Šta je novo?

Editovanje PDF-a

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Na koj način mogu da obrišem tekst iz PDF dokumenta?

Potreban ti je program adobe acrobat.

Moguce je da imas adobe acrobat reader ali to je poseban program koji sluzi samo za pregled pdf fajlova. Mozda je moguce iz njega snimiti takst i neki drugi format ili ga kopirati (obelezis tekst i priticnes ctrl+c) i prebaciti ga u neki tekst editor (Word npr). Postoji programcic na internetu koji moze da iz worda prafi pdf fajlove a zove se jaws pdf creator. Takodje postoje i neki besplatni. Pa mozes da ih koristis ako ti je bas neophodno da imas pdf.

ako je pdf jednostranichan mozesh ga otvoriti i u adobe illustratoru posto je on baziran na pdf formatu. ako je u pitanju, a mislim da je to verovatnije, visestranichan dokument - onda je najbolja solucija Adobe acrobat. poslednja verzija je 6

Adobe Acrobat 5, već imam, ali ne znam da ga koristim. Naime ja ima gomilu (čitaj 4609) jednostraničnih fajlova, kojima treba izbrisati potpis. Prvi problem je kako izbrisati tekst, a drugi kako napraviti batch proceduru.
Inače već koristim Acrobatov program za štampanje u pdf

potpis? da li je tekst josh uvek u fontu ili je prebachen u krive? ako je prebachen u krive tesko cesh napraviti bilo kakvu proceduru posto sumnjam da acrobat moze da razlikuje zeljene krive. ako je text u fontovima josh uvek onda pokusaj preko search opcije i sa nekom od opcija iz tool palete. naravno u advanced meniju imash opciju za batch proceduru

Nazad
Vrh Dno