Šta je novo?

eee 1000hd XP?

Wudzija

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2007
Poena
304
Eee PC 1000HD nema optichki uredjaj a sa pravljenjem USB Boot-a nesto ne ide kako treba tj ne mogu da napravim pa me zanima kako da kroz mrezu instaliram XP na ovom malishi?

*znam da mogu da kupim eksterni CD/DVD ili ATA fijoku ali finansije bar jos neko vreme mi ne dozvoljavaju to?

POMOC ubi me ovaj linux !!!

A sta ti konkretno pravi problem kada pokusas instalaciju preko flasha i sta si koristio od programa?

Poz

sa ovog sajta sam i pokusao da napravim flash
http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

skinuo sve sto treba tj sto pise cak sam pronasao i na srpskom

sve predhodne stavke odradim ok bar tako kaze
Press 1 and then enter. A folder browse window will open for you to browse to the location of you XP setup files (aka your cdrom drive with xp cd in)
Press 2 and enter a letter not currently assigned to a drive on your PC
Press 3 and enter the drive letter of your USB stick
Press 4 to start the process.
1.izaberem lokaciju DVD a u njemu inst. Xp-a
2.ne diram nista
3.ukucam lokaciju USB-a (N:)
4.tu nastaje problem nesto krene pa mi kaze press any key ja kliknem a on kaze press any key to exit i to je to.
da li je proble u tome mozda sto je na tom racunaru XP64bit?
ili mozda negde gresim...

Iz nekog razloga zabode pre nego sto pocne proces instalacije.Ne znam sta se desava jer nije izbacio neku detaljniju poruku a ne bi trebalo da bude problem sto je 64bit os u pitanju.Ne znam koju verziju os-a pokusavas da stavis na flash ali ni to ne bi trebalo da je problem.
Ono sto mogu da predlozim je alternativa.

http://www.msfn.org/board/How-to-install-XP-from-USB-t111406.html&st=6

Ovo je jos jedan nacin da se instalira xp sa flesha koristeci usb multiboot 10.
Nize na stranici imas detaljna objasnjenja i tutorijale kao instalaciju sa screenshot-ovima pa probaj sa ovom varijantom.Ako negde zaglavis pitaj..

Poz

HVALA NA POMOCI !!!

evo-setup is copying files....xexexexe

Kako se može dignuti sistem (xp>eee pc) sa mrežnim kablom, uopšte kako to funkcionira!?
Treba li obrnuto-ukršteni mrežni kabl, pa da sa mog laptopa (dvd-rw) povuče instalaciju na sebe (eeepc)?

Može pomoć?

tesko da ces ista tako uraditi...mislim da nije problem do kablova...

bolje napravi usb xp...

Linuksi mogu da se instaliraju preko mreze, ali mislim da windows ne moze ;)

Sramota me da kažem, al' nisam uspeo da napravim... Moram da uzmem sa posla "očale", pa polako... Hvala!

@zevs ne bih da se pravim pametan ali mislim da nisi 100% u pravu
@Wudzija
link1
link2

pokušaj i ja zamalo da batalim ali na kraju ukapira koji sistem imam instaliram gde sam pkušao da napravim...glupo...al dovoljno da zeza...ali trebao bi u svakom slucaju nabaviti neki usb citac diskova.

siguran sam da moze da se digne xp kroz mrezu ali treba guglanja dosta...

pokušaj i ja zamalo da batalim ali na kraju ukapira koji sistem imam instaliram gde sam pkušao da napravim...glupo...al dovoljno da zeza...ali trebao bi u svakom slucaju nabaviti neki usb citac diskova.

siguran sam da moze da se digne xp kroz mrezu ali treba guglanja dosta...

Ma uzeo sam od druga externo kućište, od HDD, povezao sa CD-RW... Rešeno!
Upravu si, mrzi me da mozgam, googlam... Hvala još jednom!

i to je resenje...

kolko sam se zezao sa usbXP ali vredelo je svaki klik sad mi vise diskovi (prakticno) ne trebaju a uspeo sam i mem test da boot-ujem sa USB-a :)

Poslednja izmena:
i to je resenje...

kolko sam se zezao sa usbXP ali vredelo je svaki klik sad mi vise diskovi (prakticno) ne trebaju a uspeo sam i mem test da boot-ujem sa USB-a :)
Nagovorio si me imam jedan GB u višku... Čim uhvatim vremena pravvim USB XP.
Pooozz...

1gb je ok jer ako veci uzmes ostace prostor ne iskoriscen...

Sa vecim usb od 4 gb ovo ne funkcionise...ne moze da se napravi usb XP...

a cela operacija prebacivanja traje oko 15 minuta tako da neces izgubiti mnogo vremena.:)

1gb je ok jer ako veci uzmes ostace prostor ne iskoriscen...

Sa vecim usb od 4 gb ovo ne funkcionise...ne moze da se napravi usb XP...

a cela operacija prebacivanja traje oko 15 minuta tako da neces izgubiti mnogo vremena.:)

HVALA JOŠ JEDNOM!

Nazad
Vrh Dno