Šta je novo?

ebook reader do 10000

StormScion

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2005
Poena
380
Sta ima kod nas da valja od ebook readera e-ink ne treba mi pozadinsko osvetljenje i slicno.

Ako ti nije frka shto ne podrzava epub, onda kindle (preko oglasa). Sve ostalo sa cime sam se sreo daje loshiju sliku, vrlo cesto i sa vishom rezolucijom ekrana (Amazon ugradjuje kvalitetne ekrane i ima odlican font). Takodje je i fenomenalno tanak i lagan, dok mu izostanak bespotrebnih funkcija omogucuje da sa svojom malom baterijom radi malu vecnost. E sad, sa ovim novim modelom, nisam siguran da li ga nashi shverceri imaju bash za 10000 (u Austriji je sad 80e ako se ne varam, ali dobar deo shvercera zaradjuje od povracaja poreza, pa ga mozda i iskopash za te pare). Ukoliko neko ima iskustva sa kobo i nook citacima mozda ti kaze vishe o njima. Prestigio izbegavaj, kao i kompletnu Kinu (losh kvalitet ekrana, loshi fontovi, cesto preveliki i preteshki, ponekad sa androidom kako bi privukli kupce, a ukoliko zelish da citash knjige, ovo na kraju ispadne samo mana).

Ja imam Nook Simple Touch Glowlight (2 komada) kupljene preko ebay za oko 60€ po komadu i meni je to najbolja kupovina neke tehnike u poslednjih par godina :)
Namenjen je za epub, PDF uglavnom otvara sasvim OK a ako bas hoces da se igras i omogucis otvaranje svih mogucih formata, postoji opcija da se rutuje i ubaci neka varijanta androida - posle samo instaliras aplikaciju za citanje (poput Moon Readera) i otvaras sve zivo. Sto se tice pozadinskog osvetljenja, i ja sam imao slican stav kao ti (da mi ne treba) ali sam shvatio da mi to u stvari jako treba, posto se uspavljujem citanjem.

Nazad
Vrh Dno