Šta je novo?

"EasyBitsGo.exe wants to use Skype"

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
619
Nadam se da je malware u pitanju, a ne NEŠTO DRUGO, i čini mi se da ga anti-malware programi još ne prepoznaju ... :trust:
"EasyBitsGo.exe wants to use Skype" obaveštenje se pojavi na Skype prozoru, "EasyBitsGo.exe" se automatski instalira na računarima uz Skype, tu je i ikonica na task bar-u (neki ružni gušter il sl.), uredno Play Games (EasyBits GO) u start meniju... Program se NE skida prostim uninstall-om iz Add/Remove programs, već ga je potrebno ručno obrisati...
Jel primetio još neko ovo?? :wave:

Gomila ljudi ima problem sa time.

Na sledećem linku imaš kako da se rešiš toga (4ti post).

Čini mi se da čoveku nisi ostavio link:wall:

Pa da, to sam i napisao, a na tom "forum.skype.com" niko od zvaničnika Skype-a nije se javio sa objašnjenjem.

Čitajući dalje tu diskusiju sve mi se više čini da je uzrok novi vlasnik koji je u rekordnom roku uspeo da degradira dragi nam Skype :(

"
* darkraven
* Regular member

This WAS installed by Skype.

AND this forum is BUGGED like hell.
I'm NOT "darkraven".

Nice security ...

Edit by: the real darkraven
oh god, the security is terrible!!

This post has been edited by darkraven: Yesterday, 10:39 PM
"

Kao sto je neko rekao na forumu - taj deal jos uvek nije zavrsen niti ce skoro :) Skype je bio u rasulu odavno :)

A sta se desava kad ides na rucno biranje sta zelis da instalira?

Poslednja izmena:
A sta se desava kad ides na rucno biranje sta zelis da instalira?

@Zveki
evo ovde objašnjavaju da nisu krivi oni, nego korisnici :smash:
http://www.easybitsmedia.com/NewsAndMedia#2011-04

"Unfortunately the user interface in the update installer has defects causing confusing user experience that leads to unintentional installations. EasyBits Media has confirmed this problem and currently has stopped the update process and implementing a fix. We are sorry for any inconvenience this has caused to Skype users."

Meni ovo ne objašnjava da su korisnici krivi već da "update installer has defects". Pod "confusing user experience" verovatno podrazumevaju zbunjenog korisnika koji dobija klasičan adware po instalaciji Skype-a. :) Klasična manipulacija. Ljudi se žalili i to će morati da otklone. :smash:

Bio sam malo ironičan. ;) Nema taj instaler defekata, već radi tačno ono što su hteli. Korisnici su "krivi" što im se nije dopao novi user experience. :smash:

Vrh Dno