Šta je novo?

Edifier zvučnici

Amazon de, 399e.

Cuo sam jedne i druge, MKIII mi daleko bolje zvuce, basa vise nego dovoljno.

speakers.JPEG
Ponovih se i ja sa Edifier 1700BT. Trazio sam neke manje zvucnike da cucnu fino na sto i ne strce previse, a da se naravno dobro cuju te je izbor pao na ove, uglavnom iz iskustva drugih i pozitivnih review. Probao sam ih u igi RDR2 i muzika na YT/Spotify-u. Utisci za sada su extra, svidja mi se kako zvuce i kako su se uklopili u ostatak setup-a. Testiracu ih malo vise u gamingu tokom predstojecih praznika :)
speakers.JPEG
Ponovih se i ja sa Edifier 1700BT. Trazio sam neke manje zvucnike da cucnu fino na sto i ne strce previse, a da se naravno dobro cuju te je izbor pao na ove, uglavnom iz iskustva drugih i pozitivnih review. Probao sam ih u igi RDR2 i muzika na YT/Spotify-u. Utisci za sada su extra, svidja mi se kako zvuce i kako su se uklopili u ostatak setup-a. Testiracu ih malo vise u gamingu tokom predstojecih praznika :)
P.S. Kostali 110 Eur.

Pozdrav. Kupio sam Edifier R1855DB pre nešto više od godinu dana. Sve u svemu prezadovoljan i glupo bi bilo porediti sa starim audio sistemom.

Ali imam jednu stvar koja me nervira već neko vreme i ne mogu da je rešim. Dešava mi se pri prvom uključivanju zvučnika da se čuje zvuk kao da nešto pukne u zvučnicima. To traje samo taj sekund. Matična ploča koju koristim je ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II. Povezani su sa optičkim kablom na komp. Čak sam i menjao kabl ali i dalje isto.

Ima li neko ideju šta to može da bude? Pošto su u garanciji još nekih 6 meseci pa da vidim do tada ako treba da reklamiram.

Probaj da li je zvuk isti kad su zvucnici smanjeni i pojacani (volume).

Pozdrav. Kupio sam Edifier R1855DB pre nešto više od godinu dana. Sve u svemu prezadovoljan i glupo bi bilo porediti sa starim audio sistemom.

Ali imam jednu stvar koja me nervira već neko vreme i ne mogu da je rešim. Dešava mi se pri prvom uključivanju zvučnika da se čuje zvuk kao da nešto pukne u zvučnicima. To traje samo taj sekund. Matična ploča koju koristim je ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II. Povezani su sa optičkim kablom na komp. Čak sam i menjao kabl ali i dalje isto.

Ima li neko ideju šta to može da bude? Pošto su u garanciji još nekih 6 meseci pa da vidim do tada ako treba da reklamiram.
To je normalna stvar, cuje se pri paljenju i gasenju zvucnika, imam R2000DB i MR4 i na oba je ista situacija, doduse kod mene se to cuje toliko tiho (cak i na max volume) da u 90% slucajeva i ne cujem to "pucketanje" pri paljenju/gasenju zvucnika.

Probaj da li je zvuk isti kad su zvucnici smanjeni i pojacani (volume).
Jeste, ne menja se ništa sa pojačavanjem i smanjivanjem.
To je normalna stvar, cuje se pri paljenju i gasenju zvucnika, imam R2000DB i MR4 i na oba je ista situacija, doduse kod mene se to cuje toliko tiho (cak i na max volume) da u 90% slucajeva i ne cujem to "pucketanje" pri paljenju/gasenju zvucnika.
Ne kažem ni ja da je glasno, mogu reći da je tiho. Evo baš malopre sam bio sam u sobi pa sam zato čuo i reko ajde da pitam još nekoga. Da sam sa nekim pričao u tom trenutku verovatno da ne bi ni čuo.

Zainteresovan sam za kupovinu zvučnika i suzio sam izbor na tri modela.
Imate li iskustva ili preporuke ili možda primedbe za neki od njih?
Izbor je:
  • R1280DB
  • R60
  • MR3
Koristiću ih za slušanje muzike na računaru, igranje igrica, a možda i za povremeno kreiranje muzike.

Pozdrav svima
Za potrebe multimedije, gaminga i sl - sta mislite da je (za manju prostoriju) bolje resenje - s350db ili r1700bts + t5s?
Hvala puno

Moja preporuka! Sto se tice zvuka bass je malo jaci nego na drugim modelima,kvalitet samog zvuka je za pohvalu bez primetnog izoblicenja prilikom glasnijeg slusanja.
Hvala puno na brzom odgovoru :)
Kapiram da ce uz T5s da bude prava stvar

Ja imam T5 + S880DB MKII, odlična kombinacija. T5 je odličan sub.

Nazad
Vrh Dno