 1000mah vecno, vec za neko normalno vreme, tj da ima malo jacu struju punjenja :) Po mogucstvu da ne izgubi kapacitet ako je ne koristim 5 dana, vec da ostane bar nekih 70-80% kapaciteta. Da li se u tom smislu isplati uzeti neku veceg kapaciteta, iako ga necu celog iskoristiti? Mada se verovatno isplati ako kupim telefon sa vecom baterijom ili tablet, samo je pitanje koliko su te externe baterije trajne, da ne izgube kapacitet posle godinu-dve...
Naravno, mora da ima USB prikljucak :)

Kakva su vasa iskustva, sta koristite?

Poslednja izmena:
Imam Mophie case za 3GS, za kapacitet nisam siguran.

Ne očekuj mnogo, kad je pun može da "doda" oko 50% baterije, pod uslovom da ne čačkam telefon. Relativno brzo puni, ima malu indikaciju napunjenosti pozadi, a kada se prekidač isključi, zna da drži punjenje mesecima. Realno ne mnogo korisna sprava.

Kupi neki hyper proizvod. Jesu skuplji, ali dosta snage imaju. :D

Sad pogledah za Hyper.. Nisam siguran da mi je potreban toliko kvalitetan proizvod (a mozda je i samo precenjen, ne znam). Gledajuci cene na sajtu, 3600mAh je 55e, sto mi se cini mnogo. Mada ima izlaznu struju 1A sto je ok. Kod nas sam nasao Sionele power bank 4000mAh za 4.5k din (kinez). Izlazna struja 750mA, sto je ok za mobilni. Ne znam koliko bi bio upotrebljiv za neku kasniju upotrebu za tablet npr, tj da li je to dovoljno jako za punjenje tableta. Hyper je cool zato sto ima dva izlaza, jedan od 2.1A i jedan od 1A pa je upotrebljiv za nekoliko uredjaja.
U svakom slucaju sem tog kineza nisam nista normalno nasao, samo jacu verziju od 5200mAh. Taj model ima jacu struju punjenja od 2A, plasim se da je to mnogo za mobilni. Na istom sajtu gde sam video Sionele sam video i kung-fu kineza 2100mah za 2.5k din. Ali mi deluje nekako smesno, kao da ce se raspasti posle par koriscenja.

@momboj
Hvala na preporuci, ali nemam opciju nabavke iz USA, eventualno da platim nekome za ebay.de ili ebay.uk... Ili naravno kod nas.

Ebay otpada kao opcija ali mogu da uzmem sa dealextreme.
Sve sam izbor na ove dve, pa me zanima vase misljenje, isplati li se dati za ovu plavu skoro 10e vise?

http://www.dealextreme.com/p/6000ma...ttery-pack-with-cellphone-adapters-blue-54010

http://www.dealextreme.com/p/portab...al-power-battery-pack-w-adapters-white-120463

Ova od 5000mAh postoji i u crnoj varijanti koju bih pre uzeo, samo za belu postoji bar neki komentar...

Naravno, ako je neko vec narucivao sa dealextreme externe baterije, komentari su dobrodosli :)

Ako sam dobro razumeo, ovo je punjac baterije samo, sto znaci da moram da vadim trenutnu bateriju iz telefona da bih stavio drugu. To mi nije prakticno, pogotovo kad koristim GPS. Kad putujem nije problem ugasiti telefon, ali kad mi radi GPS nekoliko sati i belezi rutu, volim da imam sve u jednom .gpx fajlu radi kasnijeg lakseg pregleda na kompu. A to znaci, dopunjavaj bateriju dok se snima ruta :)

Nisam ni trazio neki alat koji moze da spaja .gpx fajlove, mozda i to postoji :D

Kako god, videvsi cenu na amazonu, duplo je skuplji od externe baterije koju sam narucio. Ima realnih 4000mAh, nasao sam neki review korisnika koji je kupio. Sto je realno super, jer za retko koju mogu da nadjem koliko ima realno snage. Svi kad je kupe kazu napunio sam moblini jednom ili dvaputa, retko ko se seti da napise koliki mu je kapacitet baterije :) Inace ova externa tih 2000mAh gubi u konvertoru 3.7 na 5v sto je skroz ok. Mislim, u Srbiji sam mogao da kupim externu bateriju sa fiktivnih 4000mAh (korisnih 2500-3000mAh) za 15e vise. Plus sam narucivao jos neke gluposti pa mi se totalno isplatilo.
Moci cu telefon da napunim 2.5x, plus inicijalno punjenje znaci 3.5x trajanje baterije :d Ili oko 40h GPS + 3g data + muzika non-stop. Plus koliko sam procitao puni za neko normalno vreme.
Bar je to plan, kad stigne javljam utiske. A kinezi su expeditivni, odmah sutradan posle uplate su poslali pa se nadam da ce za 10tak dana stici.

Usput, iako nije bas tema, USB OTG kabl sam narucio sa dealextreme za 2$, identican takav u Srbiji 1000din :shock::lupko:

Pa cenim da je to nesto slicno Hyper proizvodima. Ipak, kosta 72e uredjaj, a sa sve shippingom 143e :trust:
Ja sam jurio nesto jeftinije primarno na netu, kvalitet u drugom planu, samo da sluzi... Kostace me 25-26e sa dostavom na kucnu adresu i nadam se da ce ok sluziti, javicu u svakom slucaju kad stigne.

Ovo je ok stvar za prvu pomoc, mozes eventualno jednom da napunis punu bateriju (posto je kapacitet 1900mAh). Samo je mali kapacitet za moje potrebe, ali nema veze svejedno predlazite sta mislite da valja, valjda ce jos neko traziti externe baterije sem mene, pa da ima "štivo" za citanje :)

Pre nekoliko dana iz kine stiglo ovo: http://www.dealextreme.com/p/6000ma...ttery-pack-with-cellphone-adapters-blue-54010

Sta reci nego da sam veoooma zadovoljan! Zadnjih par dana sam telefon dopunjavao samo preko ove baterije. Pritom je svaki put bio upaljen, ponekad cak i veoma dobro cedjena baterija (GPS, muzika, lampa itd).... Sve kad saberem izadje na 348% dodatne snage. Baterija telefona je 1500mAh, sto mu dodje dodatnih 5200-5250mAh. Sto je odlicno! Na dealextreme forumu i u komentarima za proizvod ljudi pricaju da ima upotrebljivih 4000-4500mAh. E sad da li se kod mog primerka manje greje sekcija za pretvaranje napona (5.0 -> 3.7V) ili je samo bolji primerak, ne znam. Cak mislim da bi izgurala i malo vise od ovih 5200mAh da nisam prilikom jednog punjenja skoro non-stop cedio telefon. Ali, to i nije bila poenta, vec da vidim realnu upotrebnu vrednost, a to je 3.5 dodatna punjenja.

Sve sto se vidi na slikama se i dobije uz uredjaj, kablovi su malo losiji ali za ove pare ne treba traziti dlaku u jajetu. Samo kuciste baterije je odlicno, metalno i veoma cvrsto. Dobije se i prakticna torbica za nosenje. Jedino sto je losije uradjeno su diode za indikaciju preostalog kapaciteta. Netacne su, kad se upali ova poslednja za 30%, to u stvari znaci da je baterija maltene prazna, tj da ima ispod 10% kapaciteta. Sem toga sve ostalo je odlicno :)
Ako nekoga zanima, paketu je trebalo 10 dana da stigne.

@metalpirat
Narucis preko neta... Nazalost kod nas je izbor nikakav, a i to sto ima je preskupo, a nista kvalitetnije od ovih kineza.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno