Šta je novo?

EDB (EPS) se raspada

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Evo vec treci dan kako mi se kompjuter sam od sebe resetuje zato sto struja nestaje na sekund pa se vrati... ili padne napon... malopre je i skroz nestala...

Zivim u strogom centru grada, da li jos neko ima slicnih problema?

Sve je pocelo od kako je onaj grom od pre neki dan razvalio nekoliko blokova i izbacio ih iz sistema.

Da, ja imam takve probleme... Danas mi je nestala struja, a par puta se desilo da napon oslabi i to ne na trenutak vec na minut i vise. Komp se u poslednjih nedelju dana 2 puta resetovao.

Evo i ja da potvrdim da danas oko 14h nestala na 40ak min skroz, :mad: , za padove napona ne znam, jer koristim ups, ali po sijalicama bih rekao da nekad secne, stvarno su kvalitetni nema sta!

U Cupriji pre par veceri ceo grad i okolna sela nisu imala struju vise od 2 sata, navodno otkazivenja glavnog voda koji napaja grad i okolinu, sreca ja sam prikljucen na Jagodinu pa sam imao struju hehhe
Mali offtopic:
Cupricani imaju isto problem sto se struje tice na jedan cudan nacin, mestani su poceli da seku vodove i kradu kablove zbog prodaje bakra, pored ovoga cesta su obijanja objekata zbog kradje bakarnih instalacija parnog grejanja, vise se ne kradu tv-i i ostala elektronika,bruka.
Sorry na offtopic.
pozz

Ma super sto su nas obavestili... :wall: Nije to bilo samo juce, nego dva dana. Prvo sam se istripovao najgore misleci da mi je kompjuter nesto s*eban pa sam pao u bedak jer mi se nikada ranije nije desavalo da se sam od sebe restartuje... a znam da kad' to pocne onda cao... hardver je 99% u pitanju... najgore je sto je meni za to vreme struja nestala posteno samo jednom i to na 10-ak minuta, svo vreme je napon padao, TV slika i sijalice se onako "strecnu" za sekund, kompjuter se resetuje... mislim da je to mnogo gore od nestanka struje i za kompjuter i za druge uredjaje u kuci...

Kupi fancy napajanje i ups :)

Jeftin ups nikada ne bih kupio (zbog brojnih losih iskustava) a za skuplji realno ne bih mogao da izdvojim dosta novca :)

Osiguraj komp :)

Dva sata? Ja skoro dva dana nisam imao grejanje! Imao sam struju ali nije imao drugi ulaz u kome je podstanica, a nije imao ni obližnji MUP, probio mi je uši njihov agregat koji je "pravio struju" i danju i noću. Ej, kad oni toliko dugo nisu mogli da poprave kvar koji je i policiju ostavio bez struje! A to sa nestancima napona na delić sekunde... Sačuvaj bože. Meni je komp podešen da ostane ugašen posle nestanka, ali ovi nestanci su toliko kratki da i ne stigne da se ugasi, samo cak-cak kliknu hard diskovi i priguši se svetlo. Čudo da još imamo kompove. :(

E bas taj rad... jezim se od tog cak-cak...

To je smrt za hardove, a osim toga naročito još za frižidere i zamrzivače. Da je ovo normalna država silne pare bi oni morali da isplate na ime oštećenja uređaja.

Ja mislim da i postoji ta fora ali moras da imas neku debelu vezu

Nazad
Vrh Dno