Šta je novo?

eizo 21 inc t960 neispravan

zorranjag

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
304
dopao mi je ovih dana monitor eizo 21 inc trinitron koji dobro izgleda nista ogrebano ali ne radi, utvrdio sam da nevalja visokonaponski transformator, kakve su sanse da se to popravi ili ako neko ima isti sa drugom neispravnosti, neznam sta mi je ciniti sto se kaze, pozdrav

Ne kupuj. Da li si siguran da je samo u pitanju VN trafo?

jeste sigurno i to nagoreo je unutar na samom izlazu na vod koji vodi 25000 v na ekran, ekran ima grejanje ima g2 napon ima rgb napon apsolutno sve radi samo ne izlaze 25000 volti malo cudno ali zapravo je tako cak ovaj model ima posebno stepen za otklonsku jedinicu koji takodje radi , a pre nego sto ce se pokvariti par puta je rasplinuo sliku do ogromnih dimenzija i sa crnom loptom u sredini ekrana prestao davati sliku. Ne bih da ga bacim ako se pronadje neko resenje bicu veoma zahvalan. Puno vas pozdravljam

Onda, pošalji mi braj telefona na PM, možda imam trafo. Ne mogu da ti detaljno obrazlažem ovde zašto ga ja ne bih kupio.
Poz.

pa neznam ZMilos za ovaj ovde vlasnik kaze da ga je lepo sluzio i nista nije upucivalo na to da ce se pokvariti, samo odjednom stade, sad ko ce ga znati.

pa hajde MILIKA posaljite trafo iz japana inace nije vlaga gore sam tacno opisao situaciju poz.

Ništa od trafoa, tip je bacio kompletan monitor u kontejner.

@ZMilos
Ma ne radi se konkretno o tom tipu monitora, dobar je to monitor, odličan. Nego, kupio sam pre pola godine 20 neispravnih monitora za 100e. 50% monitora nije moglo da se popravi (ili je popravka bila neisplativa), 25% je popravljeno i radi, 25% je popravljeno i pokvarilo se opet nakon par dana (isti ili drugi kvar). Kad razmisliš malo koliko je cimanje tegliti 21' težak preko 30 kg, vraćati ga na popravku, rizikovati kad će opet crći itd., a isti monitor vredi 60-80e, dođeš do zaključka da je to neisplativ posao.
Što se tiče pomenutog modela, on je bio u ovoj trećoj (najgoroj) kategoriji, tj. popravljen je, pa se opet pokvario... Kontejner!

Poslednja izmena:
veliko hvala za Radojicu ako ispadne neka prilika bilo za trafo ili ceo neispravan sa ispravnim tr. tu sam, hvala svima.

Ako ti jos trebaju delovi za EIZO, video sam u oglasima da neki lik prodaje 40-ak neispravnih mon., eizo, sony, nec... tipa 5-10 e kom. (trazio sam nesto za sebe) mozda nadjes nesto za svoju dusu :)
Ja cu ga kontaktirati za neki dan, pa ako bude imao nesto sl.(a ti budes video poruku), javi pa cu ti pustiti kontakt na mail.

Vrh Dno