Šta je novo?

Earth 2160 ?

G!!!

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
780
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360
Mobilni telefon
s24u
Steam
mocnijogurt
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
jeste li probali???

ja sam samo to uradio i odlozio igru dok ne uzmem novu graficku...

trenutno mozda jedna od lepsih strategija... zaista nisam igrao mnogo jer je tuzno :) da se ovakva igra igra sa medium detalja

inace cudo kako je sve stalo na 850 mb a izgleda onako lepo

Identicna situacija... Upalio sam na mojoj trenutnoj raspaloj masini 1024 sve high 4xaa i jednostavno ne postoji lepsi rts... Dok neuzmem 7800gtx, neka stoji na hardu...

Pa koliko je to ona zahtevna? Na cemu ste je probali?

barton 2,5+, 512 ram, fx5900sp... moze da se igra na medium ali sam slucajno bacio oko kada je sve ukljuceno (tako je po defaultu namesteno) pri cemu sam imao 1-2 fpsa :)... znaci ovih dana idem po neki 6800gt i cao

eternity je napisao(la):
Pa koliko je to ona zahtevna? Na cemu ste je probali?

Pa da je zahtevna, jeste, ali uzevsi u obzir graficki aspekt igre i mora da bude... Jednostavno sam bio zapanjen kvalitetom modela, ko iz samog 3d studia :)

Evo i zahtevnosti...

System Requirements

Minimum:
PC with Pentium IV processor or equal AMD (1500+ processor)
Windows 2000 or XP Home / Professional
512 MB RAM
DirectX TM 8.1 compatible Video card with 128 MB RAM (GeForce 3, GeForce 4 TI, ATI RadeOn 9000+ etc.)
DVD-ROM drive
DirectX compatible sound card
Windows R compatible mouse and keyboard
1.5 GB free disk space

Recommended:
PC with Pentium IV processor or equal AMD (1500+ processor)
Windows XP Home / Professional
512 MB RAM
DirectX 9.0c compatible Video card with 256 MB RAM (GeForce FX better 6800 Ultra, ATI RadeOn 9800+ etc.)
DVD-ROM drive
DirectX TM compatible sound card
Windows R compatible mouse and keyboard
2.0 GB free disk space

Jesmo li mi igrali iste igre?
Takodje sam probao Earth 2160, po difoltu je na vrlo slicnoj masini G!!!-ovoj isla savim glatko bez problema.
Pretpostavljao sam ja oduvek da je G!!!-ev osnovni kriterijum u stvari grafika :d
Ali ova igra graficki kaska za npr. Warhammerom 40k koji je star godinu dana, ne vidim sta je ovde toliko spektakularno, sem sjajnog i nadasve mastovitog dizajna povrsina raznih planeta suncevog sistema...

sta da ti kazem .. meni je sam dizajn warhammera pomalo smesan i u tome ga ova igra ostavlja u prasini.. kao sto rekoh gameplay nisam stigao da proucim dobro jer nisam ni igrao a i necu dok ne nabudzim malo... koliko sam video mozes dizajnirati sopstvene jedinice sto mi se za pocetak svidja... ima naprednije kontrole jedinica kao i inventar kod istih i tome sl...

mada generalno ne vidim po cemu je engine u dow lepsi bolji

generalan utisak je da je sve prijatnije za oko...

?
Prasina je rezervisana za Earth 2160, kao i za 2150 i 2140 svojevremeno :d
Dizajniranje sopstvenih jedinica je potpuno bespotrebno kad ih i ovako ima na stotine. Napredne kontrole jedinica je nesto u cemu Wh40k briljira i Earth ne moze po tome da mu prismrdi.

kao sto neko rece.. s tobom ne vredi ni razmenjivati misljenje a kamoli u neku diskusiju da se udje...

Pa i nema kad kazes da Earth 2160 ostavlja Warhammera ni manje ni vise nego u prasini :d
Postujem ja tudje ukuse...dokle god ne dodju na granicu neukusa :D :)

Poslednja izmena:
E sada ste me naterali da probam Earth 2160 :D

Pa ti presudi kao starac sa dosta iskustva :d

Ni ja nisam nešto posebno impresioniran grafikom, a za celokupan utisak je još ipak nisam dovoljno igrao.

Grafika je xtra odradjena. Igra ko igra nista spec. Tematika je vec vidjena. Inace na 6600GT radi u najjacoj rezoluciji sa svim podesavanjima na max. Samo klizi....

Iskreno, meni WOW grafika nije presudni faktor. Igrivost mi je uvek najbitnija kod igara. Npr, Red Alert (znaci KEC, a ne Dvojka) igram uvek ponovo i ponovo sa uzivanjem, takodje i Emperor:Battle for Dune, Generale kad mi je dosadno, Act of War samo jednom, a Battle for Middle Earth samo "Good" (he, koja glupost) kampanju. Tako, da dajte malo utiske po tom pitanju

Ima li neko pojma gde mogu da nadjem patch sa v1.0 na v1.3.5 ili v1.3 za englesku verziju? Svuda ima za german :(

Hm... pocinjem da mislim da je English verzija u startu v1.3, sada cu da instaliram pa cu da vidim :)
Sta cu kada volim da skidam patch-eve pre nego sto probam igru.

update:
Da, to je to :)

Btw, sto mrzim kada ubacuju provere lokacije u programe i igre i posebne verzije za regione. Sta ako mi neko donese igru iz inostranstva ili ako se preselim u drugu zemlju :trust:

Anyway... da vidimo sada kakva je sama igra... javljam komentare kasnije.

Poslednja izmena:
Probao prvih par misija sa onim pseudo Rusima.
Nije lose. Grafika je dobra, mada ne za padanje u nesves'. Eksplozije jedinica su malo anemicne, u C&C-u su cak bile bolje uradjene.
Sam koncept igre je ok. Gradnja je malo konfuzna dok ne ukapiras koja zgrada ima izlaz na koju stranu (nisam jos probao sa drugom stranom, vidim da oni grade vertikalno). Svidja mi se customizacija jedinica, to mi se jako dopalo jos kod Warzone 2100 svojevremeno.
Moglo bi da bude interesantno i u MP-u, mada moram da nahvatam nekog da probam, a i ne znam bas da li bi mi radila kako treba na slabijem racunaru.
U svakom slucaju cu odigrati kampanje do kraja, pa cu da sumiram utisak kasnije.

Konacno sam i ja probao isti ..... po meni ovo nije uopste loshe ima i boljih ali i mnooogooo gorih od istog .... malo im je traljav "path finding", jedinice se smesno krecu (pesadija) ..... ali efekti explozija nisu bas ql odradjeni ko sto rece dandi malo je anemicno ... ko da ima fali nekolicina frejmova :D ...... inace prica u celom serijalu je veoma jaka i zato uvek probam novu verziju .... ovde je taj serijal ima uspone i padove ali je izaslo 4 knjiga i sve cetiri su veoma dobre!!!!!! ...... vredi probati u svakome slucaju!!!!!!!!!

Odigrao sam veci deo druge kampanje, a onda sam uzeo da probam skirmish da vidim sta u stvari koja strana ima i kako se gradi.
Jao majko sto su alieni zeznuti za snalazenje u startu :)
Zgrade? Sta je to?
Pa onda sta mutira u sta... ludilo... pa kada sam provalio da postoji i jedan zatvoren krug u mutacijama...
Ali potencijalno mogu da budu najjaci, jedini koriste sve resurse, dok su ostale strane ogranicene na po dva od tri postojeca. Uz sve to, nemaju research tree, jeste da do najjace jedinice treba jedno 4 kruga mutacija, ali mozes celu vojsku da stvoris odjednom. Takodje odbrambene 'zgrade' su veoma jake posle druge mutacije u prvoj polovini igre, kada skoro da im ne mozes nista ako ih ima dosta na jednom mestu.
Igra ima veliki plus od mene zbog totalne razlicitosti strana, mada balans uglavnom postoji. (da budem fer prema Filipenku, ista stvar vazi i za WH4K DOW)
Povlacim i ono sto sam rekao za explozije, iako bi mogle da budu malo spektakularnije, kada sam video kako se rasprskavaju dalekometne rakete, sve sam im oprostio :D

Igra je zaista solidna. Jedino mi je nekako cudan interfejs sa jednim dugmetom misa, davno sam se odvikao od C&C-a :d Pored toga imam jos jednu zamerku na kursor, ne znam da li se i vama desava ali meni je nekako nepregledan. Tesko ga pronalazim na ekranu ako samo za tren skrenem pogled

Nazad
Vrh Dno