Šta je novo?

Ebay online auctions , iskustva ?

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Ima li ko iskustva sa aukcijama na ebay-u?
Nasao sam neke stvari po neverovatno povoljnim cenama, naravno samo ako se ucestvuje u aukcijama, na buynow sam vec kupovao i skroz su ok transakcije preko paypall-a, ali nemam iskustva sa aukcijama.

Da i mene veoma zanima ova tema.Ali licno mislim da su onako povoljne cijene samo mamac jer ti poslije nabiju carinu porez i sta vec.Je li probao neko preko amazona?Meni nesto nece kad stignem da platim pise kao da ne moze za nasu zemlju ali i kad sam stavio Italiju ili USA nije ni tada htjelo tek kada sam stavio UK onda je ok

W12 je napisao(la):
Da i mene veoma zanima ova tema.Ali licno mislim da su onako povoljne cijene samo mamac jer ti poslije nabiju carinu porez i sta vec.Je li probao neko preko amazona?Meni nesto nece kad stignem da platim pise kao da ne moze za nasu zemlju ali i kad sam stavio Italiju ili USA nije ni tada htjelo tek kada sam stavio UK onda je ok
Ebay je podeljen po zemljama, zbog cestih prevara u proslosti iz amerike se sad izuzetno tesko salje za druge zemlje.
Ovde ne govorimo o prevarama vec normalnoj kupovini.
Ja sam u usa trenutno tako da nemam problema sto se slanja tice, a postarina se uvek placa, oko 20$ je za ameriku.
Moje pitanje je namenjeno onima koji su nekad ucestvovali u aukcijama ili onima koji nesto provereno znaju o tome, naravno ne samo u americi i kanadi, tu su u velika britanija, nemacka...

a mene zanima qpovina preko amazon.com-a ... kako da qpim dvd player? :) jel shalju u yu ? koliko sam ja video shalju samo diskove knjige i dvd a od elektronike nishta :(

misterx je napisao(la):
a mene zanima qpovina preko amazon.com-a ... kako da qpim dvd player? :) jel shalju u yu ? koliko sam ja video shalju samo diskove knjige i dvd a od elektronike nishta :(

Nikako. Lepo ti pise da u Evropu salju samo "sitnice" (CD, DVD, knjige). A i da salju, ptt, carina i ostalo bi te izasli skuplje od DVD playera. Extra sto im je SCG (kao i vecini USA/Kanada on-line shopova) i dalje na "ne saljemo" listi.

E ovako: ja sam kupovao telefon preko e-bay-a...aukcija...Jedini vid placanja na toj aukciji je bio bank deposit sto znaci da tek kad legnu pare na racun salju robu.Posto to nikako odavde nije izvodljivo morao sam da zamolim decka moje sestre u Engleskoj da to uplati.Njemu je i poslat telefon.nje problem preko amazona ili ebay-a naruciti ovde veliki problem je nasa posta kod koje zavrsi pola paketa...pa em plati covek em ostane bez robe...ili dela nje...znam za x slucajeva kad stigne otvorena posiljka,cepana i preturana i cesto pokradena.Tako da ja narucujem ali na adresu u Engleskoj.

Momci, kratko i jasno opet pitam, da li pored postarine nabudze jos nesto u tim aukcijama pored dogovorene cene ?

Ako si prodavac onda placas i trosak aukcije - obicno procenat od finalne cene. Mislim, ne radi ebay te 'oglase' za dz. Tacnije, u samoj aukciji bi trebalo explicitno da pise ko snosi troskove slanja, a ko aukcije. Sto je najlepse, imas dokumentacije na njihovom sajtu o principima i konceptu koliko hoces, samo treba procitati.

:rtfm:

E sad, ako ti treba par licnih instrukcija oko taktike od prekaljenog eBay vuka, tj. mene, onda vichi :)

Momci, kratko i jasno opet pitam, da li pored postarine nabudze jos nesto u tim aukcijama pored dogovorene cene ?
Ponekad je potrebno da platis osiguranje posiljke obavezno.Uz neku robu (digitalni foto aparati ) ide recimo fora da je cena data za aparat.Ti dobijes aukciju ali si obavezan da uz aparat kupis gomilu dodataka ( stalak,objektiv...) sto je jos oko polovine cene samog aparata...ali to dve pise ,doduse sitnim slovima na samoj strani aukcije tako da se ne moze racunati u prevaru...druga je stvar sto ljude mrzi da citaju sve.Nadam se da je to ono sto si pitao.Pozdrav type; cheers

:) Ok, procitao sam odavno sve to sto pricate jer sam vec kupovao preko Ebay-a, konkretno sam mislio na realnost cene posto sam u aukciji trenutno za nesto sto je pet puta jeftinije od realne cene, i izgleda cu osvojiti aukciju, cena je bruka a ja sam zbunjen da li cu stvarno toliko da platim ili je neka prevara ;)
thanx svima

Nazad
Vrh Dno