Šta je novo?

edit laptopova

killyg0r

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2005
Poena
304
da li kod nas postoji neka firma koja prodaje laptopove ali
da ja mogu da editujem konfiguraciju koju zelim ? :wave:

Teško. Možda Comtrade jer oni sklapaju računare pod sopstvenim brendom... To bi trebalo da radi i Informatika (ako su "pravi" zastupnici Dell-a) jer Dell uglavnom posluje baš na taj način - predoče ti elemente i cene, izjasniš se šta želiš, sklope računar i on ti besplatno stigne na kućnu adresu u roku 4-5 dana (USA, naravno). Tako sam ja preko jednog poznanika pre nedelju dana kupio Inspiron 6000...

Imas jos jednu opciju. Odes na e-ducan.com, oni mogu za tebe da naruce laptop sa dell-ovog sajta jer je taj sajt jedan od njihovih zvanicnih partnera i garantuju ti isporuku.Znaci sastavis sebi konfiguraciju na dell-ovom sajtu i nemas brige, ne bi trebalo da te izadje skuplje nego ovde a mozes da izaberes sve

Poslednja izmena:
Mladen je napisao(la):
Imas jos jednu opciju. Odes na e-ducan.com,
eee dobro si me podsetio ali koliko je to sad sigurno da ja porucujem tako preko neta (znam da ima puno topica o toj temi) ali da li je neko zaista porucio tako neki laptop ? :type:

Tako nesto radi ASBIS, prodaju barebook-ove, koje mozes pakovati po svojoj zelji. www.asbis.co.yu

P.S. Oni su veleprodaja, ali ce ti reci ko radi maloprodaju za njih.

Kod nas nemas mogucnost sklapanja Laptop kofiguracija po zelji. Jedina mogucnost koju cu ja za sebe verovarno odraditi je da pazaris neku konfig koja ti priblizno odgovara pa da onda nesto menjas tipa, prosirenje memorije, ubacivanje veceg i brzeg HDD-a i up grade optike, ali sve to moras da prethodno proveris sa prodavcima tj. zastupnicima jer sve mora da se odradi u njihovom sevisu zbog Garancije.

Ovakva varijanta kastomizacije je izvodljiva u Pakomu i Direct Linku

A za e-ducan, i mene to privlaci ali mi je ipak mnogo rizicno - sta ako se negde zagubi, ako stigne osteceno, kako ostvariti garanciju, pa pitanje carine i pdv-a, dosta sam procitao ovde na forumu na ovu temu i nemogu da budem pametan, kako se meni cini sve zavisi od slucaja do slucaja

killyg0r je napisao(la):
eee dobro si me podsetio ali koliko je to sad sigurno da ja porucujem tako preko neta (znam da ima puno topica o toj temi) ali da li je neko zaista porucio tako neki laptop ? :type:

Ortaku su stizali bez problema DVD-i poručeni preko E-dućana. E-dućan je siguran što se isporuke tiče...

Ivan™ je napisao(la):
Ortaku su stizali bez problema DVD-i poručeni preko E-dućana. E-dućan je siguran što se isporuke tiče...
a u vezi cega nisu sigurni :wall:
btw kolilko ispadne cena onda sa svim porezima i
tim stvarima i koliko se placa e-ducan-u :) ae neko nek izracuna ko zna
cena za koju sam sastavio laptop je 1470 $ i ako mozete da mi kazete koliko je
to je u evrima :d :,,:

btw ovo je konfiguracija koju sam sastavio :d
Intel® Pentium® M Processor 730 (1.60 GHz/2MB Cache/533MHz FSB)

17 inch UltraSharp™ Wide Screen XGA+ Display

1GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm

128MB ATIs™ Mobility Radeon™ X300

40GB Hard Drive

Integrated 10/100 Network Card and Modem

24X CD Burner/DVD Combo Drive

ntel® PRO/Wireless 2200 Internal Wireless (802.11 b/g, 54Mbps)

pa sta mislite :D ?

ajde neko strunco misljenje o konfiguraciji ?
btw jedino ne pise na koliko obrtaja je hard :(

killyg0r je napisao(la):
btw ovo je konfiguracija koju sam sastavio :d
Intel® Pentium® M Processor 730 (1.60 GHz/2MB Cache/533MHz FSB)

17 inch UltraSharp™ Wide Screen XGA+ Display

1GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm

128MB ATIs™ Mobility Radeon™ X300

40GB Hard Drive

Integrated 10/100 Network Card and Modem

24X CD Burner/DVD Combo Drive

ntel® PRO/Wireless 2200 Internal Wireless (802.11 b/g, 54Mbps)

pa sta mislite :D ?

Nisam neki strucnjak ali nesvidja mi se bas previse X300. Vise bih voleo da neki X600, 700 ili nv6600go.
HDD je po mom misljenju mali, bar 60GB i obavezno 8MB@5400RPM
Neznam koliko ti treba bas 1GB Rama tj. sta nameravas da radis ali DDR2 je dosta skup, mozda ti je bolje da uzmes DVD RW umesto Comba jer jer razlika cini mi se oko 50-60e a dobijes DVD rezac

Baci link na kome si konfigurisao lapic ako ti nije problem

Vrh Dno