Šta je novo?

Eh Srbijo medju sljivama ...

soko

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
650
Danas sam slucajno svratio u Roaming da pitam za SE T630.Kao oni spadaju medju jace radnje za mob. telefone. Cisto da vidim vredi li menjati T610 samo zbog boljeg ekrana. I kad sam coveku (25-30 god, deluje teh. nacitan) rekao sta me zanima prvo me je pogledao belo i nakon 2-3 sec pauze rekao da nije ni cuo za taj model. Covece na stranim forumima o tom modelu vec pricaju u proslom vremenu a kod nas nije ni stigao. Eh Srbijo medju sljivama ... kod nas je jos uvek aktuelna NOK 3310 i raznorazne bebice.

tako ti je to ja sam prolazio i gore.

A mozes zamisliti njihove izraze lica kada sam pitao ima li neki LG ili Sharp telefon! (nisu ni znali da ih proizvode)

Ako nečega ovde nema u ponudi samonabeđeni poznavaoci materije misle da to automatski ne postoji.

ivo.r je napisao(la):
Ako nečega ovde nema u ponudi samonabeđeni poznavaoci materije misle da to automatski ne postoji.

To je onaj simptom "posto ja ne znam, to onda automatski nije moguce/ne postoji" :mrgreen:

@soko:

bas sam bio juce da pogledam mobilne u veeelikoj radnji... nisam nigde video T630 :(
nisam bas 100% siguran da je izaso u masovnu prodaju, bas sam ga "trazio" par puta po gradu :(

Nista cudno za nas..

A ne daj Boze da pomenes prodavcu koji firmware ima odredjeni tel.. uzas.

Ili jos bolje - kada stave glupu plavusu da radi na prodaji, pa ti cita iz cenovnika i karakteristike i cene :mrgreen:

Sramota cime se vezare bave..

A mobilni telefon je najvaznija stvar na svetu ??!! :confused: ctp;
Ma dajte... :eye:

Pa dobro je moram da primetim da se u zadnjih nekoliko godina priblizavamo svetskom standardu, ako nastavimo ovim temnom do 2389. cemo ih mozda i stici...

P.S. Nemojmo i politiku na forumu plz.

Dark Angel je napisao(la):
A mobilni telefon je najvaznija stvar na svetu ??!! :confused: ctp;
Ma dajte... :eye:

Radi se o elementarnoj tehnickoj nekulturi, a bogami i onoj obicnoj, sto ume da nervira.

Telefoni kao telefoni su u toj prici manje bitni.

jaksa je napisao(la):
...

Radi se o elementarnoj tehnickoj nekulturi, a bogami i onoj obicnoj, sto ume da nervira.

Telefoni kao telefoni su u toj prici manje bitni.

Upravo to!

Nisu telefoni uopste predmet price, vec globalno stanje.. tehnicka nepismenost (ako je neko glup nek ide nek ore njivu a ne da cita iz cenovnika nazive modela i cene)
Prosto pitanje pitas i ne znaju (glupe plavuse.. :mrgreen: ).
Za kompjuterski hardware je ovo najizrazenije.. Na komercijali rade ljudi koji su jedva za STR radnju ili pijacu! :brow:

Slazem se da u skoro celoj IT infrastrukturi uglavnom rade ljudi koji nemaju pojma o nekim stvarima. Ali daleko od toga da su glupi. Taj ko zaposli takvu plavusu, radi to da bi ustedeo a zbog toga cesto gubi reputaciju. Zato mislim da su im pre svega poslodavci glupi, a ne radnici. Niko se nije naucen rodio a niko nije spoznao kompjuter za mesec dana. Ovo ce vremenom da se ocisti, ali otom potom.
Strasno je lose kad covek pogleda kakvi ljudi rade u servisima, komercijali.. ali pre svega treba kriviti njihove sefove i organizaciju posla.

Poz

petri je napisao(la):
Strasno je lose kad covek pogleda kakvi ljudi rade u servisima, komercijali.. ali pre svega treba kriviti njihove sefove i organizaciju posla.

Poz

Pa isto mu se vata, end useri uvek ispastaju..

Ma te po prodavnicama i razumem, ne odobravam ali razumem ih...znate li za koje pare oni rade...krivi su njihovi poslodavci za to sto nemaju pojma.....pa kakvi poslodavci takvi i prodavci....
Meni se dogodilo da odem u radnju u kojoj je jedino nekad vazila garancija iz Mobtela i pitam ih da li imaju viljusku za SL45 , objasnim im sve do detalja da ne moze da se otvori bez nje...i tip klima glavom..DA,DA. ,) ..i ode gore i vraca se za pola sata i donosi mi havarisan telefon...on ga otvarao srafcigerom...e zamalo da postanem ubica tada :S
Strasno,....a da , zaboravio sam da napomenem da se radi o 2001. godini, tel. je placen na CEBITU te godine kad je izasao oko 1600 kermita...ma bre strasno....
Ajd pozdrav ljudi :wave;

To mi lici na scenu sa sajma automobila kada moj ortak pita 'hostesu' pored vozila sa dizel motorom:"Koje svecice se ugradjuju u njega?", a ona prevrce papire sa cenama i karakteristikama i pita se koji ludak nije stavio taj podatak za TD! :boom:
Inace, prvi put u zivotu sam isao po prodavnicama za mobilne telefone prosle nedelje i jos uvek ne mogu da se nacudim ko sve prodaje, kakve su to u stvari $upe i kolike su neznalice, naravno bilo je i svetlih primera...
Izgleda da svako ko ima: vrata, policu i pult moze da udje u biznis.
U dve 'radnje' su me zamalo izbacili kada sam pomenuo garanciju! :rtfm:

Gvozden je napisao(la):
To mi lici na scenu sa sajma automobila kada moj ortak pita 'hostesu' pored vozila sa dizel motorom:"Koje svecice se ugradjuju u njega?", a ona prevrce papire sa cenama i karakteristikama i pita se koji ludak nije stavio taj podatak za TD! :boom

Loodo .... cheers
mora da je bila plavusa ...
( mislim ... prirodna ) :happy:

Strasno...
Ja nekada kada sam kod takvih prodavaca namerno se pravim budalom da vidim kako ce da mi "obajasni",pa mu onda ja kazem pravu pricu o tome a on se pravi kao da je to vec znao.To me izuzetno nervira narocito kada gledam neku kameru u Eltimu recimo,prodavac mi nesto kao:"ovo carl zeiss je objektiv nemacki inace tu firmu drzi sony pa je kao sony jer rade po licenci a ovaj model vam ima originalni sony objektiv pa je zato i skuplji",onda ja liku objasnim da carl zeiss pravi objektive od 1890 i neke,tako da im je iskustvo ogromno i sigurno neprave objektive po sony licenci(mislim poredjenje kao da se recimo se mercedes pravi po rols rojsovoj licenci!?) takodje da sony nije vlasnik carl zeissa,i nadasve da i taj skuplji model ima carl zeiss objektiv sto sam mu i pokazao pokusao da se izvuce te nisam obratio paznju o kojoj kameri sam pricao i sl. glupe fore tako da svakom preporucujem da pre nego sto nesto kupi detaljno se raspita kod strucnjaka i da se ne oslanja na kvazi savete priucenog prodavca

a druga stvar koja me nervira je "pogresna procena kupca"
Recimo raspitujem se za neki malo skuplji telefon ili slicnu tehniku prodavacica uglavnom digne nos pa mi odgovara na moja pitanja na silu i kao da jedva ceka da odem misleci da sam dosao da se poigram sa phonom.
To mi se isto desilo kada sam gledao neka kola,gledam Vectru kod Komnenovica i raspitujem se za prodaju na kredit ili leasing,mislim prodavac je bio lujka otvori mi auto i kada sam usao on ode do stola i seo za fotelju i cita novine,posle 5 minuta sam popi***o,izasao sam i pitam ga "da li se opeli prodaju sami",odgovara mi iscudjeno kazem mu da mu je potpuno pogresna poslovna politika...i jos po nesto i da nisu jedini opelov prodavac.U Autokomercu se raspitujem za A4 isto oko kredita i leasinga,prodavac se razlikovao odnosu na onog kao nebo i zeljmlja.Prvo sto mi je auto detaljno i strucno prezentirao ,ponudio test voznju unutrasnjost mi pokazivao 20 minuta....prosto mi "nije dao da izadjem" iz salona dok se neodlucim za kupovinu
Razlika je evidentna i sigurno ce se svako odluciti za kupovinu kod srdacnog prodavca pa iako je roba"malo "skuplja

Savet za sve koji hoce nesto da kupe od tehnicke robe a imaju pristup net-u:
Google u sake, saznati SVE sto se moze o proizvodu, pa onda u radnju.

Milsim da je vreme za zatvaranje topica.

Pametno jaksa, svakako pametno.. :)

Ali ako cu na google da gledam tech. info onda cu i preko neta da kupim tu istu stvar.. ;)

Nazad
Vrh Dno