Šta je novo?

eDonkey skroz zatvoren?!?

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Sad sam nacuo na elite hub-u da eDonkey vise uopste nije u funkciji i da su im svi portovi zatvoreni...

Izgleda da je uncle Sam konacno uspeo...

Ukoliko se ovo ispostavi netacni sutra, posto nikakve validne informacije ne mogu da nadjem o temi, molim moderatore da zbrisnu ovaj topic...

p0z

Poslednja izmena:
Nesto cisto sumnjam da se to desilo, a ako i jeste to znaci da je eMule sledeci...
Mada opet nesto ne verujem!

Ne vidim kako... Proizvodjac konkretnog softvera (Edonkey) je postigao dogovor sa RIAA o prestanku distribucije softvera, ali protokol i mreza su i dalje tu u sta se svako moze uveriti pokrenuvsi Emule. Emule je open-source tako da ne vidim kako bi se nesto slicno moglo postici u njegovom slucaju.

hmmm... e mule i edokey nisu isto koliko je meni poznato?
kazu ljudi da im se ponudila unistalacija i obrisao sam od sebe...

Nisu isto ali rade istu stvar.
Baš sam sam probao da pristupim eDonkey2000 sajtu, i ne može. I na Wikipediji piše da je eDonkey mrtav. Naravno, sama mreža ostaje i dalje funkcionalna (ja stalno nešto skidam i nisam primetio nikakve promene).

Poslednja izmena:
Zveknuli i eDonkey...

The firm behind popular online file-sharing software eDonkey has agreed to pay $30 million to avoid potential copyright infringement lawsuits from the recording industry, according to court documents filed Tuesday.

New York-based MetaMachine Inc. was one of seven technology companies to receive letters from the recording industry last fall warning them to shut down or prepare to face lawsuits.

Since then, the operators of BearShare, i2Hub, WinMX, and
Grokster have reached similar agreements.

"With this new settlement, another domino falls, and we have further strengthened the footing of the legal marketplace," Mitch Bainwol, chairman and chief executive of the
Recording Industry Association of America, said in a statement.

Under terms of the latest agreement, MetaMachine and its top executives, Sam Yagan and Jed McCaleb, agreed to immediately cease distributing eDonkey, eDonkey 2000, Overnet and other software versions.

The company also agreed to take measures to prevent file-sharing by people using previously downloaded versions of the eDonkey software.

A federal judge must still give final approval to the terms of the settlement.

A call to eDonkey CEO Sam Yagan was not immediately returned.

The eDonkey Web site on Tuesday featured a message from the company telling visitors that the eDonkey2000 Network was no longer available, and a warning that people who steal music or movies are breaking the law.

The message concluded with "Goodbye Everyone."

Several file-sharing services have yet to reach settlements with the recording industry, including Warez P2P, Limewire and Soulseek.

In August, the recording companies filed a copyright infringement lawsuit against the firm behind LimeWire. That case is pending...

http://www.slyck.com/news.php?story=1288

Ako misle da ce na taj nacin nesto da sprece, grdno se varaju... :mad: :mad: :mad:

Mozda su ugasili eDonkey2000, ali eDonkey protokol nece moci jer koliko sam ja upoznat sam protokol skuplja informacije sa vise servera sirom sveta tako da dok i jedan od njih bude radio eMule ce svima raditi posao. A i u sam eMule je implementiran i Kademlia (Kad) protokol kome nije potreban server za rad sto znaci da nikad nece moci da ga ugase. Od pada Napstera P2P zajednica je mnogo napredovala tako da niko ne bi u sustini trebao da se brine. Protokoli koji se danas koriste u P2P mrezama poput BitTorrenta na primer nisu ni na koji nacin organizovani centralizovano pa se ne mogu ni ugasiti iz jedne tacke. Danas postoji vise P2P programa (i protokola) koji su potpuno anonimni za koriscenje. Znaci niko ne moze biti pracen u takvim mrezama. Mana im je sto se ne mogu postizati pune brzine jer se sve kriptuje, ali poenta je da je buducnost P2P mreza svetla i da ni jedna drzavna institucija ne moze zaustaviti njihov razvoj.

Poslednja izmena:
Meni se na e-mule-u smanjio drasticno broj sourcova za fajlove,ranije nisam imao problema sa tim,a nista nisam cackao.Sad neke fajlove nemogu ni da nadjem,ne znam da li to ima veze sa ovim.

Danas postoji vise P2P programa (i protokola) koji su potpuno anonimni za koriscenje. Znaci niko ne moze biti pracen u takvim mrezama. Mana im je sto se ne mogu postizati pune brzine jer se sve kriptuje, ali poenta je da je buducnost P2P mreza svetla i da ni jedna drzavna institucija ne moze zaustaviti njihov razvoj.
Ne samo da se kriptuje, nego se višestruko proksira kroz druge klijente, tako da niko nije u stanju da radi trace do bilo čega, jer je sve što dobije neki zamumuljen paket, a već sledećeg sekunda dobija zamumuljen paket sa druge adrese. To mora da bude relativno sporo, ali veći je problem to što ovakve mreže još uvak imaju mali broj korisnika, tj. malo je fajlova na njima u poređenju sa torrentom npr.

Meni se na e-mule-u smanjio drasticno broj sourcova za fajlove,ranije nisam imao problema sa tim,a nista nisam cackao.Sad neke fajlove nemogu ni da nadjem,ne znam da li to ima veze sa ovim.

Kvalitet ed2k mreže, kao i broj korisnika je drastično opao kad je ugašen Razorback.

Danas postoji vise P2P programa (i protokola) koji su potpuno anonimni za koriscenje. Znaci niko ne moze biti pracen u takvim mrezama. Mana im je sto se ne mogu postizati pune brzine jer se sve kriptuje, ali poenta je da je buducnost P2P mreza svetla i da ni jedna drzavna institucija ne moze zaustaviti njihov razvoj.

Koji su to "potpuno anonimni" P2P protokoli i klijenti? Šta sprečava anti-p2p organizacije da se uključe u to "anonimno" sherovanje, i da prikupljaju podatke? Ne postoji mogućnost za anoniman masovan p2p...

Poslednja izmena:
Kvalitet ed2k mreže, kao i broj korisnika je drastično opao kad je ugašen Razorback.

Koji su to "potpuno anonimni" P2P protokoli i klijenti? Šta sprečava anti-p2p organizacije da se uključe u to "anonimno" sherovanje, i da prikupljaju podatke? Ne postoji mogućnost za anoniman masovan p2p...

Rekao je wiz da pored toga sto se sve kriptuje, takodje se i visestruko proksira, a sami protokoli su napravljeni tako da onaj ko skida neki fajl ne moze nikako saznati ip adresu onoga od koga skida tako da niko u takvim mrezama ne moze biti pracen.

Čisto sumnjam da će biti nešto od toga...

Ma ljudi se uplashili po pocheli da brishu klijente iako sve normalno funkcionishe chak i sa oficijalnim EDonkey2000(dodushe potrebno je samo pre startovanja klijenta "Disable Networking" pa kada klijent startuje "Enable" i to je to) a da ne pricham o "EDonkey Lite" koji radi bez problema i nije vlasnishtvo "MetaMachine" a josh je bolji jer nema reklame.

Rekao je wiz da pored toga sto se sve kriptuje, takodje se i visestruko proksira, a sami protokoli su napravljeni tako da onaj ko skida neki fajl ne moze nikako saznati ip adresu onoga od koga skida tako da niko u takvim mrezama ne moze biti pracen.
Ma uvek on može da napravi neki hakovan klijent koji će mu dati IP adresu, ali tu stupa na scenu enkripcija. Jednostavno, nema načina da dokaže da ono što je skinuo ima ikakve veze sa onim što on juri. Drugim rečima, stvar je zamišljena tako da dekriptovan podatak i IP adresa ne mogu nikako da se povežu.

idi brate na edonkeyjev oficijalni sajt i pisace di da je zabranjen bla bla bla Your IP is .......... you have been logged. samo mi jos cia fali:)

Nazad
Vrh Dno