Šta je novo?

eeepc ili wind

budvaa

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2008
Poena
300
prvo da se izvinem ako je tema bila je je ne nadjoh

znaci sta je bolje kupit asus eepc ili msi wind kada se uzmu u obzir i mogucnosti , cijena i velicina

hvala

Pa onda moze i mali eee da posluzi, iako wind ima 9" ekran nije puno veci od asusa. Asus eee je dobar jel se moze nabudzati sa 2gb rama i nekom sd karticom. Nije za neke vece poslove ali za internet, pregled slika...pravi:D

wind ima 10" i sasvim upotrebljivu tastaturu i definitivno opravdava razliku u ceni...

Dva modela koja i mogu ali i ne mogu da se porede!
Asus je manji, dolazi sa Linuxom. Potrebno je da se dogradi 2Gb rama da bi WinXp mogao da radi na 4Gb SSD. Potrebno je i da se stavi SD kartica. Zbog svega toga baterija traje mnogo krace.
Razlike su i diskovima - 4Gb SSD vd 80 GB HDD.
Razlika je u procesoru jer MSI ipak ima mnogo napredniji procesor - ATOM vs Celeron.
I naravno displej za kraj jer ASUS ima mnogo slabiji displej od MSI.
U principu ova dva modela i nisu za poredjenje, mislim da je MSI ipak iz naprednije klase, mada je sve ovo vrlo diskutablino jer je veoma bitan faktor - ko ce ga i gde ce ga koristiti?

WIND je bolji ali i duplo skuplji. Asus je losiji i sto se kvaliteta izrade tice i sto se samog ekrana tice koji je na granici upotrebljivosti.

Istina...ja sam dobio jedan iz inostranstva cim se pojavio...jeste to malo i kompaktno...ali po meni totalno ili mlao upotrebljivo...i ekran ocaj...totalni ocaj

Vrh Dno